Презентація на тему "Вітер"

Про матеріал

У кожного народу його називають по-своєму, напевно, жодна стихія не зможе похвалитися таким достатком оригінальних назв: козяча борода, кур'єр, косоокий Боб, небіжчик, вітер змін...

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вітер. У кожного народу його називають по-своєму, напевно, жодна стихія не зможе похвалитися таким достатком оригінальних назв: козяча борода, кур’єр, косоокий Боб, небіжчик, вітер змін.

Номер слайду 2

Вологість вітру. Вологість повітря — вміст водяної пари в повітрі, характеризується пружністю водяної пари, відносною вологістю, дефіцитом вологи, точкою роси, — є одним з найважливіших параметрів атмосфери, що визначає погоду, а також те, наскільки комфортно почуває себе людина в цей момент часу. Вологість повітря визначається кількістю водяної пари у ньому. Вона вимірюється у грамах на 1 м куб (г/м куб).

Номер слайду 3

Цікаві факти. Виявляється, що вітер має свій особистий день, свято, яке відзначають 15 червня. Ініціатором цього стали дві організації — Рада з енергії вітрів і Європейська асоціація вітроенергетики. Навіщо вони зробили це? Для того, щоб привернути загальну увагу до потенціалу енергії, яку має вітер. Свій початок це свято взяло в далекому 2007 році в Європі. Міжнародним він став через 2 роки. У нашій Сонячній системі найшвидшим вітром володіє планета Нептун, де швидкість стихії сягає 2200 км. на годину! Вітер буває вертикальним. Однак через зміну траєкторії руху такий вітер дуже сильно втрачає в швидкості. Дана стихія має свої ступені вимірювання, починаючи з часу вітрильного мореплавства, — це шкала ботфорти. Відповідно до неї, крім усім відомих шторму і штилю, існує третій — так званий «чистий вітер», який дме між 8 і 10 м / с.

Номер слайду 4

Корисний вітер

Номер слайду 5

Корисний вітер. Вироблення електроенергії

Номер слайду 6

Шкідливий вітер. Вітер руйнує будинки

Номер слайду 7

Шкідливий вітер. За допомогою вітру створюються торнадо

Номер слайду 8

Шкідливий вітер. Вітер ламає дерева

Номер слайду 9

Шкідливий вітер. Вітер може залишити людей без електропостачання

pptx
Пов’язані теми
Географія, Інші матеріали
Додано
6 липня 2018
Переглядів
3062
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку