Презентація: "Нацистський «новий порядок» у Європі".

Про матеріал
Коротко описує політику німецького режиму на українських землях, відношеня до євреїв та інших національностей не арійського походження. Розкриває значення понять: "новий порядок", "план Ост", "осторбайтери", "концтабор", "колабораціонізм" та "Голокост".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нацистський «новий порядок» у Європі

Номер слайду 2

Робота з поняттями: Новий порядок - жорстокий окупаційний режим, запроваджений німецькою адміністрацією на окупованій території СРСР, що супроводжувався терором, репресіями, масовими стратами населення.

Номер слайду 3

План «Ост»Створено 1941, один з розробників ГіммлерІдея «життєвого простору» для німців. Германізація, ліквідація, депортація місцевого населення

Номер слайду 4

Рейхскомісаріат«Україна»(Волинська,Рівненська,Хмельницька, Тернопільська, Житомирівська, Київська, Дніпропетровська, Кіровоградська та Полтавська області)Зона військовоїадміністраціївермахту натериторії України(Донецька, Луганська, Харківська, Чернігівська області)«Буковина»(Чернівецька область)«Бессарабія»(південна частина. Одеської областіміж річками Дунай іДністер)«Трансністрія»(північна частина Одеської, південно-західна Миколаївської та піденні райони Вінницької області)

Номер слайду 5

Становище військовополонених і цивільного населення на окупованих територіях. Довійськовополенбрали не всіх (когось розстрілювали відразу)Концтабори влаштовували просто неба. Не надавалася медична допомога і не отримували посилки. Провал бліцкригу призвів до нестач робочих рук, використання праці військовополонених. Вивіз молодих людей до Німеччини (осторбайтери)

Номер слайду 6

Робота з поняттями: Концтабори - табір-в'язниця для військовополонених і цивільних у воєнний час або у країнах з тоталітарним режимом. Остарбайтери - німецький термін для означення осіб, яких гітлерівці вивезли з східних окупованих територій на примусові роботи до Німеччини.

Номер слайду 7

Селяни вірили, що німці ліквідують колгоспи...але колгоспи продовжували існувати. Села перетворились на сировинну базу окупаційної влади. Люди з міст ходили в села, щоб виміняти свої пожитки на їжу.

Номер слайду 8

Національні військові формування в німецькій армії. Прояви колабораціонізму. На початку війни українське місцеве населення досить прихильно ставилося до приходу німецької армії, пам’ятаючи досвід Першої світової війни. У складі німецької армії існували українські батальйони «Нахтігаль» і «Роланд». Командири Роман Шухевич і Ріхард Ярий Німці використовували українцців для карально-поліцейських функцій, як перекладачів та інформаторів. Оунівців вірили, що ці загони стануть ядром майбутньої Української Держави. Влітку 1941 – загони «Роланд» і «Нахтігаль» було розпущено. Утворили один загон для каральних і охоронних функцій. З кінця 1941 – існували добровільні загони різних національностей у складі німецької армії

Номер слайду 9

СС «Галичина»утворена в 1943 роціЗ осені 1943 по весну 1944 частини, що влилися в середині 1944 в дивізію, брали участь в каральних операціях на південному сході Польщі і в дистрикті Галичина. У липні 1944 року дивізія була в повному складі задіяна в боях під Бродами з наступаючими радянськими військами, в ході яких потрапила в оточення і була майже повністю знищена. Частина військовослужбовців дезертувала та влилася до складу УПА. Дивізія була відправлена ​​на переформування, де особовий склад поповнений рахунок запасного полку

Номер слайду 10

Робота з поняттями: Колабораціонізм - співробітництво населення окупованих країн з окупаційною адміністрацією в роки Другої світової війни. Голокост - загибель значної частини єврейського населення Європи внаслідок нацистської політики планомірного й організованого фізичного знищення євреїв у Німеччині та на захоплених нею територіях у 1933—1945 рр.

Номер слайду 11

Голокост. Праведники світу. Яд Вашем. Концтабори, табори смертіБабин Яр. Расова теорія. Антисемітизм. Гетто

Номер слайду 12

Людські історії:

Номер слайду 13

pptx
Додано
4 квітня 2022
Переглядів
2172
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку