Вирощування кристалів у домашніх умовах

Про матеріал
Вирощування кристалів солі у домашніх умовах.Моя роботи полягає в тому, щоб знаходити цікаве і незвичайне поруч, в тому, що доступно для спостереження і вивчення, не вимагає особливих зусиль і витрат. Наприклад, кухонна сіль. Сіль, яка є на кожному столі, в кожному будинку, відома і знайома,але в той час непізнана і таємнича!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Вирощування кристалів у домашніх умовах”  Роботу виконав: Палієнко Максим Учень 9 класу Комунальний заклад «Малобілозерська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1»Василівської районної ради Запорізької області Науковий керівник : Клименко Яна Володимирівна учитель біології

Номер слайду 2

Метою науково-дослідницької роботи, яку я ставив перед собою було виростити кристали з кухонної солі.

Номер слайду 3

Новизна вказаної роботи в тому, що у ній наводяться фотографії вирощених кристалів кухонної солі. Я досліджував форми та розмір вирощених кристалів,вплив температури на швидкість формування кристалу.

Номер слайду 4

Актуальність моєї роботи полягає в тому, щоб знаходити цікаве і незвичайне поруч, в тому, що доступно для спостереження і вивчення, не вимагає особливих зусиль і витрат. Наприклад, кухонна сіль. Сіль, яка є на кожному столі, в кожному будинку, відома і знайома,але в той час непізнана і таємнича!

Номер слайду 5

Вирощування кристалів. Час початку експерименту 12:30, вівторок, 03.03.2020 року. Сьогодні я приступив до виконання досліду з вирощування кристалів, щоб перевіритигіпотезу про те, що в домашніх умовах можливо виростити кристали.

Номер слайду 6

Зважили стаканчик, в який будемо сипати сіль, вага його складала 53 гр.

Номер слайду 7

В стаканчик насипали 37 гр солі

Номер слайду 8

Отримали на вагах 90 гр (з вагою стаканчика)

Номер слайду 9

В мірному стаканчику -100 мл. води

Номер слайду 10

Додали воду до солі та ретельно перемішали

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Сіль повністю розчинилася. Поставили розчин у прохолодне місце і накрили папером.очікуємо результат.

Номер слайду 13

Через днів на стінках стаканчику з'явився кристал

Номер слайду 14

прив'язали на нитку кристал солі, нитку прив'язали, до сірника і поклали сірник на краї стакана (ємкості), де налитий насичений розчин. Кристал опустили в насичений розчин. Фото кристал опустили на нитці в розчин

Номер слайду 15

-Перенесли ємність з насиченим розчином і кристалом в місце, де немає протягів, вібрації і сильного світла (вирощування кристалів вимагає дотримання цих умов).─ накрили папером ємність з кристалом від попадання пилу і сміття. Залишили розчин на пару днів. Фото кристал накритий у теплому місці

Номер слайду 16

Висновок. Форма отриманих кристалів - правильний паралелепіпед з квадратним перетином.1 кристал: 4 мм на 1 мм. 2 кристал: 7 мм на 0,5 мм. Кристалічна форма – одна із характерних властивостей речовин, яка використовується у багатьох сучасних приладах. Саме широке практичне застосування кристалів спонукає до вдосконалення існуючих та пошуку нових способів їх отримання. Опрацювавши літературні джерела, можна помітити, що дослідження та використання кристалів, попри давню історію, і досі є актуальним. Результати дослідження дають змогу визначити оптимальні умови для вирощування кристалів зкухонної солі. В даній роботі була розказана мала доля того, що відомо про кристали в наш час, але і ця інформація показала наскільки неординарні і загадкові кристали по своїй сутності. В даний час відомі штучні способи вирощування кристалів. Їх навіть можна вирощувати у звичайному стакані. Для цього потрібний лиш спеціальний розчин та акуратність з якою потрібно слідкувати за кристалом, що росте. Отримано близько чотирьох кристалів солі.. Усі кристалики після вирощення я вкрив безколірним лаком, для того, щоб запобігти обвітрюванню і руйнуванню.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Розробки уроків
Додано
5 квітня 2021
Переглядів
6542
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку