Презентація на тему "Стан навколишнього середовища та проблеми охорони здоров'я"

Про матеріал
Презентація до уроку-проекту "Стан навколишнього середовища та проблеми охорони довкілля"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект Стан навколишнього середовища та проблеми охорони довкілля”

Номер слайду 2

Тип проекту: За метою: навчально-дослідницький, практично-орієнтований. За змістом: екологічний. За складом: колективний. За тривалістю: довготривалий. За рівнем реалізації між предметних зв’язків: міжпредметний.

Номер слайду 3

Пошук інформації у підручниках, додатковій літературі, мережі Інтернет, інтерв’ю;Інтерв’ю з представниками органів місцевого самоврядування (анкета-опитувальник) для з’ясування питання стану благоустрою села; Фотографування природи нашої місцевості та стихійних сміттєзвалищ, виготовлення презентацій;Виготовлення виробів із відходів, виставка робіт. Засідання екологічного клубу старшокласників «Еко-світ» за «круглим столом», презентація проекту. Завдання:

Номер слайду 4

Епіграф:“Людина мусить постійно спілкуватися з природою, інакше вона буде бідніти емоційно, слабнути інтелектуально, а зрештою – деградувати морально” Чарльз Дарвін

Номер слайду 5

Проблема охорони довкілля сьогодні дуже актуальна. Мабуть, нема людини, яка б про неї не знала. Важливість цієї проблеми усвідомлює й учнівська молодь. Але часто школярі переконані, що не можуть зробити у справу охорони навколишнього середовища значного внеску, бо не мають на це коштів, залежать від дорослих. Участь школярів у справі охорони довкілля може бути дуже вагомою, якщо вони не захочуть стояти осторонь великої всенародної справи.Ідея створення проекту

Номер слайду 6

Робота над проектом. Організація роботи. Робота групами. Групи формуються за бажанням учнів

Номер слайду 7

Група І. Фотографи.- Фотографують красу природи нашої місцевості;- Фотографують стихійні смітники.- Результат роботи: Презентації «Краса природи нашого краю», «Скривджена земля»

Номер слайду 8

Група ІІ. Літератори. Пошук та вивчення поезій про красу природи. Результат: читання творів.

Номер слайду 9

Група ІІІ. Кореспонденти. Вивчення питання благоустрою села шляхом опитування працівників органів місцевого самоврядування. Результат: Анкета-опитувальник.

Номер слайду 10

Група ІУ. Науковці-дослідники.- Вивчення питання про роль лісових насаджень у попередженні ерозії ґрунтів. - Вивчення питання про проблеми охорони довкілля в Україні.- Вивчення питання про переробку вторинної сировини в європейських країнах.

Номер слайду 11

Група У. Практики. Пропозиції дорослим щодо вирішення проблеми охорони довкілля. (Виготовлення плакатів). Виготовлення виробів із відходів. (Виставка виробів).

Номер слайду 12

Україна – наш дім. Хай чисто буде в нім

pptx
До підручника
Історія України (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Струкевич О.К., Романюк І.М., Дровозюк С.І.)
Додано
30 квітня 2020
Переглядів
658
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку