10 липня о 18:00Вебінар: Мультфільм за 5 хвилин: онлайн-сервіси для створення анімації та монтажу

Презентація на тему " Сенсорні системи смаку і нюху , дотику і рівноваги "

Про матеріал
Матеріал створений відповідно до діючої програми 8 класу ,на тему " Сенсорні системи смаку і нюху , дотику і рівноваги ".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сенсорні системи смаку і нюху дотику і рівноваги

Номер слайду 2

Система рівноваги

Номер слайду 3

Вестибулярний апарат створює образ довжини шляху, поворотів, підйомів і спусків на ньому. Це – орган відчуття простору. Вестибулярний аппарат складається з :а) круглого та овального мішечків;б) переддвер'я;в) трьох півколових каналів.

Номер слайду 4

Вестибулярний апарат. Орган рівноваги – вестибулярний апарат. Складається з 2х мішечків і 3х півколових каналів. Заповнений рідиною. Всередині чутливі клітини

Номер слайду 5

Номер слайду 6

“Запах... Вдыхаю невольно. Это холодное пламя. Оно омывает память. Как музыкальные волны. Функції носа: дихальна, захисна, кондиціонер, мімічна, резонансна, нюхова. А – носові ходи носової порожнини; Б – нюхові рецепторні клітини; В – кірковий центр нюху (скронева доля великих півкуль); Г – епітелій нюхової ділянки носової порожнини

Номер слайду 7

Нюхова сенсорна система

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Смакова сенсорна система

Номер слайду 10

Солодке. Солоне. Кислегірке

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Сенсорні системи дотику і температури

Номер слайду 13

У зору є око, у слуху – вухо, у нюху – ніс, у смаку – язик. А за дотик відповідає вся поверхня тіла людини. Його орган – шкіра. Види рецепторів шкіри: механорецептори, терморецептори, больові. Людина може лишатися зору та слуху. Є хвороби, при яких зникає смак. Нежить – і до побачення нюх. Тільки одне з головних чуттів ніколи не кидає людину. Це – дотик. Дотик, температура, біль. Ці рецептори містяться на шкірі, яка є величезним рецепторним полем.....

Номер слайду 14

Механорецептори. Тиск. Дотик. Вібраціїлоскотаннятерморецептори. Холодтепло. Рецептори болю. Рецептори руху

Номер слайду 15

Вільні закінчення реагують на:дотикбіль теплотискдотик, тиск

Номер слайду 16

Внутрішні рецептори. Рецептори болю – майже у всіх органахмеханорецептори. Рецептори розтягнення у звязках і сухожилках

Номер слайду 17

..

Номер слайду 18

Подразники

Номер слайду 19

Дай відповіді на запитання1. Чому кажуть, що голод – кращий кухар?2. Чому людина, щоб краще розрізнити запах, принюхується і робить кілька сильних вдихів?3. Які рефлекси проявляються у людини при подразненні органів нюху?4. Які рефлекси захищають органи дихання?

pptx
До підручника
Біологія 8 клас (Матяш Н.Ю., Остапченко Л.І., Пасічніченко О.М., Балан П.Г.)
Додано
15 травня
Переглядів
98
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку