Презентація " Національний музей народної архітектури та побуту України.Пірогів"

Про матеріал
Презентація є доповнення до уроку з мистецтва ( 7 клас)на тему: Архітектура як вид мистецтва: від минулого до сучасності. Мета презентації: ознайомити учнів із народною архітектурною спадщиною України, виховувати інтерес , любов до національної архітектурної спадщини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Національний музей народної архітектури та побуту України. Пірогів Підготувала вчитель мистецтва Руссу Є. Г.

Номер слайду 2

«Націона́льний музе́й наро́дної архітекту́ри та по́буту Украї́ни» (популярні назви, що походять від назви однойменного села: «Пирогів», «Музей просто неба в Пирогові») — музей просто неба, скансен, архітектурно-ландшафтний комплекс усіх історико-етнографічних регіонів України. Розташований на південній околиці Києва, у Голосіївському районі, поблизу місцевості Пирогів.

Номер слайду 3

Музей був заснований 6 лютого 1969 року з ініціативи громадськості, Українського товариства охорони пам’яток історії та культури.

Номер слайду 4

Національний музей народної архітектури та побуту України є найбільшим скансеном (музей просто неба) Європи і найповнішим етнографічним зібранням нашої держави. Загальна площа музею понад 131га.

Номер слайду 5

Він гармонійно вписався в довколишній історичний ландшафт. Мальовничі краєвиди відтворюють і доповнюють історичне середовище різних реґіонів України. Тут можна побачити й осягнути всю Україну, якою вона була понад сто років тому.

Номер слайду 6

Музей розташований на південній околиці Києва, серед зелених дібров стародавнього Голосіївського лісу, поряд з історичним селищем Пирогів – тому за ним закріпилась народна назва Музей у Пирогові.

Номер слайду 7

Пирогово – величезна територія площею 150 гектарів, починається вона трьома гарними млинами, які є символами хліборобної України.

Номер слайду 8

Далі широка піщана доріжка посеред просторого поля. Доріжка йде прямо до українських хатин і мазанок, що сховалися посеред невеликого гаю.

Номер слайду 9

Під час прогулянки можна побачити як жили наші предки в Закарпатті, на Полтавщині, Подолі, Поліссі та в Південній Україні в період, починаючи з 16 століття.

Номер слайду 10

Старовинні хати-мазанки, стародавні дерев’яні млини і церкви, які привезли з різних куточків України – все було старанно відреставровано. Кожен будинок в Пирогово – це маленький музей, де відтворена обстановка і атмосфера, в якій жили українські селяни.

Номер слайду 11

Нині музей є важливим науково-методичним центром України по вивченню матеріальної та духовної культури, її збереженню, патріотичному вихованню нації.

Номер слайду 12

Зараз на території розміщено близько 300 унікальних пам’яток народної архітектури, датованих XVI − XX століттями.

Номер слайду 13

В цьому місці Ви зможете погуляти тихими вуличками поміж автентичних українських хат, церков, млинів, адже вони привезені з усіх регіонів України.

Номер слайду 14

Туристи віднайдуть тут для себе поетичний і колоритний образ України, красу й неповторність її народного мистецтва і традицій; зможуть глибше ознайомитися з народною архітектурою, особливостями технологій, занять і господарювання, багато з яких є актуальними й сьогодні.

Номер слайду 15

Всі відвідувачі матимуть нагоду поглянути очима серця чудовий край з розкішною природою і давньою розмаїтою культурою, яка вносить до багатогранного світу свої неповторні барви і мелодії.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

pptx
До підручника
Мистецтво (інтегрований курс) 7 клас (Масол Л.М., Гайдамака О.В., Кузьменко Г.В.. Лемешева Н.А.)
Додано
29 листопада 2020
Переглядів
5659
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку