Презентація на тему "Види туризму"

Про матеріал
Презентація містить опис конкретного види туризму відповідно до законодавста України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентаціяна тему:«ВИДИ ТУРИЗМУ»Підготувала: Вчитель географіїРозівської ЗОШ № 1 Рябуха Анастасія Ярославівна

Номер слайду 2

Згідно зі ст. 4 Закону України "Про туризм", залежно від категорій осіб, які здійснюють туристичні подорожі (поїздки, відвідування), їхніх цілей, об'єктів, що використовуються або відвідуються, чи інших ознак існують такі види туризму:релігійнийекотуризмспортивно-оздоровчий туризмкультурно-просвітницький туризмрекреаційний туризм

Номер слайду 3

1. Релігійний туризм Під релігійним туризмом слід розуміти види діяльності, пов'язані з наданням послуг і задоволенням потреб туристів, що прямують до святих місць і релігійних центрів, що знаходяться за межами звичайного для них середовища.

Номер слайду 4

1.1. Паломницький туризмсукупність поїздок представників різних конфесій з паломницькими цілями. Паломництво – прагнення віруючих людей поклонитися святим місцям. Причини здійснення паломництва: Бажання зцілитися від душевних і фізичних недуг: Помолитися за рідних і близьких;Знайти благодать;Відмолити гріхи;Проявити відданість вірі;Прагнення до подвижництва в ім’я віри;Знайти сенс життя.

Номер слайду 5

Види і особливості паломництва:1. За числом учасників і сімейній приналежності:індивідуальні;сімейні;групові.2. За тривалістю:тривалі;короткочасні;.3. За сезонністю:цілорічні;приурочені до Різдвяних свят.4. За об’єктами відносин:конфесійні культові місця;природні культові місця.5. За місцезнаходженням об’єкту паломництва:внутрішні (в межах державних кордонів);зовнішні (за межами держави).6. За ознакою обов’язковості:добровільні;обов’язкові.

Номер слайду 6

1.2. Релігійний туризм екскурсійно-пізнавальної спрямованостіЦей підвид туризму припускає відвідини релігійних центрів, в яких туристи зможуть побачити релігійні об’єкти – культові пам’ятники, відвідати музеї, взяти участь у хресних ходах, медитаціях і релігійних заходах.

Номер слайду 7

2. «Зелений туризм»новий вид туризму, що швидко поширюється в Україні та світі. полягає у відпочинку в приватних Суть зеленого туризму господарствах у сільській місцевості, яка приваблює своєю недоторканою природою, пам'ятками історії та природи. Сільський зелений туризм позитивно впливає на фізичне та моральне здоров'я людини, оскільки він включає у себе чинники, що надають оздоровчий, пізнавальний та естетичні ефекти. Екотуризм чудовий також тим, що тут немає тієї величезної кількості туристів, яку можна побачити на популярних курортах світу. Такого роду відпочинок особливо потрібний для жителів великих міст.

Номер слайду 8

ЕКОЛОГІЧНИЙ ТУРИЗМ - туризм з екологічно значущим наповненням, специфічна форма діяльності людей, які в спілкуванні з природою вибудовують свої відносини з нею на основі взаємної вигоди:людина одержує від такого спілкування певний фізичний, інтелектуальний і емоційний запас міцності;природа при цьому не страждає (як мінімум) або покращує свої екологічні характеристики (як максимум). СІЛЬСЬКИЙ ТУРИЗМ - відпочинок в сільській місцевості (у селах, на хуторах, в зручних селянських будинках). Туристи якийсь час ведуть сільський спосіб життя, знайомляться з місцевою культурою і місцевими звичаями, беруть участь в традиційній сільській праці.

Номер слайду 9

Науковий туризм. Тури історії природи. Подорожі в природні резервації і заповідники. Агротуризм.

Номер слайду 10

передбачає подолання маршруту активним способом, тобто без використання транспортних засобів, покладаючись лише на власні сили, реалізуючи вміння і навички пересування пішки, на лижах, плавання на плотах і човнах, їзди на велосипеді і т.д.3. Спортивно-оздоровчий туризм

Номер слайду 11

оздоровлення, відновлення сил, поліпшення медико-фізіологічних даних за допомогою зміни форм діяльності, дозованого руху, раціонального харчування, нервового розвантаження, підвищення адаптації до незвичних умов;вдосконалення загальної і спеціальної фізичної підготовки, виробленні витривалості, спритності, сили, рівноваги;надання практичних навичок у подоланні перешкод, оволодіння технікою пересування пішки, на лижах, їзди на велосипеді, греблі;психічному вдосконаленні та емоційному збагаченні внутрішнього світу людини, вихованні рішучості, сміливості, впевненості в собі, відповідальності;розширення краєзнавчого кругозору, вдосконалення навчально-методичної підготовки, поповненні знань з географії, біології, історії, етнографії і культури;засвоєння теоретичних основ організації та проведення походів, розробки маршрутів, планування роботи туристських гуртків;придбання спортивного досвіду для участі в походах і керівництва походами різного рівня складності, одержання спортивних розрядів і знань, підвищення майстерності та інструментальної підготовки. Мета даного туризму:

Номер слайду 12

4. Культурно-просвітницький туризмІнша назва екскурсійний туризм - являє собою подорожі і поїздки з пізнавальнимицілями. Екскурсії розвивають інтелект, розширюють кругозір і розважають. Цей вид туризму дозволяє туристам ознайомитися з незвичайними витворами мистецтва будь-якої країни, а також стимулює певним чином до охорони культурної спадщини даної країни.

Номер слайду 13

5. Рекреаційний туризмце пересування людей у вільний час з метою відпочинку, необхідного для відновлення фізичних і душевних сил людини. Для багатьох країн світу цей вид туризму є найбільш поширеним і масовим. 

Номер слайду 14

{3 C2 FFA5 D-87 B4-456 A-9821-1 D502468 CF0 F}За характером використовуваних транспортних засобів. Автомобільна (індивідуальна), автобусна, авіаційна (рейсова і чартерна), залізнична, теплохідна (морська, річкова, круїзна)За ступенем рухливості- Стаціонарна- Кочова. За кількістю учасників- Індивідуальна- Групова. За віковою ознакою- Дитяча- Доросла- Змішана. За характером організації- Регламентована (планова)- Самодіяльна: організована, неорганізована. За сезонністю- Цілорічна- Сезонна: літня, зимова. За територіальною ознакою- Приміська (місцева)- Внутрірайонна (загальнодержавна)- Міжнародна. За тривалістю- Короткочасна- Тривала. За правовим статусом- Національна (внутрішня)- Міжнародна (іноземна)За характером використання рекреаційних ресурсів- Кліматолікувальна, бальнеологічна, грязелікувальна- Маршрутна, прогулянкова і спортив­на, промислово-прогулянкова, купально-пляжна, водно-спортивна, водно прогулян­кова, підводне плавання, риболовля, мисливська, гірськолижна, альпінізм- Натуралістична, культурно-історична. За головним мотивом рекреації- Лікувальна- Оздоровча і спортивна- Пізна­вальна. Класифікація рекреаційної діяльності

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Зінчук Наталія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 січня 2019
Переглядів
4686
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку