Презентація на тему "Здоровий спосіб життя"

Про матеріал
Сьогодні досить поширена думка, що здорове харчування – це ряд заборон і правил, які допомагають нам бути здоровими та стрункими, однак для виконання цих правил нам потрібно відмовитись від звичайного способу життя, улюблених страв та продуктів. Хтось під здоровим харчуванням розуміє і постійне виснаження себе дієтами. Але насправді здорове харчування – це, насамперед, один з ключових факторів запобігання низці хронічних захворювань, це хороше самопочуття, відновлення організму, енергійність і продуктивність, це зміцнення здоров’я … і цей список можна продовжувати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Державний Навчальний Заклад “Вишнівецький Професійний Ліцей”Виховна година на тему:“Здоровий спосіб життя” Автор: викладач професійно- теоретичної підготовки Ломачевська Л. Л.2021 р.

Номер слайду 2

ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ

Номер слайду 3

Доброго здоров’я! Бувайте здорові!

Номер слайду 4

7 квітня світ відзначає Всесвітній день здоров’я Головна мета свята – звернути увагу суспільства на важливість здорового способу життя та вчасної профілактики захворювань.

Номер слайду 5

Здорове харчування - цевідмова від улюблених страв?постійне виснаження себе дієтами?ряд заборон і правил, які допомагають нам бути здоровими та стрункими, однак для виконання цих правил нам потрібно відмовитись від звичайного способу життя?

Номер слайду 6

ні

Номер слайду 7

насправді здорове харчування – ценасамперед, один з ключових факторів запобігання низці хронічних захворювань, відновлення організму, це хороше самопочуття, енергійність і продуктивність, це зміцнення здоров’я

Номер слайду 8

Неповноцінне харчування спричиняє найбільшу кількість смертей у світі, більше ніж куріннявисокий артеріальний тиск

Номер слайду 9

Кожна п’ята смерть трапляється саме через те, що люди не їдять здорову їжу.

Номер слайду 10

Причини: надмірне споживаннячервоного м’яса та процесованих м’ясних продуктівнадмірне споживаннясолінадмірне споживаннятрансжирівнадмірне споживанняпідсолоджених напоїв

Номер слайду 11

У раціонах недостатньо цільнозернових продуктів та свіжих овочів. Люди споживають дуже мало горіхів, насіння, омега-3 жирних кислот та клітковини.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

«Тарілка здорового харчування»розроблена експертами Центру громадського здоров’я МОЗ України та провідними дієтологами – це запорука доброго самопочуття, енергійності та молодості організму

Номер слайду 14

До складу рекомендованих продуктів Тарілки здорового харчування увійшли: різні види рибисезонні овочі та фруктизвичні та доступні молочні та кисломолочні продуктирізні види м’яса

Номер слайду 15

КОРИСНІ ПОРАДИ

Номер слайду 16

ГРАФІК ХАРЧУВАННЯНіколи не пропускайте сніданок, намагайтесь снідати протягом першої години після підйому та вечеряйте не менше, ніж за 3 години до сну. Робіть 1-2 корисні перекуси до та після обіду.

Номер слайду 17

НЕ ПОСПІШАЙТЕвитрачайте на трапезу 20-30 хв, на перекус – не менше 10 хв

Номер слайду 18

НЕ ВІДВОЛІКАЙТЕСЬ ПІД ЧАС ЇЖІна телевізор, комп’ютер чи книгу, інакше можете не помітити, як з’їсте забагато некорисної їжі

Номер слайду 19

НЕ ПЛУТАЙТЕ ЕМОЦІЇ З ГОЛОДОМЯкщо дуже хочеться солодощів, дозвольте собі маленьку порцію. А краще з’їжте фруктів або випийте води.

Номер слайду 20

ПИЙТЕ ЗВИЧАЙНУ ВОДУбез смаку та домішок, орієнтуючись на відчуття спраги. Каву та чай краще вживати не під час їжі.

Номер слайду 21

ПИЙТЕ НЕ БІЛЬШЕ 200 МЛ ФРУКТОВОГО СОКУ НА ДЕНЬAдже він містить велику кількість простих вуглеводів. Свіжі овочі та фрукти корисніші, ніж сік, який містить набагато менше харчових волокон.

Номер слайду 22

ЇЖТЕ НЕ БІЛЬШЕ 50 Г ЦУКРУПам’ятайте, що цукор є не лише в солодощах, а й у напоях, продуктах харчування

Номер слайду 23

СПОЖИВАЙТЕ МЕНШЕ ОБРОБЛЕНИХ ПРОДУКТІВв яких забагато солі та жиру: готових соусів, консервів, копченого, ковбас, паштетів, їжі швидкого приготування.

Номер слайду 24

ПЕРЕХОДЬТЕ НА ЙОДОВАНУ СІЛЬСпоживання солі за добу не має перевищувати 5 г (1 чайна ложка).

Номер слайду 25

ВІДМОВТЕСЬ ВІД ШКІДЛИВИХ ТРАНСЖИРІВВони є у цукерках, тістечках, печиві та тортах

Номер слайду 26

ВИКОРИСТОВУЙТЕ КОРИСНІ РОСЛИННІ ОЛІЇЗамість сала та вершкового масла використовуйте корисні рослинні олії: соняшникову, кукурудзяну, лляну, оливкову

Номер слайду 27

ВЕДІТЬ АКТИВНИЙ СПОСІБ ЖИТТЯприділяйте спорту не менше 30 хвилин на день

Номер слайду 28

Намагайтеся жити без стресів, в гармонії з самим собою – це ще одне важливе правило, що формує наш здоровий спосіб життя.

Номер слайду 29

Фреші: модно і корисно, а головне – правильно!

Номер слайду 30

Фреш – це свіжовичавлений сік не лише з фруктів та овочів, а й з ягід, різноманітних трав та городини. Безсумнівно свіжі соки є дуже корисними, бо містять безліч вітамінів та корисних мікроелементів, а якщо фреш ще й з м’якоттю, то містить клітковини та пектин, які допомагають регулювати процес травлення.

Номер слайду 31

Номер слайду 32

ПРИГОТУВАННЯ Перед приготуванням фрешу, продукти потрібно помити. Потрібно пам’ятати, що чим довше фреш зберігається в холодильнику, тим менше залишається вітамінів, тому готувати потрібно стільки, скільки можливо випити за один раз. Метод приготування – за допомогою соковитискача або тертки.

Номер слайду 33

СМУЗІ

Номер слайду 34

Дякую за увагу!

pptx
Додано
7 квітня 2021
Переглядів
607
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку