Презентація з всесвітньої історії 11 клас."Динаміка холодної війни"

Про матеріал
Це презентація для уроку всесвітньої історії 11 класу за підручником І.Щупака
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Динаміка «холодної війни». Основні етапи, складові, ключові міжнародні події. Розрядка в міжнародній політиціУрок всесвітньої історії 11 клас.

Номер слайду 2

ЕТАПИ «ХОЛОДНОЇ ВІЙНИ»

Номер слайду 3

Складові «холодної війни»

Номер слайду 4

Війна в Кореї 1950 – 1953 рр.«смута 25 червня»

Номер слайду 5

Війна у В’єтнаміВ'єтнамська війна вважається найдовшою з усіх воєн в історії США. За кількістю загиблих американців вона знаходиться на четвертому місці після Громадянської, Другої та Першої світової воєн. У ній загинуло 58 220, було поранено 303 000 чоловік; близько 20 тисяч ветеранів вєтнамської війни покінчило життя самогубством.1964 – 1973 рр

Номер слайду 6

Карибська криза 1962 р.

Номер слайду 7

Війна в Афганістані

Номер слайду 8

Складові «холодної війни»Гонка в галузі космічних досліджень. Економічна війна та взаємна технологічна блокада. Взаємне залякування США і СРСРПропагандистська війна. Гонка озброєнь. Діяльність розвідувальних служб та ідеологічні диверсіїБоротьба за вплив у країнах, що розвиваються

Номер слайду 9

РОЗРЯДКА 70-ті рр. ХХ ст.- період розрядки міжнародної напруженості Розрядка - період у міжнародних відносинах, для якого характерне зменшення напруженості й ослаблення протиборства між наддержавами – США та СРСР, через переговорний процес, взаємні поступки і компроміси.

Номер слайду 10

ПРИЧИНИ РОЗРЯДКИЗбройне протистояння та гонка озброєнь виснажували США та СРСР, між ними був встановлений військово-стратегічний паритет(рівновага). Усвідомлення світовою спільнотою небезпеки продовження політики гонки озброєнь, погроз застосування зброї масового знищення.- Активний переговорний процес.

Номер слайду 11

ХРОНІКА РОЗРЯДКИ

pptx
Додано
13 квітня 2022
Переглядів
1151
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку