Презентація "Національно-патриотичне виховання в дошкільному закладі"

Про матеріал
Без любові до Батьківщини , готовності примножувати її багатства, оберігати честь і славу, а за необхідності — віддати життя за її свободу і незалежність, людина не може бути громадянином. Патріотичні почуття дітей дошкільного віку засновуються на їх інтересі до найближчого оточення (сім'ї, батьківського дому, рідного міста, села), яке вони бачать щодня, вважають своїм, рідним, нерозривно пов'язаним з ними. Важливе значення для виховання патріотичних почуттів у дошкільників має приклад дорослих, оскільки вони значно раніше переймають певне емоційно-позитивне ставлення, ніж починають засвоювати знання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зацвітає калина,Зеленіє ліщина. Степом котиться диво-луна. Це моя Україна,Це моя Батьківщина,Що, як тато і мама, одна! А. Камінчук

Номер слайду 2

Робота дошкільного закладу з національно-патриотичного виховання

Номер слайду 3

Красивий, щедрий рідний крайІ мова наша солов’їна. Люби, шануй, оберігай. Усе, що зветься Україна. (І. Січовик) Без любові до Батьківщини , готовності примножувати її багатства, оберігати честь і славу, а за необхідності — віддати життя за її свободу і незалежність, людина не може бути громадянином. Патріотичні почуття дітей дошкільного віку засновуються на їх інтересі до найближчого оточення (сім'ї, батьківського дому, рідного міста, села), яке вони бачать щодня, вважають своїм, рідним, нерозривно пов'язаним з ними. Важливе значення для виховання патріотичних почуттів у дошкільників має приклад дорослих, оскільки вони значно раніше переймають певне емоційно-позитивне ставлення, ніж починають засвоювати знання.

Номер слайду 4

Народні традиції – це неписані закони, якими користуються в найменших щоденних і найбільших всенаціональних справах. Перед сучасною системою дошкільної освіти стоїть завдання залучення дітей до історичної пам’яті народу, а значить – і збереження її в наших дітях. Знання спадщини необхідно кожному народу, адже наше минуле – це фундамент стабільного, повнокровного життя в сьогоденні і запорука розвитку в майбутньому.

Номер слайду 5

Козаки живуть і ниніВ нас, на рідній Україні. Край наш бережуть від лих. Тож шануймо щиро їх.

Номер слайду 6

Українкою я народиласьІ сприймаю усе так, як є,Я з дитинства співать научилась. В серці пісня зі мною живе.

Номер слайду 7

У нас в садочку є світлиця-Любимо туди ходить,І веселі вечорниціРазом з друзьми проводить!

Номер слайду 8

Важливим аспектом патріотичного вихован­ня є залучення до народознавства — вивчення культури, побуту, звичаїв рідного народу. Проведення різноманітних виставок,в яких беруть участь не тільки діти, а й батьки є ефективним методом організації патріотичного виховання дошкільників. Діти розширюють своє уявлення про народні традиції, промисли.

Номер слайду 9

Залучення дошкільнят до участі в різноманітних виставках та конкурсах сприяє відродженню народних промислів,подальшому культурному розвитку дітей.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Масляну святкували, Люту зиму проводжали. Були танці, були співи Та й млинці усім на диво.

Номер слайду 12

Великдень, Великдень,Веснянеє свято –Радіють і діти,І неня, і тато.

Номер слайду 13

Ми Piздво Xpиста шaнуємi щopoку кoлядуєм.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Вихователі власним прикладом прищеплюють дітям любов до рідного краю,його звичаїв,культурі.

Номер слайду 16

Ой, яка чудова,світла і багатаукраїнська мова,мова мами й тата!Мова мами й тата, діда і бабусі. Знаю її добре, ще краще навчуся.

Номер слайду 17

Країн є багато на світіТа тільки одна Україна!Це там,де волошки у житі,Це там,де моя Батьківщина!

Номер слайду 18

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
11 березня 2020
Переглядів
884
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку