Презентація на тему " Вплив історичних подій на розвиток села Шипувате"

Про матеріал
Презентація на тему " Вплив історичних подій на розвиток села Шипувате" Дослідження розвитку села з 1700 року по сучасність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив історичних подій на розвиток села Шипувате

Номер слайду 2

Мета дослідження: вплив історичних подій на розвиток села Шипувате

Номер слайду 3

Завдання дослідження: Вивчити літературу по даній темі. Зібрати відомості про історичні події на території села. З'ясувати вплив історичних подій на розвиток села Шипувате. Хронологічні рамки дослідження: з періоду бронзи до теперішнього часу.

Номер слайду 4

Методи дослідження: бесіди зі старожилами села, керівником шкільного краєзнавчого музею; аналіз літопису села та сільських підприємств. Науково-практична значимість. Матеріали мого дослідження можна використовувати на уроках історії, краєзнавства, для проведення позакласних заходів.

Номер слайду 5

Актуальність даної теми полягає в тому, щоб звернути увагу молодого покоління на історію села, адже вона нерозривно пов'язана з культурою, політикою та економікою нашої країни в різні історичні епохи. Ступінь наукової розробленості. З історії села мало робіт, в яких надана інформація про історичну долю села. Шипувате.

Номер слайду 6

Курган на північному сході Середнього Бурлука (цей населений пункт підпорядкований Шипуватській сільській раді й знаходиться від неї на відстані 7 км)

Номер слайду 7

Яків Васильович Донець-Захаржевський. Донці-Захаржевські (Донці, Захаржевські) — слобожанський козачий старшинський і дворянський рід. Відомий і старий український (черкаський, слобожанський) дворянський рід, козачого старшинського походження. За легендою предки Донців-Захаржевських, належали до старовинного польського роду Захаржевських, який дав своїй батьківщині знатних вельмож, але зв'язок між Дінцями і Захаржевськими не встановлена​​, а в московських актах XVII століття жоден з Донців не називається Захаржевським, та й самі себе вони тоді ще так не називали. З самого початку заселення черкасами (українцями) Слобідської України перебували на чолі полків. Були полковниками Харківськими, Ізюмськими, Сумськими. Поряд з Куликівськими, Квітками, Шидловськими склали служиву дворянську еліту місцевого значення. Після розформування полкового устрою Слобожанщини в 1765 році, влилися в загальноімперську аристократію, давши Російській імперії кілька генералів і губернаторів. Так само були меценатами та громадськими діячами

Номер слайду 8

Шипуватська ЗОШ І-ІІІст. ім. Героя Радянського Союзу І. М. Заболотного

Номер слайду 9

Василь Григорович Колокольцев Саме за його ініціативи в 1916 році австрійськими військовополонени-ми було побудовано два приміщення теперішньої школи

Номер слайду 10

. Із 1935 року по 1980 рік працювала автошкола республіканського значення

Номер слайду 11

Героя Радянського Союзу Івана Миколайовича Заболотного (Рис.5) (загинув у повітряному бою 27 червня 1942 року ).

Номер слайду 12

Шипуватський будинок культури

Номер слайду 13

Шипуватська школа 1980 –х років

Номер слайду 14

Меморіальний комплекс воїнам, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни  

Номер слайду 15

Шипуватська ЗОШ І - ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу І. М. Заболотного (2015 рік)

Номер слайду 16

Не забувайте ні на хвилину Свою домівку, свою родину. Своїх найближчих, маму й тата, Як нас плекала старенька хата. Все пам’ятайте, ви ж бо людина... ( Генріх Акулов)

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Додано
11 квітня 2020
Переглядів
676
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку