Презентація "Надзвичайні ситуації"

Про матеріал
В матеріалі подані основні терміни, закони щодо НС, правила складання тривожної валізи, дії під час землетрусу, пожежі, телефони екстренних служб. Також дії під час виявлення вибухонебезпечного предмету.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Надзвичайні ситуації

Номер слайду 2

Надзвичайні ситуації - порушення нормальних умов життя і діяльності людей на об'єктах або територіях, спричинене аварією, катастрофою, епідемією, стихійним лихом, епізоотією, епіфітотією, великою пожежею, застосуванням засобів ураження, що призвели або можуть призвести до людських і матеріальних втрат, а також велике зараження людей і тварин.

Номер слайду 3

Класифікація надзвичайних ситуацій. Залежно від характеру походження подій:1) техногенного характеру;2) природного характеру;3) соціальні;4) воєнні.

Номер слайду 4

Залежно від обсягів заподіяних надзвичайною ситуацією наслідків, обсягів технічних і матеріальних ресурсів, необхідних для їх ліквідації, визначаються такі рівні надзвичайних ситуацій:1) державний;2) регіональний;3) місцевий;4) об’єктовий.

Номер слайду 5

Завдання 1. Класифікуйте ситуацію

Номер слайду 6

Основні положення законодавства України щодо порятунку й захисту людей у надзвичайних ситуаціях.«Стаття 27. Кожна людина має невід'ємне право на життя.«Стаття 50. Кожен має право на безпечне для життя й здоров'я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди».

Номер слайду 7

Правила поведінки під час НС

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Підручник параграф 2 Скласти план дій при повені

pptx
Додано
8 вересня
Переглядів
165
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку