Презентація на тему: "Весільні традиції"

Про матеріал
Цей проект охоплює питання історії та української традиції весільного короваю. В результаті роботи здобувачі освіти ознайомилися з традиціями випікання короваю для українського весілля, спробували свої здібності приготуванні здобного тіста, оформленні короваю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРОЕКТна тему: Весільні традиціїПідготувала: майстер в/н Фінько В. Л.

Номер слайду 2

Історії та традиції весільного короваю В проекті брали участь 5 груп по три учня. Проект охоплює питання історії та української традиції весільного короваю

Номер слайду 3

Коровай є основним традиційним весільним символом Перша група одержала завдання підготувати інформацію про історію виникнення короваю

Номер слайду 4

Коровай—це невід’ємний атрибут традиційного українського весілля. Рум’яний пишний коровай вважається символом вступу пари закоханих в нове сімейне життя

Номер слайду 5

Короваєм розпочинається і завершується українське весілля За традицією молодих при вході в дім зустрічали батьки нареченого з весільним короваєм

Номер слайду 6

Коровай — не лише смачна здоба Друга група – працювала над тим, що коровай — не лише смачна здоба, а символ з’єднання двох і народження нової сім’ї.

Номер слайду 7

Майстрині випікання короваю

Номер слайду 8

Прикраси з прісного тіста Прикраси у вигляді лебедів, квітів, пшеничних колосків, зірок, випікалися окремо.

Номер слайду 9

Значення короваю Високий, пишний, рівний коровай означає, що майбутня сім'я житиме щасливо; під час випікання тріснув, то молодих чекає розлука або навіть розлучення; нерівний і погано піднявся коровай віщував труднощі в новій сім'ї.

Номер слайду 10

Рушник – символ нового щасливого життя. Рушник прикрашали яскравими півнями, щоб було щасливе життя. Коровай був окрасою застілля, символізуючи щастя і достаток, його розрізали на частини і роздавали всім присутнім.

Номер слайду 11

Сучасні короваї Поєднання тіста та мастики-ноу-хау сучасної випічки короваю.

Номер слайду 12

Прикраси короваю Прикрасити коровай можна і природніми матеріалами, оздобити справжніми кетягами калини з колосками жита та пшениці.

Номер слайду 13

Випікалися фігурки голубів, жайворонків, та дивень. Наречена дивилася на схід сонця крізь дивен щоб побачити свою майбутню долю. Дивень — круглий хліб із діркою посередині.

Номер слайду 14

Приготування дріжджового тіста та формування короваю. Третя група працювала над приготуванням дріжджового тіста

Номер слайду 15

Оздоблювання короваю. Четверта група займалася оздоблюванням короваю, для цього використовували прісне тісто. Кожна прикраса має своє символічне значення: калина означає красу, молодість, щастя, виноград — добробут, достаток в родині, пташечки — вірність, відданість, лебеді — вірне кохання.

Номер слайду 16

Приготування шишок. П'ята група випікала з тіста шишки –це стара традиція. Їх робили з тіста, що залишилося від короваю. Шишки служили запрошеннями, їх роздавала наречена.

Номер слайду 17

Сьогодні вже не так дотримуються всіх старовинних весільних традицій і, напевно, більшість не вірить у важливе значення і силу весільного хліба, але коровай прикрашає майже всі весільні урочистості і завжди затримує на собі увагу присутніх

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

pptx
Додано
8 березня
Переглядів
101
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку