Презентація на тему : "Зимові Олімпійські Ігри - 2022."

Про матеріал
Презентація створена в допомогу учню до теоретичної частини уроку з фізичної культури під час дистанційного навчання для самостійного опрацювання здобувачем освіти додаткового матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зимові олімпійські ігри - 2022

Номер слайду 2

Дати проведення зимової Олімпіади-2022 Зимові Олімпійські ігри в Пекіні відбудуться від 4-го до 20 лютого 2022 року. Це найбільші у світі змагання із зимових видів спорту, які проводяться раз на чотири роки. У них візьмуть участь понад 4 тисячі атлетів із 95 країн.

Номер слайду 3

Де відбуватимуться змагання Олімпіади-2022 Столиця Китаю виграла боротьбу за право бути господаркою Олімпіади в найбільшого міста Казахстану - Алмати. У підсумку Пекін обійшов Алмати всього на 4 голоси. Китайська столиця стане першим містом, яке прийняло як літню (2008 року), так і зимову Олімпіаду. Пекін: хокей, фігурне катання, керлінг, шорт-трек, ковзанярський спорт. Яньцин: бобслей, санний спорт, скелетон та гірські лижі. Чжянцзякоу (180 км від Пекіна): лижні перегони, біатлон, лижне двоборство, стрибки з трампліна, фрістайл, сноуборд. Церемонії відкриття та закриття Олімпіади відбудуться на Національному стадіоні Пекіна, також відомому як "Пташине гніздо". Саме він був головною ареною Ігор-2008.

Номер слайду 4

Медальний залік – Зимові Олімпійські ігри в Пекіні -2022 На Олімпійських іграх-2022 у Пекіні будуть проводитися змагання у 15 дисциплінах з семи видів спорту: біатлону, бобслею (в тому числі скелетону), керлінгу, хокею, санного спорту, фігурного катання, шорт-треку і ковзанярського спорту, гірськолижного спорту, лижних гонок, фристайлу, лижного двоборства, стрибків з трампліна і сноуборду. Усього розіграють 109 комплектів медалей - на сім більше, ніж у Пхенчхані-2018. Нові дисципліни передбачені у бобслеї, шорт-треку, лижному фристайлі, стрибках з трампліна та сноуборді.

Номер слайду 5

Олімпійські символи Пекіна-2022 Офіційним талісманом зимових Олімпійських ігор-2022 року в Пекіні стала панда на ім’я Бін Дунь Дунь."Бін" з китайської перекладається як "лід", але це слово також означає чистоту та силу. "Дунь Дунь" символізує дітей. Талісман уособлює силу тіла та волі спортсменів, а також покликаний поширювати олімпійський дух. В основі емблеми Олімпіади-2022 покладено китайський ієрогліф "зима". Верхня частина емблеми нагадує силует ковзаняра, а нижня - лижника. Зображення посередині символізує гірські хребти Китаю, лижні траси та ковзанки, де спортсмени змагатимуться під час Ігор.

Номер слайду 6

Офіційний девіз зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор Пекіна – "Разом заради спільного майбутнього".

Номер слайду 7

Весь склад збірної України у Пекіні: Біатлон: Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко, Богдан Цимбал, Артем Тищенко, Юлія Джима, Олена Білосюк, Валентина Семеренко, Дар’я Блашко, Ірина Петренко. Лижні перегони: Олексій Красовський, Руслан Перехода, Марина Анцибор, Вікторія Олех, Юлія Кроль, Валентина Камінська, Дар’я Рубльова. Фігурне катання: Іван Шмуратко, Анастасія Шаботова, Олександра Назарова та Максим Нікітін (танці на льоду), Софія Голіченко та Артем Даренський (команда в спортивній парі). Санний спорт: Антон Дукач, Андрій Мандзій, Олена Стецків, Юліанна Туницька, Ігор Стахів/Андрій Лисецький (парний екіпаж). Фристайл: Олександр Абраменко, Дмитро Котовський, Олександр Окіпнюк, Анастасія Новосад, Ольга Полюк. Стрибки з трампліна: Віталій Калініченко, Євген Марусяк, Антон Корчук. Шорт-трек: Олег Гандей, Уляна Дуброва. Гірськолижний спорт: Іван Ковбаснюк, Анастасія Шепіленко. Сноубординг: Аннамарі Данча. Лижне двоборство: Дмитро Мазурчук. Скелетон: Владислав Гераскевич. Бобслей: Лідія Гунько.

Номер слайду 8

Біатлон

Номер слайду 9

Лижні перегони

Номер слайду 10

Фігурне катання

Номер слайду 11

Санний спорт

Номер слайду 12

Фристайл

Номер слайду 13

Стрибки з трампліна

Номер слайду 14

Шорт - трек

Номер слайду 15

Гірськолижний спорт

Номер слайду 16

Сноубординг

Номер слайду 17

Лижне двоборство

Номер слайду 18

Скелетон

Номер слайду 19

Бобслей

Номер слайду 20

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1.  Татьяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 лютого 2022
Переглядів
714
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку