Техніка метання гранати та малого м'яча.

Про матеріал
Метання – це вправи у штовханні і киданні спеціальних спортивних приладів на дальність. Вони характеризуються короткочасними інтенсивними («вибуховими») зусиллями м’язів рук, плечового пояса, тулуба і ніг за їх координованої взаємодії. Метання сприяють гармонічному розвиткові мускулатури тіла.
Перегляд файлу

Техніка метання гранати та малого м'яча.

   Кидання малого м'яча та інших легких предметів з метою закріплення правильних рухів виконується в розімкнутих шеренгах, які стоять одна проти одної. Відстань між шеренгами повинна забезпечити безпеку і зручність для ловлі м'яча після відскоку. Учні почергово кидають по 2 м'ячі.

Організація учнів для виконання метання гранати набуває особливого значення у зв'язку з великою травмо небезпечністю. Для забезпечення безпеки випадків слід керуватися наступними правилами:

1) метання можливе тільки в одному напрямку, зустрічне метання категорично виключається;

2) якщо метання проводиться одночасно, учні повинні знаходитись в шерензі на одній лінії (інтервал між ними не менше 2,5- З м). Одночасне метання з розбігу не рекомендується;

3) метати, головне - йти за гранатою, тільки за командою викладача (учитель подає команду на виконання метання тільки у разі, коли в зоні метань немає людей і є гарантія, що ніхто випадково не з'явиться);

4) метання з розбігу і після виконання кидкових кроків - по одному з наступним поверненням на місце;

5) метання з місця на оцінку техніки також слід виконувати почергово праворуч по одному, зробивши після кидка один-два кроки назад.

Якщо майданчик не дозволяє або учнів більше ніж 10 - 12, кидки виконуються змінами. Одна зміна виконує кидок, інша розташована на 2-3 м позаду першої. Після виконання кидка перша зміна бігом направляється в поле для збирання гранат і швидко передає їх другій зміні і вони міняються місцями.

При фронтальному і почерговому метанні вчителю слід розміщуватися позаду шеренги, ближче то до одного, то до другого флангу, залежно від необхідності контролю за виконанням вправи або вказівки на помилки та їх виправлення.

Під час метання на результат вправи виконуються почергово в 10-метровий коридор. Якщо метають малі м'ячі, в полі знаходяться збиральники, які перекидають м'ячі до виконуючих метання. Можливий також і варіант організації метань як на змаганнях з легкої атлетики, коли метальники підбирають м'ячі після кидків наступних учасників і швидко повертаються з ними назад до місця початку розбігу. З метою економії часу припустимо виконання кидків на результат почергово двома учнями (поки один готується до кидка, інший метає).

Техніка метання гранати

doc
Додав(-ла)
Черненко Любов
Додано
11 листопада 2020
Переглядів
3615
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку