Презентація "Національно-патріотична спрямованість освітнього процесу як компонент формування структури особистості"

Про матеріал
У щоденній роботі викладача географії та громадянської освіти, при підготовці виховних годин авторка вважає за необхідне говорити зі здобувачами освіти на теми національно-патріотичні, бо українці отримали шанс збудувати сильну країну, але це можуть зробити лише патріоти. У презентації до доповіді якраз і йдеться про завдання патріотичного виховання та досвід викладача з їх реалізації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Національно-патріотична спрямованість освітнього процесу як компонент формування структури особистостіДоповідь Людмили Коломієць

Номер слайду 2

Епіграф. Без будь-кого із нас Батьківщина може обійтися, але будь-хто із нас без Батьківщини – ніщо. Василь Сухомлинський

Номер слайду 3

Що є національно-патріотичне виховання? Це комплексна системна і цілеспрямована діяльність органів державної влади, освітніх закладів, громадських організацій, сім’ї та інших соціальних інститутів щодо формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до. Батьківщини, турботи про благо свого народу, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України, сприяння становленню її як правової, демократичної, соціальної держави.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Нормативна база. Указ Президента України від 13 жовтня 2015 року №580 "Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 - 2020 роки“. Наказ МОН від 16.06.2015 №641 "Про затвердження Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, Заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді та методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах“. Лист ІМЗО від 28.12.2015 №2.1/10-1283 "Про стан виконання Заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді“. Указ Президента України від 12 червня 2015 року №334 "Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді“.

Номер слайду 6

Мета патріотичного виховання. Найважливішим пріоритетом національно-патріотичного виховання є формування ціннісного ставлення особистості до українського народу, Батьківщини, держави, нації.

Номер слайду 7

Завдання національно-патріотичного виховання. Утвердження у свідомості і почуттях особистості патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України; виховання поваги до Конституції України, Законів України, державної символіки; підвищення престижу військової служби, культивування ставлення до солдата як до захисника Вітчизни, героя; сприяння набуттю дітьми та молоддю патріотичного досвіду на основі готовності до участі у процесах державотворення, уміння визначати форми та способи своєї участі в життєдіяльності громадянського суспільства, спілкуватися з соціальними інститутами, органами влади, спроможності дотримуватися законів та захищати права людини, готовності взяти на себе відповідальність, здатності розв’язувати конфлікти відповідно до демократичних принципів;

Номер слайду 8

формування толерантного ставлення до інших народів, культур і традицій; утвердження гуманістичної моральності як базової основи громадянського суспільства; культивування кращих рис української ментальності: працелюбності, свободи, справедливості, доброти, чесності, бережного ставлення до природи; формування мовленнєвої культури; спонукання молоді до активної протидії українофобству, аморальності, сепаратизму, шовінізму, фашизму.

Номер слайду 9

Принципи національно-патріотичного виховання національної спрямованості, самоактивності й саморегуляції, полікультурності, соціальної відповідності, історичної та соціальної пам’яті, міжпоколінної наступності.

Номер слайду 10

А що у нас?У Кременчуці 16 листопада депутати міськради затвердили програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2020 роки. Ця програма передбачає забезпечення діяльності щодо формування у молоді високої патріотичної свідомості, почуття вірності та любові до Батьківщини. У ній прописані шляхи та механізми впровадження завдань, їх виконавців, прогнозовані обсяги фінансового забезпечення виконання.Із міського бюджету наступного року на програму буде виділено близько  3,3 мільйонів гривень, загальний обсяг фінансування на 3 роки складатиме  майже 9 мільйонів гривень.

Номер слайду 11

Відкриття музею АТО12.12.18 у ВПУ №7 урочисто відкрили музей АТО, організацією якого опікувався голова ГО "Координаційний центр об'єднань ветеранів АТО" полковник Поляков Володимир Юрійович. Музей створили, щоб учні наші пам'ятали, кому ми завдячуємо мирним небом, щоб не забували, що війна ще не закінчилася, щоб не були байдужими...

Номер слайду 12

Із досвіду викладача та класного керівника. Виховні години. Українці у КанадіТрадиції святкування Великодня в Україні

Номер слайду 13

Із досвіду викладача та класного керівника. Виховні години. Жнива скорботи (до роковин Голодомору)Українські обереги

Номер слайду 14

Із досвіду викладача та класного керівника. Виховні години. Василь Сліпак – співак і воїн. Незабутня Квітка Цісик

Номер слайду 15

Із досвіду викладача та класного керівника. Виховні години. Вони захищають Україну. З Україною у серці

Номер слайду 16

Видавнича діяльність. Опубліковано роботи у журналі «Класному керівнику. Усе для роботи» видавничої групи «Основа»:№7, 2017 рік – методична розробка виховної години «Незабутня Квітка Цісик»;№4, 2018 рік – методична розробка виховної години «Василь Сліпак – співак і воїн».

Номер слайду 17

Видавнича діяльність. Публікація на веб-сайті видавництва журналу «Відкритий урок» методичних розробок: 1. 26.09.2014 року виховної години «Жнива скорботи (до річниці Голодомору)».2. 14.12.2014 року виховного заходу «Як українці святкують Різдво».3. 27.07.2015 року виховного заходу «З Україною у серці», яка була відзначена як «Вибір редакції».

Номер слайду 18

Джерела1.https://mon.gov.ua/ua/osvita/pozashkilna-osvita/vihovna-robota-ta-zahist-prav-ditini/nacionalno-patriotichne-vihovannya2.https://imzo.gov.ua/osvita/pozashkilna-osvita-ta-vihovna-robota/natsionalno-patriotichne-vihovannya-ditey-ta-molodi/3.http://aphorism.org.ua/search.php?keyword4. https://cym.org/ua/sum-v-ukrayini-pidtrymuye-diyalnist-minmolodsportu-spryamovanu-na-natsionalno-patriotychne-vyhovannya/5. https://teremok45.jimdo.com/6.https://vestnik.in.ua/2017/11/17/programu-natsionalno-patriotichnogo-vihovannya-ditey-zatverdili-u-kremenchutsi/

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
22 жовтня 2019
Переглядів
1204
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку