Презентація на тему "Розвиток фізичних якостей в урочних та позаурочних формах навчання"

Про матеріал
Презентація з досвіду роботи вчителя фізичної культури на тему "Розвиток фізичних якостей в урочних та позаурочних формах навчання"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток фізичних якостей в урочних та позаурочних формах навчання

Номер слайду 2

Мета роботи: вивчення рівня розвитку рухових здібностей учнів загальноосвітньої школи та їх відповідність вимогам програми з фізичної культури.

Номер слайду 3

Гіпотеза дослідження: використання нетрадиційних форм роботи та застосування сучасних технологій на уроках фізичної культури та позаурочних формах навчання сприяє кращому розвитку рухових здібностей та фізичних якостей учнів. Предмет дослідження: технологія розвитку фізичних якостей в урочний та позаурочний час. Об’єкт дослідження: процес розвитку рухових здібностей учнів.

Номер слайду 4

Мою роботу скеровують

Номер слайду 5

Орієнтири щодо розвитку фізичних якостей. Учитель Заняття з учнями, які віднесені до основної медичної групи Заняття з учнями, що мають відхилення від нормального стану здоров'я Позитивне ставлення дітей до уроку. Позаурочні заняття в режимі учбового дня. Батьки, їхня участь у житті школи. Педагогічний колектив школи

Номер слайду 6

Завдання основної частини уроку:r

Номер слайду 7

Два-чотири-всі разом

Номер слайду 8

Позитивне ставлення до предмету

Номер слайду 9

Анкетування серед учнів- 5 балів, повна згода з негативним твердженням - 4 бали, якщо відповіді переважатимуть у цій зоні, це свідчитиме про не дуже хороше ставлення до фізкультури- 3 бали, нейтральне відношення- 2 бали,більше ніж байдужі- 1 бал, означає повно згоду з позитивним твердженням та гарним відношенням до предмету

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Рекомендації для батьків. Ранкова гігієнічна гімнастика. Здійснює активний вплив на весь організм, насамперед, на м'язову систему, органи дихання і кровообігу. Фізкультхфилинки. Впливають на відновлення розумової працездатності, перешкоджають зростанню втоми, підвищують емоційний рівень учнів, знімають статичні навантаження, попереджують порушення постави. Заняття по загальному фізичному розвитку. Створюють умови для прищеплення учням звички до систематичних занять, сприяють запровадженню фізичної культури в побут. Самостійні тренувальні заняття. Залучають школярів до фізичної культури — мають важливе значення у формуванні здорового способу життя.

Номер слайду 12

Участь у змаганнях. Формує свідому потребу у дітей шкільного віку до систематичних занять фізичною культурою і спортом. Прогулянки. Відновлюють розумову працездатність; розширюють кругозор дітей; розвивають пізнавальні інтереси. Загартування. Закріплює знання дітей про здоровий спосіб життя, будову тіла. Формує розуміння необхідності берегти своє здоров’я, бажання зміцнювати і тренувати свій організм. Розвиває пам’ять, увагу, активність мислення. Рухливі та спортивні ігри. Укріплюють здоров'я і розвивають організм дитини, виховують характер, впливають на поведінку дітей.

Номер слайду 13

Позаурочні заняття

pptx
Додано
28 березня 2020
Переглядів
608
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку