Презентація на тему "Їстівні гриби"

Про матеріал

Презентація з біології для 6 класу на тему "Їстівні гриби" передбачена для кращого вивчення різноманітності грибів. Кожного дня діти і дорослі зустрічають у своєму житті гриби, але їхні зустрічі можуть бути і останніми тому, щоб цього не сталося, дана презентація покаже

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Їстівні гриби

Номер слайду 2

Їстівні гриби добре знайомі всім. Це рижики, підосичники, сироїжки, печериці, білі гриби. В основному, такі гриби ростуть в тінистих місцях у лісі. Для їх швидкого росту і розвитку потрібні певні умови - вологість і висока температура навколишнього середовища.

Номер слайду 3

Оскільки гриби не мають хлорофілу, їм не потрібно для зростання сонячне освітлення. Їжею грибам служать готові органічні речовини загиблих рослин.

Номер слайду 4

Їстівні гриби ділять на пластинчасті і трубчасті. підберезник підосичник груздь сироїжка

Номер слайду 5

До пластинчастих грибів відносять сироїжку, рижик, печерицю. Їх капелюшок знизу має безліч тонких пластинок, які розходяться від пенька, як промені. ГРУЗДЬ СИРОЇЖКА РИЖИК ЛИСИЧКА

Номер слайду 6

Капелюшок трубчастих грибів знизу пронизаний маленькими отворами, які тривають у вузькі трубочки. До трубчастих грибів відносять підосичники, білі гриби. Білий Підосичник Підберезник

Номер слайду 7

Більшість з їстівних грибів виростають біля якихось видів дерев.

Номер слайду 8

Це явище пов'язане з тим, що грибниця гриба і коріння певного дерева зростаються.

Номер слайду 9

Зв'язок дерев і грибів взаємовигідний. Дерево отримує з грибниці додаткову кількість мінеральних речовин і вологи, а гриб всмоктує через кореневу систему дерева органічні речовини.

Номер слайду 10

Підберезник зустрічаємо біля берези.

Номер слайду 11

Підосичники зустрічаються біля осики.

Номер слайду 12

Рижик зустрічається біля ялини

Номер слайду 13

маслюк - біля сосни. ОПЕНЬКИ ЗУСТРІЧАЄМО БІЛЯ ПЕНЬКІВ

Номер слайду 14

З грибниці кожного гриба з'являється не одне, а кілька плодових тіл. Тому збираючи гриби, треба акуратно зрізати їх або відламувати, щоб не пошкодити грибницю.

Номер слайду 15

Ні в якому разі не можна витягати її з землі і розривати. Якщо гриби збирати правильно, не порушуючи цілісність грибниці, це забезпечить на грибних ділянках постійний рясний урожай грибів.

ppt
Додано
11 травня 2018
Переглядів
7505
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку