Презентація на тему "Роль прикметників у мовленні"

Про матеріал
Презентація на тему "Роль прикметників у мовленні" для учнів 3 класу. Вчити учнів визначати прикметники у реченні; розвивати мовлення учнів; виховувати любов до мови.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Вправа «Прогноз настрою» З яким настроєм ви починаєте урок? Пам’ятайте, що навіть сильний вітер з часом стає безсилим, а після дощу на небі може з’явитися веселка. Сніжинки розтануть, і у краплинках відбиватиметься сонечко. Тож позитивних емоцій вам на урок!

Номер слайду 3

Роль прикметників у мовленні Прикметник «Казка — це велике диво»

Номер слайду 4

Вправа «Очікування» Розкажіть персонажам казки про свої очікування від уроку. Як плануєте працювати? Що ви хочете повторити? Про що хотіли б прочитати? Які вправи хотіли б виконати?

Номер слайду 5

Робота з підручником Вправа 40. С. 23-25 Болгарська народна казка «Що шукав, те й знайшов» 1. Вівці вдалося перехитрити вовка. 2. Коза щезла за горбом. 3. Вовк «читає» указ про ослів. 4. Покарання за негідні наміри. Перевірка індивідуальної роботи

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Працюємо в робочих зошитах 13 Ввв ввв вдяч-ний Вдячний Вовк був вдячний звірам за науку. -2 скл., 7 зв., 7 б. (Розп., неокл.)

Номер слайду 8

Працюємо в робочих зошитах Доберіть прикметники для характеристики вовка з казки “Що шукав, те й знайшов” Вовк – злий, старий, голодний, дурний.

Номер слайду 9

Відпочиньте!

Номер слайду 10

Вправа 41 (завдання 2) Робота з підручником Підручник. Сторінка 26 Підручник. Вправа 41.2

Номер слайду 11

Працюємо в робочих зошитах Доберіть прикметники для характеристики вовка з казки “Що шукав, те й знайшов” Вовк – злий, старий, голодний, дурний. Голодний, як вовк. Повільний, як черепаха. Хитрий, як лисиця. Упертий, як осел. Відважний, як тигр. Переляканий , як заєць.

Номер слайду 12

Онлайн завдання Прикметник Синоніми Антоніми

Номер слайду 13

Тренувальні вправи Крихітні сніжинки і стали враз щасливі упали на поріг, і радісні усі. і задзвенів дитячий Малесенькі сніжинки — веселий, щирий сміх. дарунок — диво з див! Таке маленьке диво Мабуть, це ельф зимовий знайшли ми у дворі, сніжинки розгубив! Ольга Зубер Прочити вірш. Назвати прикметники

Номер слайду 14

Тренувальні вправи Крихітні сніжинки і стали враз щасливі упали на поріг, і радісні усі. і задзвенів дитячий Малесенькі сніжинки — веселий, щирий сміх. дарунок — диво з див! Таке маленьке диво Мабуть, це ельф зимовий знайшли ми у дворі, сніжинки розгубив! Ольга Зубер « Вилучи прикметник »

Номер слайду 15

Короткий запис у щоденник С. 27, впр. 42. Індивідуальна робота Підручник. Сторінка 27 Підручник. Вправа 42

Номер слайду 16

Я не міг / не могла виконати завдання. Я хотів / хотіла це робити, але не вдалося. Я це робив / робила з допомогою. Я це робив / робила, хоча були помилки. Я виконав/виконала усі завдання! Це було дуже просто! Рефлексія. «Оцінюю свою роботу»

Номер слайду 17

Інтернет-ресурси та джерела У презентації використано зображення обкладинки та фрагменти сторінок підручника «Українська мова та читання: підруч. для 3 кл. закл. загал. середн. освіти. У 2ч. Ч. 2 / Г. Сапун. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2020». Слайд 4. Овечка (автор Alexey Bannykh) https://web.archive.org/web/20210114081113/https://ru.dreamstime.com/стоковое-фото-белизна-овечки-image1966740 Ослик (авторство на ресурсі не вказано) https://web.archive.org/web/20210114081343/https://prikolist.club/dlya-detej/2941-kartinka-dlya-detej-oslik Слайди 13, 14. Вірш Ольги Зубер https://web.archive.org/web/20210114082949/https://mala.storinka.org/ольга-зубер-дитячі-вірші-про-зиму.html Онлайн – завдання Прикметник Антоніми Синоніми https://learningapps.org/view9935145?authuser=0 Розробка презентації Антоніни Стеценко

ppt
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
16 жовтня
Переглядів
19
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку