Презентація на тему "Україна - космічна держава"

Про матеріал
Презентація на тему "Україна - космічна держава" може висвітлити багатогранний внесок України в розвиток космічної індустрії та досліджень. Не забудьте використовувати графіку, діаграми та візуальні матеріали, щоб підкреслити ключові пункти та зробити презентацію цікавою та інформативною.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Україна - космічна держава

Номер слайду 2

Україна і космос - нероздільні. Зв'язок цей міцно встановився на зорі космонавтики, і виправити його зараз просто неможливо.

Номер слайду 3

Українське походження мали такі творці теорії польотів у світовому просторі, як Костянтин Ціолковський, Микола Кибальчич та Юрій Кондратюк.ppt_x

Номер слайду 4

У Київському політехнічному свого часу вчилися Сергій Корольов і Володимир Челомей (конструктор відомої ракети-носія "Протон").ppt_x

Номер слайду 5

Ракетна техніка взагалі пішла, до речі кажучи, із просторів "неньки": перші у світі бойові ракети (після китайських дослідів, що канули в Лєту, до н.е.) створив нащадок українських козаків генерал- лейтенант Олександр Засядько, він же організував у російській армії першу ракетну роту.

Номер слайду 6

В останні роки діяльність у цій галузі дещо уповільнилась, але, як вважають у Національному космічному агентстві України (НКАУ), зараз Україна виходить на новий виток в освоєнні космосу. Сьогодні НКАУ координує роботу більше ніж 40 підприємств.

Номер слайду 7

Для керування супутниками в Україні також створений єдиний наземний автоматизований комплекс керування, що включає центри керування польотами космічних апаратів, прийому наукової інформації, її опрацювання, контролю навігаційного поля і космічного простору.

Номер слайду 8

Цікавий той факт, що українська космічна галузь спроможна виготовляти далеко не лише транспорт - ракети-носії. Якщо авіаційне бортове устаткування вітчизняного виробництва не завжди відповідає міжнародним нормам, то в космосі - інша картина, і досвід у наших виробників уже є.

Номер слайду 9

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 9 клас, Презентації
До підручника
Фізика 9 клас (Бар'яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О. (за редакцією Баряхтара В.Г., Довгого С.О.))
Додано
5 лютого
Переглядів
4329
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку