Презентація на тему: "Забезпечення якості та безпечності робіт, цілісності та наявності засобів та предметів праці, які для цього застосовуються"

Про матеріал
Презентація до уроку виробничого навчання на тему: "Забезпечення якості та безпечності робіт, цілісності та наявності засобів та предметів праці, які для цього застосовуються".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РН-1: Здійснення проведення підготовчих робіт. ПК 4. Забезпечення якості та безпечності робіт, цілісності та наявності засобів та предметів праці, які для цього застосовуються. Тема уроку: Забезпечення якості та безпечності робіт, цілісності та наявності засобів та предметів праці, які для цього застосовуються. Мета уроку: сформувати навички виконання технологічних операцій у відповідній послідовності, забезпечення якості виконаної роботи, самостійність підбирати обладнання, інструмент, комплектацію елементів інформаційної системи та програмного забезпечення.

Номер слайду 2

Комп'ютер — це електронний пристрій, призначений для здійснення заданої, чітко визначеної послідовності дій з обробки інформації.

Номер слайду 3

Апаратна частина комп'ютера  це набір пристроїв, з яких він складається.

Номер слайду 4

Архітектура комп’ютера це склад і взаємне поєднання пристроїв апаратної частини комп'ютера.

Номер слайду 5

Сімейство — це комп'ютери, що мають однакову чи подібну архітектуру. Перше сімейство — це комп'ютери, з визначеною побудовою апаратної частини (архітектурою), схожою на комп'ютери фірми IBM. Оскільки перші комп'ютери такого типу випускалися фірмою ІВМ, комп'ютери цього сімейства називаються ІВМ-сумісними (або ІВМ РС-сумісними). Друге сімейство — це комп'ютери з архітектурою фірми Епл Макінтош (англ. «Apple Macintosh»). Логотип фірми IBM Логотип фірми Apple Macintosh

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Системне програмне забезпечення – для керування роботою складових компʼютера та обміну даними між ними, діагностування та усунення недоліків, організації обміну даними.

Номер слайду 8

Операційна система (ОС) – це комплекс програм, що забезпечують: Керування роботою пристроїв компʼютера та обмін даними між ними; Зберігання даних в оперативній памʼяті та на зовнішніх носіях; Виконання інших програм; Розподіл ресурсів компʼютера між окремими програмами, які працюють одночасно; Організація обміну даними між користувачем і компʼютером.

Номер слайду 9

Службове програмне забезпечення – це програми, які призначені для діагностування апаратної і програмної складових компʼютера, розширення можливостей ОС. Утиліта— сервісна програма, що допомагає керувати файлами, отримувати інформацію про комп'ютер, діагностувати й усувати проблеми, забезпечувати ефективну роботу системи. Драйвер — комп'ютерна програма, за допомогою якої операційна система отримує доступ до певного приладу чи частини апаратного забезпечення.

Номер слайду 10

УТИЛІТИ Наприклад, є: комплекс програм Norton Utilities, SiSoft Sandra, Dr. Hardware, Advanced SystemCare Free, CCleaner, Disk Space Fan антивірусні програми, програми-архіватори, файлові менеджери FAR manager, Total Commander та ін.

Номер слайду 11

Системи програмування це комплекси програм, які призначені для створення нових програм з використанням мов програмування.

Номер слайду 12

Прикладне програмне забезпечення це програми, що призначені для реалізації конкретних задач опрацювання даних, які користувач розвʼязує в ході своєї діяльності.

Номер слайду 13

До прикладних програм загального призначення відносяться програми, які можуть застосовуватися в різних галузях людської діяльності для опрацювання текстів, малюнків, баз даних, електронних таблиць, створення презентацій тощо.

Номер слайду 14

Прикладні програми спеціального призначення використовуються для реалізації завдань опрацювання даних у певній галузі діяльності, на конкретному підприємстві, в організації, фірмі або їх підрозділі. До такого типу програм відносять програми для створення відеоефектів. При виробництві кінофільмів, креслень машин і механізмів у конструкторських і проектних бюро, діагностування захворювань у медичних закладах, створення шкільного розкладу уроків тощо.

Номер слайду 15

Класифікація та складові операційних систем: Залежно від способу організації обміну даними між користувачем і компʼютером розрізняють операційні системи з текстовим (командним) і графічним інтерфейсом.

Номер слайду 16

Класифікація та складові операційних систем: За кількістю задач, що можуть виконуватись ОС одночасно, виділяють однозадачні (наприклад, MS DOS) та багатозадачні (наприклад, Windows) операційні системи.

Номер слайду 17

Класифікація та складові операційних систем: Залежно від можливостей організації роботи компʼютерної мережі та керування її ресурсами виділяють серверні ОС (Unix, Linux, Windows від версії 2003 і новіші) та ОС для забезпечення потреб індивідуальних користувачів (MS DOS, Windows 98, Windows XP).

Номер слайду 18

Складові операційної системи: Базова система введення/виведення – BIOS – незалежний від конкретної версії операційної системи набір базових команд, які використовуються для забезпечення обміну даними між пристроями.

Номер слайду 19

Складові операційної системи: Ядро операційної системи – набір програм, які організовують виконання команд, розподіляють ресурси між пристроями і програмами, надають розширені можливості по керуванню пристроями компʼютера та ін.

Номер слайду 20

Складові операційної системи: Файлова система – структура збереження даних на зовнішніх носіях і сукупність програм, які забезпечують роботу з цією структуро. Як правило, операційна система може працювати з кількома файловими системами.

Номер слайду 21

Складові операційної системи: Драйвери пристроїв – програми, які забезпечують обмін даними між операційною системою і конкретною моделлю пристрою.

Номер слайду 22

Складові операційної системи: Інтерфейс користувача – сукупність засобів, які забезпечують обмін даними між користувачем і ОС.

Номер слайду 23

Встановлення ОС на компʼютері: Для встановлення ОС на компʼютері потрібно виконати спеціальну операцію, яка називається інсталяція операційної системи. Під час інсталяції відбувається розміщення складових ОС на вибраному диску, налагодження її взаємодії з апаратною складовою компʼютера. Диск, на який установлено операційну систему, називається системним.

ppt
Додано
5 березня
Переглядів
40
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку