Презентація на тему Рухова активність – основа фізичного здоров’я

Про матеріал
• Презентація до уроку 8 класу з біології " Рухова активність – основа фізичного здоров’я" • Бажаючі можуть скачати)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рухова активність – основа фізичного здоров’я. Виконав: Стрельбицький Євгеній.

Номер слайду 2

Рухова і фізична активність є винятково важливим, фундамен­тальним чинником формування, збереження, зміцнення здоров’я та розвитку людини, особливо в дитячому, підлітковому та юнацькому віці. Завдяки здатності організму до саморегуляції відбувається його адаптація до змін зовнішнього середовища, організм стає стійкішим і життєздатнішим.

Номер слайду 3

Робота скелетних м’язів,які складають близько 40% маси тіла,супроводжується посиленим припливом до них крові. У результаті м’я­зові волокна краще забезпечуються поживними речовинами і киснем,відбувається інтенсивне виведення з організму продуктів метаболізму (обміну речовин) і шлаків. Це,в свою чергу,сприяє збільшенню об’є­му м’язів,сили їхнього скорочення і витривалості. Людина набуває красивої, привабливої статури,яка зразу вирізняє її серед оточуючих.сммм

Номер слайду 4

Дійсно, неможливо уявити здорову дитину малорухливою. Установлено, що кожен руховий акт здійснюється в просторі і часі, тому дитина, яка активно рухається, отримує можливість набути за певну одиницю часу більшого об'єму інформації, що, як наслідок, сприяє прискореному формуванню її психіки. Фахів­цями доведена також взаємозалежність рухової активності і роз­витку мовлення. Здача нормативівммм

Номер слайду 5

Рухова активність збільшує словниковий запас дитячого мовлення, сприяє більш осмисленому розумінню слів, формуванню понять, що покращує психічний розвиток дитини. Таким чином, можна виділити наступні основні моменти у впливі рухової активності на організм дитини. Це створення енергетичної основи для росту і розвитку та сприятлива сти­мулююча дія на формування психічних функцій. Такі положен­ня в сукупності забезпечують і оздоровчий ефект фізичних вправ.

Номер слайду 6

Більша частина сучасної роботи змушує людину сидіти по 8-10 годин на добу. Це дуже шкідливо для організму. Через постійне зігнутого положення одні групи м'язів перенапружуються, а інші не отримують ніякого навантаження. Тому в офісних працівників часті проблеми з хребтом. Також відбуваються застійні явища в органах малого таза, що особливо шкідливо для жінок, т. к. призводить до порушень в роботі сечостатевої системи. Крім цього, атрофуються м’язи ніг, скорочується капілярна мережа. Серце і легені починають працювати менш ефективно.

Номер слайду 7

Правильні навантаження необхідні для забезпечення нормальної життєдіяльності. Коли м'язи включаються в роботу, організм починає виділяти ендорфіни. Гормони щастя знімають нервову напругу і підвищують тонус. В результаті негативні емоції зникають, а рівень працездатності, навпаки, злітає.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Клименко Вадим
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Василенко Катерина Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 травня 2021
Переглядів
32740
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку