Презентація на тему: "Загальна фізична підготовка"

Про матеріал
Завдання фізичного виховання,фізичні якості,фізична підготовка(загальная.спеціальна).Завдання загальної фізичної підготовки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація. Загальна фізична підготовка. Підготувала:учитель ліцею№22 Бакун Н. М.

Номер слайду 2

. Головним завданням фізичного виховання, є збереження і зміцнення здоров`я дітей і підлітків. Підвищення рівня їх рухової активності, розвиток та удосконалення фізичних якостей. Шкільний вік є відповідальним в житті учнів у формуванні фізичного компонента і культурних навиків, які забеспечують його зміцнення на майбутне..

Номер слайду 3

Основним фактором впливу на розвиток фізичних якостей є фізичне навантаження, яке одержує людина при виконанні фізичних вправ. Фізичні якості розвиваються у процесі виконання різних фізичних вправ. Для подолання великого зовнішнього опору потрібна, перш за все, відповідна м`язова сила; для подолання короткої відстані за якомога менший час потрібна прудкість; для тривалого й ефективного виконання фізичного навантаження, потрібна витривалістьдля виконання рухів з великою амплітудою, потрібна гнучкість.

Номер слайду 4

, Фізична підготовка - це педагогічний процес, спрямований на виховання фізичних якостей і розвиток функціональних можливостей, що створюють сприятливі умови для забезпечення життєдіяльності людини. Розрізняютьзагальну фізичну підготовку (ЗФП)Спеціальна фізична підготовка (СФП) характеризується рівнем розвитку фізичних здібностей, можливостей органів і функціональних систем, безпосередньо що визначають досягнення в обраному виді спорту. Загальна фізична підготовка (ЗФП) - це процес вдосконалення руховихфізичних якостей, спрямованих на всебічний і гармонійний фізичний розвиток людини. спеціальну фізичну підготовку (СФП).

Номер слайду 5

. ЗФП сприяє: підвищенню функціональних можливостей,загальної працездатності, є основою (базою) для спеціальної підготовки досягненняю високих результатів в обраній сфері діяльності або виді спорту. Засобами ЗФП є: фізичні вправи (біг, плавання, спортивні і рухливі ігри,лижний спорт, велоезда, вправи з обтяженнями та ін), оздоровчі сили природи та гігієнічні фактори.

Номер слайду 6

Необхідність широкого розмаїття засобів ЗФП визначається тим, що всферу занять фізичними вправами з общеподготовчою спрямованістюзалучаються практично всі верстви населення - від немовлят до похилоговіку. Однак слідпам’ятати, що навіть досить висока загально фізична підготовленість часто не може забезпечити успіху в підготовці до конкретного виду професії або виду спорту. У цих випадках необхідна додаткова спеціальна підготовка в області спорту - спеціальна фізична підготовка ,у професійній діяльності -професійно-прикладна фізична підготовка.

Номер слайду 7

Завданнями ЗФП є:1) зміцнення та збереження здоровя, вдосконалення статури, гармонійнийфізичний розвиток, підтримання загального рівня функціональнихможливостей організму, багаторічна збереження високого рівняпрацездатності;2) розвиток всіх основних фізичних якостей - сили, витривалості,гнучкості, швидкості та спритності;3) створення базової основи для спеціальної фізичної підготовленості доконкретних видів діяльності - трудової, військової, побутової і т. д. ЗФП - основна цільова задача педагогічного процесу фізичного виховання

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Пафнутьева Валентина Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Долтікова Анжела
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 листопада 2020
Переглядів
19098
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку