Презентація на тему "Скати"

Про матеріал

Можна використовувати як додатковий цікавий матеріал. У презентації наведені приклади різновидів скатів, особливості їх будови, харчування та розмноження, умови та середовища їх проживання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Скати

Номер слайду 2

Скатице хрящові риби, які є найближчими родичами акул. Вчені виділяють п'ять видів цих риб, які включають 14 сімейств і нараховують 350 видів.

Номер слайду 3

Скати. Тіло у скатів сплющене, широке, зовні нагадує диск або ромб. Його довжина від кількох санти-метрів до 6-7 м. Максимальна маса до 2,5 т. Більшість скатів - це морські мешканці, вони є у всіх океанах на глибині до 2700 м. Деякі скати живуть в тропічних річках.

Номер слайду 4

скат Моторо. Вид скатів з сімейства річкових хвостоколів, що мешкають в Південній Америці.

Номер слайду 5

Морський диявол. Найбільшим скатом є манта, або морський диявол. Він названий так через наявність головних плавників, які згорнуті в трубочку і стирчать вперед, як роги.

Номер слайду 6

Риба-пила. У всіх скатів добре розвинені грудні плавці. Рот і зяброві щілини знаходяться на черевній стороні тіла.

Номер слайду 7

Більшість скатів мешкають на дні і тільки деякі (манта і хвостоколи) вільно плавають у товщі води. Є серед скатів такі, які харчуються донними тваринами (черв'яки, молюски та ракоподібні), але є й активні хижаки, що поїдають рибу.

Номер слайду 8

Скат-хвостокол. Деякі скати мають з боків тіла електричні органи, а у скатів-хвостоколів на хвості розташовані шипи, забезпечені отруйною залозою Скати-хвостоколи і риба-пила становлять небезпеку для людини.

Номер слайду 9

Розмноження. Серед скатів є яйцекладучі, живородні і яйцеживородні. Але їх плодючість невелика (від одного до декількох десятків ембріонів). Яйцеродні скати відкладають на дно великі яйця, укладені в капсулу.

Номер слайду 10

Шкіра скатів може бути голою або покритою шипами. Вона досить високо цінується. У деяких країнах вживають в їжу яйцеві капсули, які називають «гаманцями русалок». У Кореї скатів їдять у вигляді хве (сирими): страва з ними називається «хон'охве чхомучхім». Рукоятки японських мечів катан обтягувалися шкірою скатів.

Номер слайду 11

Літаючі дияволи

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
25 липня 2018
Переглядів
7938
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку