Презентація на тему: "Великобританія"

Про матеріал
Матеріали презентації розкривають міжпредметні звязки з наступними предметами: історією, мистецтвом, зарубіжною літературою та англійською мовою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Великобританія

Номер слайду 2

ІСТОРІЯ АНГЛІЇ Від кінця 1 до кінця 4 століття острів Британія був провінцією Римської імперії(крім північної частини сучасної Шотландії). Від середини 5 ст. Розпочалося масове вторгнення на територію Британії англосаксонських завойовників. Англи та юти походили з Ютландського півострова (сучасна Данія) , а сакси – із земель між річками Ельба та Рейн (сучасна Німеччина).

Номер слайду 3

ІСТОРІЯ АНГЛІЇ Захопивши Британію, завойовники утворили сім королівств. Королівствами Англії були Ост-Англія, Мерсія і Нортумбрія; саксів – Ессекс, Уессекс, Сассекс; ютів - Кент. Усі германські племена розмовляли різними говірками, але поступово поширювалися і почав переважати діалект англів із Мерсії. Мову, якою розмовляли завойовники, стали називати англійською, а саму країну – Англією.

Номер слайду 4

МИСТЕЦТВО АНГЛІЇ 18 СТОЛІТТЯ В Англії у 18сьолітті розвиваються мистецтво, література, наука, філософія. Для цієї держави наступає золота епоха Просвітительства. В мистецтві провідне місце займає живопис (Гейнсборо, Рейнольдс, Хогарт).

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Гейнсборо Томас Гейнсборо(1727-1788 рр.) був суперником Рейнольдса в малярстві. Художник створив оригінальний тип портрета – поетичного і натхненного. З перебуванням на батьківщині в місті Садбері пов’язаний ранній етап творчості митця. До цього часу відносяться портрети провінційних поміщиків і міських судей.

Номер слайду 7

“Утренняя прогулка”

Номер слайду 8

Рейнольдс Джошуа Рейнольдс (1723-1792 рр.) завдяки йому високого рівня розвитку досягає портретний жанр. Адмірали, артисти, судді, письменники, служителі релігії – образи талановитого художника Рейнольдс почав сліпнути наприкінці життя і не займався живописом.

Номер слайду 9

“Портрет Неллі О’Брайен”

Номер слайду 10

Хогарт Уїльям Хогарт(1697-1764 рр.) – один із найвизначніших майстрів живопису Англії у 18 ст. Ранній період художник присвячує графіці. Його гравюри “Маскаради і опери”, “Лотерея”, “Хто кого обскаче” висміюють звички і побут англійських біржуа.

Номер слайду 11

“Дівчина з креветками”

Номер слайду 12

МИСТЕЦТВО АНГЛІЇ 18 СТОЛІТТЯ Панівним стилем в архітектурі стає класицизм. На ранньому етапі він позначався впливом ренесансового і римського будівництва, на пізньому – давньогрецького зодчества. Творчість Кристофера Рена (1632-1723 рр.) визначила характер архітектури першої половини 18 століття. Побудова собору св. Павла в Лондоні пов'язана з ім'ям майстра.

Номер слайду 13

Кристофер Рен

Номер слайду 14

Собор св. Павла

Номер слайду 15

РІВЕНЬ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ В ВЕЛИКОБРИТАНІЇ (АНГЛІЇ) У Великій Британії рівень англійської мови дуже високий. Англійська мова це – державна мова Англії. А також ця мова міжнародна.

Номер слайду 16

ЛІТЕРАТУРНІ ТВОРИ ЗІ ЗГАДКОЮ АБО ОПИСОМ АНГЛІЇ Англійський письменник В. Скотт народився у Шотландії і ще з дитинства захоплювався минулим своєї вітчизни. Одним із найкращих його історичних романів є “Айвенго” створений у 1820 році. Цей роман цілком правдивий і збігається з нашими знаннями про Великобританію. Існує дуже величезна кількість літературних творів тогочасної і сучасної Англії.

Номер слайду 17

Географічне положення о. Великобританія Протяжність острова Великобританія з півночі на південь становить 966км, а найбільша його ширина - 488км.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

ПРИРОДНИЙ ПРИРОСТ НАСЛЕННЯВ ВЕЛИКОБРИТАНІЇ ПП=Н-С Природний приріст = народжуваність-смертність 2,87=12,17-9,35 Природнийприріст=2,87

Номер слайду 20

THE END...

ppt
Додано
22 листопада 2019
Переглядів
1260
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку