Презентація "Національний мультипредметний тест-2022: блок з математики"

Про матеріал
В 2022 році класичне ЗНО з всіх предметів скасовано. Замість нього буде проведений єдиний Національний мультипредметний тест (НМТ), який складатиметься з трьох блоків. В даній презентації розглянуто особливості НМТ 2022 року, а також детально розглянути питання блоку з математики: структуру роботи, форми тестових завдань, оцінювання завдань різних форм.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Національний мультипредметний тест з математики2022 Вчитель математики СЗШ№201 м. Києва Чусов Сергій Євгенович

Номер слайду 2

У межах вступної кампанії 2022 року для вступу на бакалаврат замість традиційного ЗНО передбачено проведення національного мультипредметного тесту (НМТ) в комп’ютерному форматі. Цей іспит проводитиметься очно в спеціаль-них тимчасових екзаменаційних центрах. Це аудиторії шкіл і університетів, де будуть створені комп’ютерні класи та працюватимуть інструктори.

Номер слайду 3

Терміни проведення НМТСпеціальна сесія вересень 2022 Основна сесія липень 2022 Додаткова сесія липень 2022

Номер слайду 4

Національний мультипредметний тест міститиме три блоки завдань:з української мови,з математики,з історії України. Загальна кількість завдань НМТ – 60 Час виконання роботи – 120 хвилин

Номер слайду 5

Завдання буде оцінено відповідно до схеми нарахування балів, застосовуваної в ЗНО. Свій результат (тобто кількість набраних балів за правильно виконані завдання) учасник знатимете після виконання блоків НМТ. Пізніше результат кожного блоку буде також переведено в шкалу 100-200 балів. Для отримання результату за шкалою 100-200 достатньо буде набрати хоча б один тестовий бал.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Державна підсумкова атестація 2022 рокуз математики скасована!

Номер слайду 8

Яким буде зміст завдань блоку НМТ з математики?Зміст завдань блоку НМТ з математики буде відповідати чинній програмі ЗНО з математики. Ця програма охоплює всі теми з алгебри й геометрії, які вивчалися у шкільному курсі, а саме:«Числа і вирази»;«Рівняння, нерівності і їх системи»;«Функції»;«Ймовірність випадкової події, вибіркові характеристи-ристики (середнє значення), аналіз діаграм та графіків»;«Планіметрія»;«Стереометрія».

Номер слайду 9

НМТ з математики у 2022 році складається із завдань таких форм: завдання з вибором однієї правильної відповіді, завдання на встановлення відповідності, завдання відкритої форми з короткою відповіддю (неструктуроване). Зверніть увагу, що в блоці НМТ з математики не буде завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

Номер слайду 10

Завдання з вибором однієї правильної відповіді (№1–14)Завдання складається з основи та п’яти варіантів відповіді, з яких лише один правильний. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання вибрав і позначив відповідь у бланку відповідей. Форми тестових завдань НМТОцінюється в 0 або 1 бал: 1 бал, якщо вказано правильну відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або вказано більше однієї відповіді, або відповіді на завдання не надано.

Номер слайду 11

Завдання на встановлення відповідності («логічні пари») (№15–18)Завдання складається з основи та двох стовпчиків інформації, позначених цифрами (ліворуч) і буквами (праворуч). Виконання завдання передбачає встановлення відповідності (утворення «логічних пар») між інформацією, позначеною цифрами та буквами. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання зробив позначки на перетинах рядків (цифри від 1 до 3) і колонок (букви від А до Д) у таблиці бланка відповідей. Оцінюється в 0, 1, 2 або 3 бали: 1 бал – за кожну правильно встановлену відповідність («логічну пару»); 0 балів за будь-яку «логічну пару», якщо зроблено більше однієї позначки в рядку та/або колонці; 0 балів за завдання, якщо не вказано жодної правильної відповідності («логічної пари»), або відповіді на завдання не надано. Форми тестових завдань НМТ

Номер слайду 12

Неструктуроване завдання відкритої форми з короткою відповіддю (№19–20)Завдання складається з основи та передбачає розв’язування задачі. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання, здійснивши відповідні числові розрахунки, записав, дотримуючись вимог і правил, кінцеву відповідь у бланку відповідей. Оцінюється в 0 або 2 бали: 2 бали, якщо вказано правильну відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або відповіді на завдання не надано. Форми тестових завдань НМТ

Номер слайду 13

Чи до снаги розв’язати завдання тим, хто вивчав математику на рівні стандарту?Так. Завдання з математики зможуть розв’язати не лише ті, хто вивчав математику на профільному рівні, а й ті, хто вивчав її на рівні стандарту. Адже здебільшого завдання відповідають саме програмі рівня стандарту. До того ж кожному учаснику тестування буде надана можливість скористатися довідковими матеріалами, із якими пропонуємо ознайомитися заздалегідь. Для розв’язання завдань з математики упродовж тестування можна буде скористатися чернеткою.

Номер слайду 14

В тестовому зошиті розміщено довідкові матеріали

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Як підготуватися до виконання завдань блоку НМТ з математики? Передусім, безперечно, варто продовжувати ретельно працювати над шкільною програмою з математики, відвідуючи онлайн або офлайн уроки, які проводять ваші вчителі, або уроки Всеукраїнської школи онлайн.

Номер слайду 17

А для самостійного тренування доречно використовувати:тести минулих років, розміщені в розділі «Підготовка. Тести минулих років», де обирайте закладки «Матема-тика» та «Математика (завдання рівня стандарту»;відеороз’яснення до завдань ЗНО минулих років: Пробне ЗНО-2020; Пробне ЗНО-2021(відео №1; відео №2; відео №3; відео №4); Підготовка до ЗНО-2021; Підготовка до ЗНО-2022;шкільні підручники, посібники для підготовки до ЗНО;інші ресурси, які допоможуть повторити математичні теми, а також призвичаїтися до роботи в середовищі онлайн-тестувальників.

Номер слайду 18

zno.osvita.ua. Тренування

Номер слайду 19

Тренування https://besmart.study/

Номер слайду 20

Тренування https://www.ed-era.com/zno/

Номер слайду 21

Тренування https://prometheus.org.ua/

Номер слайду 22

pptx
Додано
20 травня 2022
Переглядів
1200
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку