Презентація на тему "Протидія залученню щодо вживання наркотиків"

Про матеріал
Матеріал для уроку з основ здоров'я учнів 7 класу. Використаня матеріали підручника "Основи здоров‘я" Автор: Бех, Воронцова, Пономаренко, Страшко, Нова програма 7 клас, "Основи здоров‘я" Автор: Бойченко, Василашко, Гурська, Коваль, Нова програма 7 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Протидія залученню до вживання наркотиків. Основи здоров’я 7 клас. Охріменко Ганна Юріївна. Вчитель СШ № 194 “Перспектива”

Номер слайду 2

Здоровий спосіб життя і вміння казати “ні”Основною протидією будь-якому наркотику є здоровий і активний спосіб життя, позитивне коло спілкування, знання з біології, що надійно захищають від обману, який завжди використовують торговці наркотиками. Крім того треба розуміти, що доросла людина — це незалежна людина, яка вміє самостійно робити вибір і казати «ні», відмовляти, коли це потрібно..

Номер слайду 3

Життєва позиція У людини має бути своя життєва позиція, вибір якої залежить від розуміння своїх власних цілей і шляхів їх досягнення. Сила і сміливість проявляються не у вживанні наркотиків, а у відмові від них. Кожен, хто пропонує вам наркотики, є вашим недругом і вбивцею. Він використовує різноманітні психологічні прийоми залучення до вживання наркотиків. Цим прийомам треба протистояти.

Номер слайду 4

Ні – шкідливим звичкам1. Умійте ставити цілі, приймати рішення і бачити позитивні та негативні наслідки своїх дій.2. Приймаючи рішення, дізнавайтеся необхідну вам інформацію та аналізуйте її.3. Приймаючи рішення, обов’язково думайте про своє здоров’я та його збереження.4. Здійснюйте самоконтроль. Якщо прийняли рішення, то знайдіть у собі й силу волі виконати його.5. Учіться керувати своїми почуттями та емоціями.

Номер слайду 5

Кримінальний кодекс В Україні діють закони, які передбачають юридичну відповідальність за вчинення дій, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків. Люди, які пропонують вам наркотики, є злочинцями й порушують закон. Людина, яка зловживає наркотиками або бере участь у їхньому незаконному обігу, обов’язково матиме справу з правоохоронними органами..

Номер слайду 6

Порушення закону. Незаконними також є:— отримання наркотичних засобів в обмін на інші товари та послуги;— прийняття наркотиків як засобу сплати боргу, предмета позики або подарунка;— присвоєння знайдених наркотиків;— збирання дикорослих наркотичних рослин.

Номер слайду 7

Міжнародное законодавство в галузі боротьби з нелегальним обігом наркотиків та їх уживанням. На міжнародному рівні політику в галузі боротьби з наркотиками на сьогодні визначають конвенції ООН, що стосуються контролю над наркотиками: Єдина конвенція про наркотичні засоби 1961 р. (з поправками, внесеними відповідно до Протоколу 1972 p.), Конвенція ООН про психотропні речовини 1971 p., Конвенція ООН про боротьбу проти незаконного обігу наркотичних засобів і психотропних речовин 1988 p., інші документи ООН, угоди між державами про співробітництво в зазначеній галузі

Номер слайду 8

Суворість санкцій за злочини з наркотиками в країнах світу різна. Так, у Великобританії строк позбавлення волі, що призначається за виробництво наркотиків, коливається у межах від 5 до 14 років, у США — від 1 до 15 років; у Німеччині верхня межа позбавлення волі за цей самий злочин — 4 роки, а за альтернативу передбачено штраф. Проте найбільш суворі покарання передбачено за виробництво наркотиків, їх вивезення та ввезення без належного дозволу влади і незаконну торгівлю

Номер слайду 9

Боротьба з епідемією. Наркоманія в наш час досягла масштабів епідемії. Її  поширення йде на багато швидше, ніж вживаються заходи щодо боротьби із цим страшним явищем. Тому важливе значення в сучасному суспільстві набуває профілактика наркоманії. Вона передбачає комплекс заходів, що попереджають прояви наркоманії.

Номер слайду 10

Профілактика наркоманії в школі Для цього в школах проводяться лекції та заняття по профілактиці наркоманії, демонструються документальні та художні фільми. Хороша профілактична робота серед підлітків дає відчутні результати, і вона повинна вестися постійно і в широких масштабах. Правильно проведені профілактичні заходи серед підлітків обов’язково стануть стримуючим фактором і зменшать кількість молодих людей, на наркотики.

pptx
Додано
20 квітня 2022
Переглядів
3375
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку