Презентація на тему "Використання інтерактивних технологій на уроках географії та економіки"

Про матеріал

В даній презентації коротко відображено використання сучасних інтерактивних технологій на уроках географії та економіки.

На другому слайді: Кредо фнтерактивного навчання

На третьому : Суть інтерактивного навчання

На четвертому: Мета інтерактивного навчання

На п,ятому: Інтерактивне навчання передбачає

На шостому: Які методи використовує вчитель на своїх уроках

На сьомому: М ультимедійні засоби

На восьмому: Використання мультимедійних засобів

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання інтерактивних технологій на уроках географії та економіки

Номер слайду 2

Кредо інтерактивного навчання. Те, що я чую, я забуваю. Те, що бачу і чую, я трохи пам’ятаю,Те, що чую, бачу і обговорюю, я починаю розуміти. Коли я чую, бачу, обговорюю й роблю, я набуваю знань і навичок. Коли я передаю знання іншим, я стаю майстром.

Номер слайду 3

Суть інтерактивного навчання. Воно передбачає:постійну, активну взаємодію, взаєморозуміння учителя та всіх учнів класу — учасників процесу навчання;вирішення загальних, але значущих для кожного учасника завдань, проблем;рівноправність учителя й учнів як суб'єктів навчального процесу.

Номер слайду 4

Інтерактивне навчання має на меті:створення умов для залучення всіх учнів класу до процесу пізнання;формування у молодших школярів як предметних, так і загально-навчальних умінь та навичок;надання можливості кожному учню розуміти і рефлексувати зприводу того, що він знає і думає;вироблення життєвих цінностей; створення атмосфери співпраці, взаємодії;розвиток комунікативних якостей і здібностей;створення комфортних умов навчання, які б викликали у кожного учня відчуття своєї успішності, інтелектуальної спроможності, захи­щеності, неповторності, значущості.

Номер слайду 5

Інтерактивне навчання передбачаєМоделювання життєвих ситуацій. Вирішення творчих завдань. Використання розминок. Спільне розв’язання проблем. Використання рольових ігор

Номер слайду 6

Методи які використовую на уроках географії{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}На етапі актуалізацiï знань. На етапі мотивації навчальної діяльностіНа етапі вивчення нового матеріалу. На етапі закріплення знань“Так чи ні” “Мозковий штурм”“Інтелектуальна розминка” “Вірю-не вірю”“Асоціація” “Дивуй” “Мені це цікаво”“Творча лабораторія” “Робота в групах”“Конференція” “Лекція-діалог”“Лови помилку” “Географічний крос”“Експрес-тести” “Географічний диктант”

Номер слайду 7

Мультимедійні засоби. Демонстрування й розкриття особливостей і закономірностей розвитку географічних явищ. Показу певної території, її комплексної характеристики й виділення характерних особливостей Демонстрування різних схем, карт, графіків. Контроль знань, умінь і навичок учнів. Проведення географічних ігор

Номер слайду 8

Використання мультимедійних засобів. Системний аналіз. Методи передачі, збереження інформаціїБезпаперові технологіїМетоди колективного використання інформації

Номер слайду 9

І на завершення:“Пам'ятайте, що ви не тільки сховище живих знань, не тільки фахівець, який уміє передати інтелектуальне багатство людства молодому поколінню, запалити в його душі вогник допитливості, любові до знань. Ви - один зі скульпторів, який творить людину майбутнього”Василь Сухомлинський. Дякую за увагу !

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кокарєва Лідія Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Міняйло Марина
Додано
27 серпня 2018
Переглядів
2429
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку