Презентація на тему: "Технологія виготовлення бутоньєрок"

Про матеріал
Презентація на тему: "Технологія виготовлення бутоньєрок" використовується викладачами і здобувачами освіти на предметі "Спеціальна технологія". Використовується в системі професійно-технічної освіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологія виготовлення бутоньерок із живих квітів,та інших матеріалів з використанням єлементів декору та оздоблення для жіночого та чоловічого одягу

Номер слайду 2

Походження бутоньєрок. Слово «бутоньєрка» походить від французького boutonnière, що означає «квітка в петлиці». На сьогоднішній день бутоньєрка є аксесуаром для чоловічого костюма і являє собою один або кілька квіток / бутонів в петлиці. З'явилися бутоньєрки в Стародавній Греції. В ті часи чоловіки на церемонії одружень прикріплювали до одягу маленький букетик із квітів і трав. Робилося це для того, щоб захиститися від злих духів, причому бутоньєрка нареченого прикріплювалася близько до серця. Тобто, бутоньєрка нареченого була не просто прикрасою, але «захисною мірою» - адже злі духи, за повір'ям, могли відвернути його серце від судженої. Ну а в Європі традиція прикрашання одягу букетиком з'явилася лише в середні віки. Тоді лицарі на знак любові і відданості дамі серця носили квіти на грудях - і вже не тільки на весіллі. Знімаючи броню, вони приколювали букетик до одягу близько до серця.

Номер слайду 3

Під час французької революції бутоньєрка стала символом безстрашності: дворяни, що піднімалися на ешафот, втягали в петлиці червону гвоздику - вона символізувала безстрашність. На початку 19 століття бутоньєрки носили денді: квітка в петлиці став їх розпізнавальним знаком. Представники робітничого руху - учасники демонстрацій - носили червону гвоздику, коли під забороною були червоні прапори - з 40-х років 19 століття. Зараз бутоньєрки не поширені в повсякденному житті і є святковим аксесуаром.

Номер слайду 4

види бутоньєрок. Прикраси з квітів за призначенням можна розділити на відповідні звичаям (ритуальні) і обумовлені модою (декоративні). Квіткова біжутерія(корсаж) - різновид бутоньєрки, яку в Англії називають корсажем, або квіткової шпилькою. Це квітка або мініатюрна квіткова композиція, які з'єднують з шпилькою і прикріплюють на лацкан костюма, плаття, волосся, капелюх, сумки, браслети, кліпси, взуття. Плоска, кругла, щільна або легка (повітряна), але і в тому, і в іншому випадку лучевідна. Як корсаж жінки носять її на маківці голови як маленький берет, чоловіки - в петлиці.

Номер слайду 5

плоска, в формі краплі. Краплевидну бутоньєрку з прямою віссю носять на косі, зігнутою віссю - над скронею. Дугастими, в формі діадеми. В якості корсажа нею прикрашають волосся, плечі, низ сукні, щиколотку, ноги.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Правила складання і вибору бутоньєрки. Бутоньєрка - значимий аксесуар, і при підборі її потрібно продумати багато тонкощів. Перш за все, потрібно визначитися з тим, які квіти будуть використовуватися - живі або штучні. Також визначіться з розміром бутоньєрки: зазвичай довжина її становить не більше десяти сантиметрів, включаючи цветоножку. Крім цього враховуються такі моменти: Важливо, щоб вибрані квіточки відповідали весільного костюма нареченого і поєднувалися з букетом нареченої. Дуже красиво виглядає варіант, коли квіти в петлиці нареченого і в букеті нареченої максимально схожі. Краще, щоб квіти в бутоньєрці і букеті були одні й ті ж або хоча б максимально схожими.

Номер слайду 8

Бутоньєрки нареченого і свідка повинні відрізнятися - у одного аксесуар повинен бути скромнішим. Вибираючи свіжі квіти, врахуйте, що вони можуть втратити свіжість і зіпсувати костюм. В цьому плані штучні квіточки практичніше. Якщо костюм нареченого світлий, не варто використовувати занадто яскраві квіти, щоб образ не був позбавленим смаку. Занадто великі бутоньєрки будуть недоречні. Деталь повинна лише доповнювати образ, а не привертати до себе всю увагу. Банти і стрічки можуть зробити бутоньєрку більше і яскравіше, але пам'ятайте, що букет нареченої все ж повинен бути більш значним за всіма параметрами. Хорошим варіантом будуть квіточки кольору айворі або слонової кістки. Яскраві бутони теж можна використовувати, але пам'ятайте про важливість поміркованості. Підбір та створення бутоньєрки краще довірити професійному флористові.

Номер слайду 9

Можна використовувати як традиційні квіточки, так і екзотичні рослини. Іноді для декору бутоньєрки використовується зелень, але зовсім небагато. Якщо ви зупинилися на варіанті з живих квітів, то з метою перестрахуватися можете замовити запасний виріб. Він врятує вас, якщо перша бутоньєрка зів'яне і буде виглядати досить сумно.

Номер слайду 10

Якщо бутоньєрка трохи вигнута, вона може кріпитися до борту англійською шпилькою. Класична ж кріпиться у кишені, теж за допомогою шпильки, і незадрапірованний хвостик ховається в кишеню. Завдяки шпильці бутоньєрка дотримується і не падає. За традицією бутоньєрку нареченому зміцнює наречена після викупу. Спочатку наречений дарує їй букет, а вона прикріплює йому квітку. Ця традиція буде виглядати досить красиво, якщо бутоньєрка буде поміщена в букет нареченої, і вона дістане її звідти, щоб презентувати нареченому. Щоб на одязі не залишилося плям від живих квітів, квітконіжки зазвичай обгортаються спеціальною стрічкою або вставляються в капсулу - це дозволяє уникнути контакту з тканиною. За традицією бутоньєрку варто зберігати як весільну реліквію.

Номер слайду 11

Бутоньєрки своїми руками. Оптимальний варіант - довірити бутоньєрки, як і букет, професійному флористу. Але якщо ви дружите з рукоділлям і обожнюєте креатив, ви можете зробити їх і самостійно. Класичний варіант - застосування живих або штучних квіточок, але також можна використовувати тканину, глину або фарфор, різні декоративні елементи. Щоб виготовити бутоньєрку з живих квітів, потрібно підготувати такі декоративні елементи: рослини або ягоди за смаком; декоративні елементи, наприклад, намистинки або стрічки; флористична дріт; тейп-стрічка; ножиці.

Номер слайду 12

Найчастіше використовується одна великий квітка, наприклад, троянда або гербера або інша рослина з довгими гілочками (лаванда, розмарин). Флористи перед початком роботи з квіткою на чотири години поміщають її в воду, щоб вона надовго зберегла свіжість. Якщо бутоньєрка робиться на основі квітки, спочатку потрібно обрізати стебло навскіс, майже під корінь. Верх квіточки акуратно протикається дротом, складеної вдвічі. Стебло краще обрізати спеціальними ножицями - це продовжить термін життя бутоньєрки. Щоб зі зрізу не капає сік, його можна занурити з розплавлений віск або парафін.Існує й інший варіант, при якому зріз якісно обмотується ватним диском, змочений водою, горілкою або оцтом (в залежності від того, яку квітку ви використовуєте) і закривається за допомогою тейп-стрічки. За бажанням можна прикрасити композицію намистинками, стразами, шовковою стрічкою, бантиком. Закріпити готову бутоньєрку можна шпилькою або шпилькою для волосся.

Номер слайду 13

Бутоньєрка з декоративних елементів. Проявивши фантазію, ви можете створити бутоньєрку з усього, що під рукою. Це можуть бути сухоцвіти, паперові квіточки, гарні гудзики, пір'я, намистини, бісер. Техніка складання буде такою ж: створюється один великий елемент і додаткові дрібні, далі конструкція з'єднується за допомогою тейп-стрічки.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Як вибрати бутоньєрку на руку: Аксесуар на зап'ясті повинен гармонійно виглядати на тлі букета нареченої, її вбрання і стилю весілля. Для створення елемента можна використовувати одну велику квітку або кілька невеликих поєднуються варіантів. Бутоньєрки на руку для нареченої і подружок повинні поєднуватися не тільки між собою, але і відповідати характеру заходу. Основні весільні елементи - букет нареченої і бутоньєрка - повинні вигідно відрізнятися від аксесуарів для подружок. Для винуватиці торжества підбирають більш об'ємні і пишні композиції, для інших - їх мініатюрні репліки. При цьому зберігають стилістичну спрямованість, допускається зміна в кольорі або компонентах. Образ нареченої повинен бути самим елегантним і красивим, затьмарювати гостей своєю злагодженістю і ефектністю.

Номер слайду 17

Бутоньєрка-браслет з живих квітів. Браслет з живими квітами для нареченої стає повноцінною альтернативою букету протягом усього частині урочистого дня. Одягнувши на зап'ясті бутоньєрку, наречена зрозуміє, що отримала багато незаперечних плюсів. Її руки вільні для інших аксесуарів, наприклад, весільного парасольки або клатча. Вона може приймати подарунки, танцювати, не піклуючись про те, куди прилаштувати букет. Живі квіти в браслеті, нагодовані вологою і закріплені певним чином, протягом тривалого часу зберігати свою свіжість і красу.

Номер слайду 18

З штучних квітів. Прогрес весільної індустрії не стоїть на місці. Пропоновані штучні квіти для бутоньєрки нареченої теж можуть бути дивовижно красиві. Повторюючи колірні відтінки, форму і розміри живих квітів, вони зможуть стати гідною заміною. Закріплений на атласну стрічку або прикрашену гумку, міні-букет буде елегантною прикрасою для нареченої. Незаперечна перевага штучних квітів полягає в тому, що не потрібно контролювати свіжість міні-букета. Після закінчення весільної церемонії, її можна зберігати як сімейну реліквію.

Номер слайду 19

Бутоньєрка з полімерної глини. Ще півстоліття тому люди не підозрювали про існування полімерної глини. З появою самозастигаюча маси, творчі особистості швидко знайшли їй застосування. Для весільної тематики це було як основа напрямків творчості. Стильні, незвичайні букети, шпильки з квітами, виготовлені за допомогою полімерної глини іноді дуже складно відрізнити від початкових кодів. Кропітка праця майстрів дозволяє захоплюватися їх роботою. Дивовижна троянда, півонія, ніжні незабудки або орхідеї, створені за допомогою полімерної глини, не залишать оточуючих байдужими.

Номер слайду 20

Міні композиція із троянд. Останнім кроком в модній флористики став перехід від використання одного бутона троянди в міні-букетик до цілої квіткової композиції. Для цього часто використовують бутони кущовий троянди невеликих розмірів, в оточенні свіжої зеленої гілочки. Колірна гамма може бути яскравою, насиченою або пастельних відтінків. Класичний букетик з трояндою підійде під будь-який стиль весільного вбрання нареченої, роблячи її.

Номер слайду 21

Бутоньєрка з півоній. Сезонний весняна квітка, як не можна точно передасть настрій весільного торжества. Півонія, як символ квітучої і запашної любові, стане ніжним доповненням до весільного вбрання нареченої. Розпущенний бутон півонії, схожий на зменшену копію спідниці нареченої, додасть ще більше зачарування винуватиці торжества. Не менш добре виглядає бутоньєрка з бутонами півонії. Різноманітна палітра фарб допоможе визначитися з вибором.

Номер слайду 22

Бутоньєрка з орхідей. Чудовий варіант для вишуканої весілля - бутоньєрка з орхідеями. Ця дивовижна квітка підкреслить стильність, розкіш і витонченість оздоблення нареченої. Орхідея - квітка самодостатній, тому створений моно-букет тільки одного сорту рослини, прикрасить руку або плаття нареченої нітрохи не гірше складних квіткових композицій. Стебло поміщають в капсулу зі спеціальним розчином для продовження життєздатності квітки. Яскраві або світлі пелюстки ніжною орхідеї однаково стануть чудовою прикрасою, який притягує погляди.

Номер слайду 23

Вибираючи бутоньєрку, в передвесільної суєті важливо не забути, щоб вона була в повній гармонії з букетом і іншим оздобленням нареченої. Не так важливо, чи буде вона з живими квітами або штучними, зроблена своїми руками або куплена, головне, щоб прикраса приносило радість. Весільна бутоньєрка несе в собі смислове значення і стане символом нев'янучої любові.

pptx
Додано
15 травня 2021
Переглядів
1307
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку