Презентація на тему, "Відкриття, створення та збереження презентацій".

Про матеріал

Презентаці до уроку.

Проблемне питання: "Як створити відео-откритку з новим роком?"

На минулому уроці ми почали вивчати тему «Комп'­ютерні презентації». Спробуємо нагадати особливості та властиво­сті комп'ютерних презентацій

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проблемне питання: "Як створити відео-листівкуз новим роком?"

Номер слайду 2

Дайте відповідь на запитання 1. Що таке презентація? Комп'ютерна презентація?2. Які види комп'ютерних презентацій ви знаєте?3. Які об'єкти можна використовувати в презентаціях?

Номер слайду 3

 ГРА «НЕЗАКІНЧЕНЕ РЕЧЕННЯ»1. Текстовий редактор Word можна завантажити через…2. Вийти з програм Word та Paint можна через...3. Вікно програми Word містить…4. У програмі Word можна...5. Команди, які виконуються у програмах Word містяться…6. У текстовий документ можна додавати…

Номер слайду 4

Тема. Відкриття, створення та збереження презентацій.

Номер слайду 5

Очікувані результатизавантажувати програму для створення презентацій і виходити з неї;створювати слайди;вибирати фон та користуватись шаблонами, оформлювати слайди;створювати тексти в слайдах;вставляти графічні об'єкти на слайди (малюнки, різні автофігури та комбінацію з них, тощо);.

Номер слайду 6

Відкриття презентації: Пуск – Програми - Microsoft Power. Рoint, або Пуск – Створити документ Office Microsoft Power. Рoint Отже розглянемо як же створювати презентацію? Для цього розглянемо алгоритм створення презентації:

Номер слайду 7

АЛГОРИТМ СТВОРЕННЯ ПРЕЗЕНТАЦІЇЗавантажити програму Місrosoft Роwer. Роіnt. Створити слайд: меню Вставка/ команда Создать слайд. Меню Формат/ команда Разметка слайда. Вибрати Пустой слайд. Створити слайд, використавши піктограму Добавить объект Word. Art і написати потрібний текст. Фон можна вибрати серед вже готових шаблонів: меню Формат/ команда Оформление слайда або створити самостійно командою меню Формат/ Фон. Створити наступний слайд: меню Вставка/ команда Создать слайд.

Номер слайду 8

АЛГОРИТМ СТВОРЕННЯ ПРЕЗЕНТАЦІЇСтворити наступний слайд: меню Вставка/ команда Создать слайд. До слайда вставити малюнок (меню Вставка/ Рисунок). До кожного об’єкта додати ефекти анімації (меню Показ презентации/ Настройка анимации, Добавить эффект/ Вход, Выход, Вылет тощо. До першого слайда вставити (меню Вставка/ Фильмы и звуки, Фильм из коллекции картинок). Випробувати різні варіанти. Переглянути створену презентацію (меню Показ слайдов/ Начать показ). Збережіть створену презентацію (меню Файл/ Сохранить как...) і вийдіть з програми.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

MS POWER POINT дозволяє працювати з презентацією у трьох різних режимах: звичайнийрежим сортувальника слайдів показ слайдів. Переключення між режимами здійснюється за допомогою кнопок, що містяться у нижньому лівому куті програмного вікна.

Номер слайду 11

Звичайний режим

Номер слайду 12

1. В області Слайд можна працювати безпосередньо з окремими слайдами.2. Поля, окреслені пунктиром, позначають заповнювачі, у які можна вводити текст або вставляти зображення, діаграми та інші об’єкти.3. На вкладці Слайди відображається ескіз кожного слайда, зображеного в повний розмір в області Слайд. Додавши інші слайди, клацніть ескіз слайда на вкладці Слайди, щоб відобразити слайд в області Слайд. Перетягуючи ескізи, можна перегрупувати слайди в презентації. Крім того, на вкладці Слайди можна додавати та видаляти слайди.4. В області Примітки ви можете додавати нотатки до поточного слайда. Ведучи презентацію, ви можете роздавати їх аудиторії або переглядати їх у режимі доповідача.

Номер слайду 13

Режим сортувальника слайдів

Номер слайду 14

Режим показу слайдів

Номер слайду 15

Створення презентації за допомогою:- майстра авто вмісту – корисно, коли шаблон відповідає вашим потребам. Файл – Створити – З майстра автовмісту… Далі –вибрати вид презентації – Далі – вибрати запропонований спосіб виводу презентації – Далі – ввести заголовок презентації та можливий нижній колонтитул – Далі – Готово. Після створення презентації, потрібно вставити свій текст згідно вказівкам до кожного слайду.

Номер слайду 16

Майстер автовмісту

Номер слайду 17

Збереження презентації в різних форматах. 1) Файл – Зберегти – для першого збереження дати назву та визначити місце збереження файлу – Зберегти2) на панелі інструментів «Стандартна» вибрати - для першого збереження дати назву та визначити місце збереження файлу – зберегти.3) для збереження повторно відкритого файлу з існуючим іменем досить виконати команду «зберегти»; для збереження повторно відкритого файлу з новим іменем треба виконати команду «зберегти як…»

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Тип файлу. Розширення. Використовується для збереження. Презентація                    .ppt. Звичайна презентація Power Point. Демонстрація презентації.pps. Презентація, яка завжди буде відкриватися в режимі показу слайдів. Метафайл Windows.wmf. Слайди у вигляді графіки. Малюнок у форматі gif.gif. Слайди у вигляді малюнка для використання на Web –сторінках. Малюнок у форматі jpeg          .jpg. Слайди у вигляді малюнка для використання на Web –сторінках. Структура, rtf.rtf. Зміст презентації у вигляді структури. Шаблон презентації.pot. Презентації у вигляді шаблона. Web - сторінка.htm. Презнтації для перегляду у Web - оглядачі

Номер слайду 21

Словник термінів: Слайд – це окрема екранна сторінка, що містить у собі текстові, графічні, віде- та аудіо- об’єкти.

Номер слайду 22

Шаблон оформлення – область завдань, де можна вибрати стилі презентації, включаючи типи і розміри шрифтів, параметри оформлення фону, кольорові схеми тощо

Номер слайду 23

Кольорова схема – набір кольорів, що використовуються в презентаціїКольорова схема – набір кольорів, що використовуються в презентації

Номер слайду 24

Розмітка слайдів – область завдань, у якій обирається макет слайда з потрібними елементами.

Номер слайду 25

Інструктивна картка1. Завантажте програму Microsoft Power. Point.2. Створити презентацію: відео - откритку з новим роком

Номер слайду 26

Створення нової презентаціїPower. Point 200705.11.2018 СЗОШ № 8 м. Хмельницького. Кравчук Г. Т.26 Після запуску програми Power. Point 2007 автоматично створюється початковий слайд презентації - титульний. Далі користувачу потрібно вставити в презентацію потрібну кількість слайдів відповідної структури і заповнити їх.

Номер слайду 27

Додавання нового слайда05.11.2018 СЗОШ № 8 м. Хмельницького. Кравчук Г. Т.27

Номер слайду 28

Шаблони слайдів різних типів та їхні об'єкти05.11.2018 СЗОШ № 8 м. Хмельницького. Кравчук Г. Т.28

Номер слайду 29

Домашнє завдання1. Опрацювати конспект уроку та відповідний розділ підручника.2. Розробити листівку

Номер слайду 30

pptx
До підручника
Інформатика (рівень стандарту) 10 клас (Морзе Н.В., Вембер В.П., Кузьмінська О.Г.)
Додано
5 листопада 2018
Переглядів
3267
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку