Презентація на тему "Водоспади Карпат"

Про матеріал
Неймовірна краса, яка відкривається не кожному. Для того, щоб побачити карпатський водоспад, треба подолати довгий шлях. Деякі з них – неподалік гірських сіл чи містечок. А деякі водоспади ховаються високо в горах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Водоспади Карпат Виконала учениця 8 класу Філіпович Вікторія

Номер слайду 2

Неймовірна краса, яка відкривається не кожному. Для того, щоб побачити карпатський водоспад, треба подолати довгий шлях. Деякі з них – неподалік гірських сіл чи містечок. А деякі водоспади ховаються високо в горах. Щоб їх побачити, треба пройти кілометри, і здебільшого вгору. Та важкий похід на вершини себе виправдає. Звідти відкриваються неймовірні панорамні краєвиди – ліси, села – маленькі, як іграшкові. А карпатські водоспади ще й подарують таку бажану прохолоду після виснажливого підйому.

Номер слайду 3

Також їх ще називають Смугарськими. Ця назва пішла від річки Смугарів, у гірській долині якої і формуються водоспади. Під цією назвою об’єдналися аж сім водоспадів. Висота двох найменших Ковбер та Ворота – 3,5 метри. Найвищий та найкрасивіший водоспад – Великий Гук. Його висота – 19 метрів. Буковинські водоспади номінували до всеукраїнського рейтингу «Сім чудес України». У підсумку, щоб увійти до сімки, не вистачило зовсім трішки. Буковинські водоспади – посіли 9-ту сходинку.

Номер слайду 4

Туристи також знають його під назвою Прутський. Загальна довжина падіння води – 80 метрів. Водоспад – каскадний. Висота найдовшого каскаду – понад 12 метрів. Вода тече до низини між двома горами – Говерлою та Бребенескулом. Саме звідси і починається стежина, яка приведе вас до найвищої точки українських Карпат – Говерли.

Номер слайду 5

Урочище Гаджина, звідки добре видно водоспади, далеко не найдоступніша точка Карпат. Тут навкруги – найвищі гірські вершини – Петрос, Бребенескул, Піп Іван. Загалом – 5 з шести двотисячників українських гір. Саме у цьому красивому та навіть трохи таємничому куточку – на Чорногірському хребті, на висоті 1500 метрів, знаходяться Гаджинські водоспади. Загалом їх – 6, найвищий каскад сягає 6 метрів.

Номер слайду 6

Ці водоспади можна побачити тільки на висоті 1400–1700 метрів над рівнем моря. Тож дістатися сюди – справа не з легких. Хоча цілком виправдана, адже каскади водоспаду зачаровують. Загальна довжина – майже 100 метрів. Найвищий каскад сягає 10 метрів. Та не варто зупинятися біля першого ж. Багато хто з туристів робить таку помилку, думаючи, що це і є все видовище. Та щоб добратися до найкрасивіших каскадів Дзембронського водоспаду, потрібно пройтися вгору досить слизьким камінням. Повірте, те, що ви побачите далі, вас вразить!

Номер слайду 7

Місцеві називають його просто Гук. Та коли будете шукати цей водоспад, уточнюйте, який саме маєте на увазі. Адже прикарпатці називають «гуком» всі водоспади, які створюють неабиякий гул. Женецький Гук сховався між карпатських лісів. Та по дорозі до нього знайдеться і де перепочити. Тут є столики та лави. Тож не забудьте у мандрівку взяти чогось смачненького. Сам водоспад заввишки 15 метрів. Тому коли вода падає з такої висоти, справді здіймається неймовірний гул.

Номер слайду 8

Можна сказати, «цивілізований» водоспад. Неподалік – купа яток із сувенірами та карпатськими смаколиками. Сам же водоспад заввишки 7 метрів. Якщо не боїтесь і є бажання, то у ньому можна навіть скупатися. Та варто пам’ятати, що вода тут дуже холодна. Коли нога тільки торкається поверхні, то її ніби пронизують тисячі голочок. Тож добре подумайте перед тим, як робити безпосередньо під водоспадом фото.

Номер слайду 9

Кінець

ppt
Додано
31 січня 2019
Переглядів
1545
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку