Презентація на тему "Загрози в інтернеті"

Про матеріал
Презентація на тему "Загрози в інтернеті" до Дня Безпечного Інтернету Підготувала Майструк Н. І.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Загрози в мережіта як їх уникнути

Номер слайду 2

16-17років14-15років12-13років10-11років65%34%23%10%Активність виходу дітей в Інтернет

Номер слайду 3

24%52%9%15%Перегляд пошти. Пошук інформаціїСоціальні мережіМузика та фільми. Що роблять діти в Інтернет

Номер слайду 4

Загрози в мережіКібергрумінг. Спам«Дорослий» контент. Фішинг. Кібербулінг. Комп’ютерні віруси

Номер слайду 5

Кібербулінг. Кібербулінг - це навмисна спроба спричинити фізичну, емоційну або психологічну шкоду іншій людині, з використанням Інтернету та/або інших цифрових технологій. Публікація жорстоких повідомлень; Надсилання грубих, образливих або погрозливих послань; Надсилання неприємних, принизливих фотографій, зображень та відео; Вилучення імені жертви з групових обговорень або навмисне ігнорування її повідомлень у соцмережах.

Номер слайду 6

Фактори, що сприяють кібербулінгу. Друзі, що займаються булінгом5 Брак батьківської уваги та контролю1 Занадто поблажливий підхід до виховання2 Поганий приклад, що подають самі батьки3 Нудьга4 Бажання розважитись6

Номер слайду 7

Що повинна зробити дитина: Повідомити своїм батькам або вчителеві про будь-яке зловживання у соціальних медіа. Зберігати знімки екрану, текстові повідомлення, електронну пошту та інші докази кібербулінгу. Не втягуватися у жодні онлайн-перепалки. Припинити відповідати чи спілкуватися зі зловмисником. Заблокувати, забанити його. Якщо Ваша дитина - жертва

Номер слайду 8

Час з’ясувати, чому він так діє? Може, прагне вашої уваги? Вчіть дитину емпатії та поваги до інших людей. Будьте жорсткими у тому, що ця поведінка — неприйнятна, і дитина буде покарана, якщо не припинить її. Якщо Ваша дитина – «булер»

Номер слайду 9

Способи уникнення: Не відкривайте листи від невідомих людей та не відповідайте на них. Ніколи не публікуйте свою E-mail адресу на загальнодоступних сайтах. Не займайтесь розповсюдженням «листів щастя»Спам. Спам - масова розсилка кореспонденції рекламного чи іншого характеру людям, які не висловили бажання її одержувати.

Номер слайду 10

Способи уникнення: Ніколи і нікому не повідомляти конфіденційну інформацію. Нікому не розголошуйте свої паролі, номери банківських карток Будьте обережні та уважні під час використання електронної пошти. Остерігайтесь скорочених посилань. Фішинг. Фішинг – виманювання у користувачів мережі персональних даних.

Номер слайду 11

Способи уникнення: Наполягайте на тому, щоб діти ніколи не видавали своєї адреси, номера телефону або іншої особистої інформації. Скажіть дітям, що їм не слід зустрічатися з людьми, яких вони знають тільки з Інтернету. Навчайте дітей не розміщувати свої чи сімейні фотографії. Кібергрумінг Кібергрумінг – входження у довіру до дитини з метою використання її у сексуальних цілях.

Номер слайду 12

Способи уникнення: Не відвідуйте підозрілі сайти. Не використовуйте сумнівні носії інформації. Не відкривайте листи з вкладеними файлами, якщо не знаєте від кого вони. Використовуйте антивірусні програми з актуальними сигнатурами. Комп’ютерні віруси. Вірус– програмний код, призначений для пошкодження даних, шпигунства або вимагання.

Номер слайду 13

Способи уникнення: Не варто давати молодшим школярам особисті мобільні пристрої з доступом до Інтернету. Використовувати безпечні налаштування та функції батьківського контролю. Почати з обмеженого доступу до Інтернету (чим молодша дитина, тим строгіші обмеження)Залишатися доступними, “відкритими до питань” батьками«Дорослий» контент«Дорослий» контент – нелегальні та шкідливі матеріали, що не відповідають віковим особливостям і негативно впливають на фізичне та психічне здоров’я дітей

Номер слайду 14

Підвищуйте власну комп'ютерну та інтернет-обізнаність.0102030405 Опановуйте Інтернет разом із дитиною. Створіть територію безпечного Інтернету. Використовуйте поновлюваний перелік безпечних для дитини сайтів. Встановіть «Батьківський контроль». Регулярно оновлюйте антивірус. Станьте другом дитині у соціальній мережі, або попросіть близьких знайомих зробити це5 простих правил для батьків

Номер слайду 15

Поміркуйте: Чи знаєте Ви онлайн-звички своєї дитини?Ви є у списку онлайн-друзів своєї дитини?Чи маєте ви домашні правила використання Інтернету?Чи налаштували ви фільтри та антивірусні програми на ваших пристроях?

Номер слайду 16

School2pogre.vn.ua02040103internetbezpeka.org.ua. NIKOLAY. IN. UAКорисні ресурсиcyberpolice.gov.ua

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ковтун Ганна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 лютого 2022
Переглядів
4640
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку