Презентація на тему: "Торгівля людьми"

Про матеріал
Презентація присвячена торгівлі людьми у світовій історії та сучасності. Висвітлено основні етапи, форми рабства у світі та в Україні
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Торгівля людьми. Як уникнути і зупинити ?

Номер слайду 2

Єгипетські раби Покарання раба - африканця в Бразилії Рабство в історії

Номер слайду 3

Дитинство у рабстві Сучасне рабство

Номер слайду 4

Мета: підвищення рівня поінформованості учнів щодо проблеми торгівлі людьми Завдання: - виявити рівень поінформованості учнів щодо проблеми торгівлі людьми; - сформувати уявлення про суть торгівлі людьми; - з’ясувати причини торгівлі людьми; - ознайомити учнів з різними формами торгівлі людьми; - позбавитися небезпечних стереотипів щодо торгівлі людьми.

Номер слайду 5

Найчастіше від трудового рабства страждають жінки

Номер слайду 6

Номер слайду 7

За даними ООН, людей продають у рабство в 127 країнах світу. В 11 держав відмічених «дуже високий» рівень активності викрадачів людей, серед них – Росія, Україна, Білорусь, Молдова і Литва.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Інформаційні: - погана обізнаність українських громадян щодо можливостей працевлаштування за кордоном та їх наслідки; - публікації багатообіцяючої реклами в пресі та «агітація»; 2. Правові: - низька обізнаність стосовно своїх прав; - відсутність належної системи захисту потерпілих; - недостатнє покарання злочинців; 3. Причини, пов’язані з «людським фактором»: - складні стосунки в сім’ї; - слабкі професійні навички; - зависока або занизька самооцінка; - бажання зробити запаморочливу кар’єру; - швидко без зайвих зусиль заробити великі гроші; - жага до «красивого життя»; - надмірна схильність до ризикованої поведінки; - зайва довірливість ….

Номер слайду 11

Торгівля людьми може відбуватися у різних формах. Серед них: - рабство або звичаї, подібні до рабства; - підневільний стан; - залучення в боргову кабалу; - торгівля людьми з метою сексуальної експлуатації; - торгівля людьми з метою використання у порнобізнесі; - торгівля людьми з метою трудової експлуатації (примусова праця); - торгівля людьми з метою використання у жебракуванні; - торгівля людьми з метою вилучення органів; - торгівля людьми з метою використання у збройних конфліктах; - торгівля людьми з метою втягнення у злочинну діяльність; - проведення дослідів над людиною без її згоди; - примусова вагітність; - усиновлення/удочеріння з метою наживи.

Номер слайду 12

Етапи торгівлі людьми                                 ВЕРБУВАННЯ ПЕРЕМІЩЕННЯ ПЕРЕДАЧА ЛЮДИНИ ОДЕРЖАННЯ ЛЮДИНИ ЕКСПЛУАТАЦІЯ

Номер слайду 13

Типові приклади рекламних оголошень, які дають привід замислитися: «Робота в кращих клубах Європи для дівчат 18-30 років. Усі витрати за рахунок фірми. Щомісячна оплата від 1500 доларів США» «Робота. Всі будівельні спеціальності, сільськогосподарські роботи, водії, хатні робітниці, няні. Велика Британія, Ізраїль, Іспанія, Об’єднанні Арабські Емірати, Португалія. Вимоги до претендентів: чоловіки та жінки 18-55 років. Швидке оформлення закордонних паспортів та віз».

Номер слайду 14

Найпоширенішими видами трудової експлуатації людини є: Сексуальна експлуатація; Використання в порнобізнесі; Втягнення у злочинну діяльність; Залучення в боргову кабалу; Усиновлення чи удочеріння в комерційних цілях; Примусове донорство.

Номер слайду 15

«Торгівля людьми: міфи та стереотипи» Зі мною такого не станеться. Торгівля людьми – це торгівля виключно лише молодими жінками, яких використовують виключно у сексуальній сфері. Тільки малоосвічені, наївні люди можуть стати жертвами торгівлі людьми. Друзі та родичі не можуть бути замішаними у торгівлю людьми. Довести вину і покарати торгівців людьми неможливо.

Номер слайду 16

Якщо Ви вирішили працювати за кордоном … Переконайтеся, що фірма, яка пропонує роботу, має ліцензію на працевлаштування українських громадян за кордоном, отриману у Міністерстві праці та соціальної політики України. Поцікавтеся в центрі зайнятості, чи є у фірми позитивний досвід працевлаштування українських громадян за кордоном. Вимагайте оформлення спеціальної робочої візи - туристична та гостьова візи не дають права на роботу. Підписаний контракт є обов'язковою умовою працевлаштування. Контракт підписується у 2 примірниках (для кожної із сторін), повинен бути написаний зрозумілою для Вас мовою (українською або російською). У контракті повинна міститися найбільш повна інформація про умови роботи: - термін дії контракту; - тривалість робочого дня; - вихідні дні; - умови розірвання контракту. Уникайте фраз типу: «та інші види робіт», «всі роботи на вимогу роботодавця». Від'їжджаючи, обов'язково залиште вашій родині, друзям чи родичам якомога точніші координати вашого майбутнього місця перебування Обов'язково телефонуйте додому. Після приїзду у країну, де Ви будете працювати, зареєструйтеся в посольстві України - інформація про Ваше перебування допоможе дипломатичним представникам України захистити Ваші інтереси у разі необхідності.

Номер слайду 17

Якщо Ви їдете навчатись за кордон: Для того, щоб отримати дозвіл на навчання за кордоном (студентська віза), Вам необхідно підготувати ряд документів: • Свідоцтво про закінчення середньої школи (оригінал і переклад, завірений у нотаріуса та затверджений Міністерством закордонних справ України) • Документ про здачу іспитів до ВНЗ України • Довідка про те, що Ви не були засуджені • Підтвердження того, що обраний навчальний заклад за кордоном зацікавився Вами Без сумніву, знання мови країни перебування є основною умовою для отримання дозволу на навчання. Часто навчальні заклади вимагають посвідчення про здачу іспитів з мови. Майже всі вищі навчальні заклади мають спеціальні мовні курси для іноземців. Запам'ятайте, туристична віза не дає права на отримання статусу студента за кордоном!

Номер слайду 18

Ви плануєте вийти заміж за іноземця: • Запам'ятайте, фіктивний шлюб – злочин. Це може стати причиною Вашого ув'язнення або депортації (видворення з країни). • Ви повинні мати якомога більше інформації про свого майбутнього чоловіка: чи має він постійну роботу, чи був він одружений, скільки разів, чи розлучений він офіційно. • Запропонуйте нареченому зустрітися не на „нейтральній” території. • Поцікавтесь особливостями шлюбного законодавства країни, в якій Ви плануєте жити, у тому числі – правами спільних дітей, Вашими правами при розлученні. Це можна зробити у посольстві та у юриста. • Порадьтеся з юристом щодо укладання шлюбного контракту. Переконайтесь, що шлюб, зареєстрований в Україні, буде дійсним за кордоном. • Виїжджаючи за кордон по гостьовій візі або по візі нареченої, пам'ятайте, ці візи не дають права на роботу. • Залишіть копію закордонного паспорта та точну адресу Вашого нареченого батькам. Регулярно телефонуйте додому.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Національна “гаряча лінія” з питань протидії торгівлі людьми 0-800-500-225 (дзвінки в межах України безкоштовні) +38-044-205-37-36; 205-36-94 (для дзвінків у межах Києва та з-за кордону)

Номер слайду 22

Жертви торгівлі людьми

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Питання прав і свобод людини на сьогодні є найважливішою проблемою внутрішньої та зовнішньої політики всіх держав світової спільноти. Кожна людина має громадянські (особисті) й політичні права, свободи, а також економічні, соціальні, екологічні та культурні права. Проте сьогодні часто вони порушуються. Яскравим підтердженням цього є торгівля людьми!

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Дякуємо за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Rymar Irina
    Дякую зо корисну інформацію!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Хаменєва Надія Олександрівна
    Дякую, дуже корисний матеріал!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
1 листопада 2020
Переглядів
1571
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку