Презентація на тему Топ 10 мов програмування

Про матеріал
• Презентація до уроку 8 класу з інформатики " Топ 10 мов програмування " • Бажаючі можуть скачати)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Топ 10 мов програмування. Виконав: Стрельбицький Євгеній

Номер слайду 2

1. Java. Script. В еру мобільних гаджетів неможливо обійтися без цього коду. Java. Script — найпопулярніший мова програмування, оскільки дозволяє не тільки створювати сайти і писати розширення для веб-платформ, але і активно застосовується для розробки додатків. Спеціаліст по Java. Script затребуваний як у веб-студій, так і в рамках фрілансу. Досить простий синтаксис робить код зручним для вивчення. Освоїти його не займе багато часу, тому JS — обов'язковий навик будь-якого сучасного програміста.

Номер слайду 3

2. Swift. Жоден рейтинг топових мов програмування не обходиться без Swift. Код використовується для розробки нативних додатків під i. OS. Він дуже затребуваний. Сучасні тенденції такі, що багато жителів СНГ, як американці і європейці, переходять на техніку від Apple. У зв'язку з цим перед розробниками стає непросте завдання перебудується і робити продукти для нового типу аудиторії. Нативні додатки працюють швидше, ніж кросплатформенних варіанти. Тому мова стає популярною, що і дозволило їй посісти друге місце.

Номер слайду 4

3. Go. Хоча ця мова програмування з'явивлася в далекому 2009, справжню популярність вона почала набувати через 10 років, коли розробники зіткнулися з тим, що канонічні коди з'їдають занадто багато ресурсів. Особливість Go в тому, що вона заточена під багатоядерні процесори і дозволяє писати код в режимі мультизадачності. При цьому відбувається суттєва економія пам'яті, що позначається на швидкодії і швидкості відгуку. До того ж, додатки на Go менше вантажать слабке залізо, тому можуть працювати на застарілих моделях ПК.

Номер слайду 5

4. PHPІнтернет - найбільший і ефективний рекламний майданчик. Щоб нею скористатися, потрібен сайт, а для цього потрібні програміст зі знанням PHP. Мова користується величезною популярністю, оскільки сумісний з найбільш затребуваною CMS Word. Press. Але з його допомогою можна створювати якісні сайти під будь-який движок. Для програмістів, орієнтованих на розробку веб-майданчиків, знання PHP обов'язково. Якщо цікавить розробка додатків, вивчення мови можна відкласти.

Номер слайду 6

5. Python. П'яте місце суто за статистикою, за фактом Python незабаром якщо не витіснить, то складе конкуренцію JS. Головна перевага, крім простоти кодинга, наявність нейронних сітей і відповідних бібліотек. Завдяки цьому можна створювати самонавчающі програми. Це важливо для аналітиків, банкірів, подібні рішення використовують пошукові системи Google і Яндекс. Ще одна перевага — розвинене співтовариство розробників. У мережі є величезна кількість готових рішень і спеціалізованих форумів, де новачкам допоможуть розібратися у вирішенні складних завдань.6. Java

Номер слайду 7

Нативна мова Android. Цим все сказано, оскільки складно уявити, коли додатки для мобільних гаджетів перестануть бути актуальними. Простота коду, кроссплатформенность, принципи об'єктно-орієнтованого програмування роблять цю мову дуже затребуваною. За статистикою 90% десктопних бек-енд додатків розробляються з її допомогою. Скільки б не було конкурентів, Java-фахівці завжди будуть в ціні.6. Java

Номер слайду 8

7. C#Сі Шарп — це без перебільшення найпростіша і зрозуміла мова програмування високого рівня. Вона створювалася з метою з'єднати в собі все найкраще з інших кодів і у розробників це вийшло. За допомогою C# можна реалізувати будь-яке завдання, від створення невеликого обчислювального алгоритму, до написання повноцінної іграшки на Unity Game. Оскільки мова відносно стара, багато програмістів обходять її стороною, але це помилка. Сі Шарп поєднує в собі Python, Java і найближчих родичів С і С++. Підходить для розробки як десктопних, так і мобільних додатків. Тому C# обов'язкова до вивчення.

Номер слайду 9

8. Kotlin. Нова, але стрімко розвивається, мова програмування. Сумісність з Google і Java, лаконічність синтаксису і можливість реалізувати будь-які завдання робить її популярною серед розробників мобільних додатків. При створенні Kotlin використовувалися побажання і напрацювання розробників. Тому незабаром мова може стати основною для андроїд додатків.

Номер слайду 10

9. Rust. Мова розроблена Mozilla Foundation. Як і інші продукти компанії, вона заснована на принципі відкритого коду. Головна особливість в тому, що за допомогою операторів контролюються абсолютно всі дії. Це дозволяє забезпечити найвищий рівень безпеки. Rust цікава в першу чергу тим, хто займається розробкою власних IT продуктів. Вакансій хоча і не багато, зате можна знайти дійсно цікаві проекти.

Номер слайду 11

10. Delphi. Бурхливий розвиток мобільних додатків на час загальмувало розробку десктопних продуктів. Але поступово інтерес до них повертається, а разом з цим зростає популярність Delphi. Незважаючи на те, що мова досить стара, імперативна і не найпростіша в освоєнні, вона дозволяє створювати безпомилковий код. Кожна команда має чітке, конкретне значення, а сам код жорстко структурований. Завдяки цьому вдається повністю виключити помилки і глюки. З негативного — додатки споживають багато ресурсів. Зате до їх роботі не буває претензій. З точки зору конкуренції — це найбільш цікавий варіант. Оскільки не всі програмісти володіють мовою на високому рівні.

pptx
Додано
6 червня 2021
Переглядів
6444
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку