Презентація на тему "Стилі виховання"

Про матеріал
Презентація говорить про стилі виховання дітей, а саме: Індиферентний стиль виховання(холодні стосунки); Гіперопіка (Мімозне виховання); Авторитарний стиль (Попелюшка); Ліберальний стиль На кожен стиль є окреме відео, яке чітко підкреслює той чи інший стиль виховання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стилі виховання дітей

Номер слайду 2

Індиферентний стиль виховання(холодні стосунки) Гіперопіка (Мімозне виховання)Авторитарний стиль (Попелюшка)Ліберальний стиль. Сьогодні ми розглянемо на прикладах такі стилі виховання

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Індиферентний стиль виховання(холодні стосунки)На жаль, багато батьків практикують індиферентний стиль виховання, часто навіть не підозрюючи про це. Індиферентні батьки просто … індиферентні. Вони не беруть участі у житті дитини, не цікавляться його потребами. Діти в таких сім’ях, як правило, ростуть самотніми і замкненими, або ж агресивними і некерованими. Діти, виховані індиферентними батьками, часто стають алкоголіками, наркоманами, гвалтівниками або злочинцями.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Гіперопіка (Мімозне виховання)Цей стиль характеризується надмірним піклуванням, попередженням активності, бажанням зробити все за дитину. З раннього дитинства діти дуже прив’язані до батьків. По мірі зростання самостійності, і, особливо, в перехідному віці, ця залежність починає дитину обтяжувати. Погано, якщо дітям не вистачає батьківської любові, але надмірна опіка також шкодить дитині, а батьки інколи плутають любов і опіку. Вона затрудняє формування удітей внутрішньої автономії та породжує залежність як рису характеру. Так зване «мімозне виховання». Основна мета батьків полягає в задоволенні всіх витребеньок дитини (причому, не тільки в матеріальному плані, але й і в психологічному), прагненні позбавити її від труднощів. У результаті дитина виростає ексцентричною, постійно вимагаючою уваги з боку інших людей, такою, що забуває про те, що навколишні теж особи зі своїми проблемами і прагненнями. Зростаючи, така людина не може справитися з тим, що світ крутиться не навколо неї і переживає серйозні психологічні травми.

Номер слайду 7

1 варіант – «домашній деспот»:• Вимогливість і нетерпимість до бажань інших;• Розбещеність і примхливість, егоїзм;• Маніпулювання навколишніми;• Зарозумілість і гордовитість;• Норовливість.2 варіант – залежна особистість:• Безініціативність, безпорадність;• Пасує перед труднощами;• Залежить від думки батьків, не в змозі прийняти власне рішення;• Із труднощами контактують з однолітками. При гіперопіці можливі наступні варіанти розвитку особистості:

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Авторитарний стиль (Попелюшка)Авторитарний стиль виховання — це стиль, при якому батьки недооцінюють позитив, який є в їхніх дітях і віддають перевагу контролю. Цей спосіб виховання іноді пов’язують з агресивно-командним впливом батьків. Авторитарні батьки намагаються з раннього віку прищепити дитині страх і дисципліну. Цей стиль виховання орієнтований на покарання, а не на заохочення. Він може негативно вплинути на самооцінку дитини і перешкоджає його повноцінному розвитку. Авторитарні батьки прагнуть контролювати всі сфери життя дитини. Діти з авторитарних сімей практично не мають прав і позбавлені свободи дій.

Номер слайду 10

Усі рішення приймають батьки. Дитина в усьому повинна підкорятися волі бать¬ків. Чітке виконання правил дисципліни й порядку. Мета батьків — виховання відповідальності, уміння додати труднощі. Вимагання від дитини в усіх сферах досягати успіху. Навмисне обмеження свободи. Дитина всі частіше боїться розчаровувати батьків своїми невдачами й помилками; виникнення в дитини остраху невдачі; формування неадекватної самооцінки (заниженої або завищеної); зміна з віком характеру поводження: може виник¬нути рабська покірність перед начальством, жор¬стокість і агресія — щодо більш слабкого. Ознаки авторитарного стилю. Наслідки

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Оборудование для цифровых технологий. Презентации являются средствами коммуникации, которые могут использоваться в качестве демонстраций, лекций, выступлений, докладов и многого другого. В большинстве случаев они представляются перед аудиторией. Они многофункциональны, что делает их мощным инструментом убеждения и обучения. Ліберальний стиль. Ліберальний стиль виховання характеризується наданням повної самостійності дітям. Батьки цього типу готові поступатися вимогам дитини з ранніх років і з готовністю потурають будь-яким його примхам, не пред'являючи до нього практично ніяких вимог. Головною фігурою у відносинах «батьки — дитина» є дитина, а не батьки.

Номер слайду 13

Принципы безопасности компании. Презентации являются средствами коммуникации, которые могут использоваться в качестве демонстраций, лекций, выступлений, докладов и многого другого. В большинстве случаев они представляются перед аудиторией. Они многофункциональны, что делает их мощным инструментом убеждения и обучения. Оборудование для цифровых технологий. Презентации являются средствами коммуникации, которые могут использоваться в качестве демонстраций, лекций, выступлений, докладов и многого другого. В большинстве случаев они представляются перед аудиторией. Они многофункциональны, что делает их мощным инструментом убеждения и обучения. Корпоративные продукты. Презентации являются средствами коммуникации, которые могут использоваться в качестве демонстраций, лекций, выступлений, докладов и многого другого. В большинстве случаев они представляются перед аудиторией. Они многофункциональны, что делает их мощным инструментом убеждения и обучения. Ліберальні батьки, як правило, керуються благими намірами, але їх зусилля можуть призвести до прямо протилежних наслідків. Більшість з нас хоча б один раз зустрічалися з дітьми ліберальних батьків — вони безвідповідальні і інфантильні, вважають, що оточуючі їм зобов’язані, не люблять і не вміють працювати. Словом, це розпещені діти, СХИЛЬНІ ДО НЕСЛУХНЯНОСТІ АГРЕСИВНОСТІ. В ПРИСУТНОСТІ ЛЮДЕЙ ПОВОДЯТЬ СЕБЕ НЕАДЕКВАТНО ТА ІМПУЛЬСИВНООтже, надання підліткам надмірної свободи так само небезпечне для становлення їх особистості, як і надмірне її обмеження.

Номер слайду 14

Дякуюємо за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кравчук Галина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Nemashkalova Anna Vasylivna
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
15 липня 2021
Переглядів
1733
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку