Презентація на тему "Сучасна музика" для 5-6 класів

Про матеріал
Презентація містить опис сучасних музичних направлкнь. Підходить для учнів 5-6 класів для предмету Музичне мистецтво.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасна музика

Номер слайду 2

ПОП МУЗИКА Даний стиль відноситься до сучасного напряму музики. Цей жанр характеризується простотою, цікавою інструментальною частиною і почуттям ритму, при цьому вокалу приділяється далеко не найосновніша увага. Головною і практично єдиною формою музичних композицій є пісня.

Номер слайду 3

Музичні експерти виділяють такі особливості поп-музики: консервативна схема побудови пісень «куплети + приспіви»; простота і легкість сприйняття мелодій; основним інструментом є людський голос, акомпанемент грає другорядну роль; важливе значення відіграє ритмічна структура: більшість композицій пишеться під танці, тому вони відрізняються чітким, незмінним бітом; в середньому довжина пісень становить від 3 до 5 хвилин, що повністю відповідає формату сучасних радіостанцій; тексти пісень зазвичай присвячуються особистим емоціям і переживанням (любов, смуток, радість і т. д.); величезне значення відіграє візуальне уявлення творів.

Номер слайду 4

Диско Нещодавно він був самим популярним жанром танцювальної поп-музики. Йому властиві велика кількість ведучих ефектів, ритм-секції ударних і баса, а так само другорядне, фонове звучання струнних і духових інструментів.

Номер слайду 5

Транс Він відноситься до одного з жанрів електронної музики й примітний своїм високим емоційним впливом на слухача. Цей ефект досягається за допомогою використання сумних, «космічних» мелодій.

Номер слайду 6

Хаус Так називається танцювальна, повністю електронна музика. Головним і єдиним інструментарієм є синтезатор. Відмітна риса цього жанру - наявність зациклених музичних фраз і соліруючих мелодій. Широко застосовуються ефекти.

Номер слайду 7

Техно Однією фразою можна сказати так: футуристична музика великого міста. До особливостей техно відносяться фантастичні мелодії, похмурий металевий звук, «холодний», позбавлений емоційності вокал.

Номер слайду 8

Фанк Один з танцювальних жанрів, якому властиві чітко виділені домінуючі над усіма іншими інструментами ударники, низька мелодійність, «неохайний» ритм.

Номер слайду 9

Нова хвиля Жанр популярної музики, який трансформувався з панк-року й використовує ті ж музичні засоби.

Номер слайду 10

Музика стимулює процес навчання Нервові зв'язки, що виникають у мозку під час прослуховування музики, стимулюють його для розвитку в інших сферах людської комунікації. Тобто, людина, яка слухає музику, більш схильна до вивчення мов, удосконалення пам'яті, уваги і навіть до вміння висловлювати свої емоції голосом. У порівнянні з тими, хто не має музичної освіти, музиканти краще сприймають мову в шумному оточенні, мають кращі пізнавальні та сенсорні можливості. На думку вчених, ефект від занять музикою можна порівняти з впливом фізичних вправ на форму тіла людини. Музика - це ресурс, який робить людину гармонійним. Музика підвищує ефективність 71% людей музику використовують для підвищення ефективності роботи. Музика позитивно впливає на здоров'я

Номер слайду 11

Презентацію підготувала Сосновська Оксана Анатоліївна

ppt
Додано
20 жовтня 2023
Переглядів
794
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку