Презентація"Народні та хореографічні візерунки. Частина 2" 5 клас

Про матеріал
Презентація призначена для онлайн уроків. Містить текстовий та ілюстративний матеріал та завдання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Народні й хореографічні візерунки (продовження)5 М26

Номер слайду 2

А чи любиш ти танцювати й рухатися під музику? Завдяки танцю ми виражаємо свої емоції, підтримуємо фізичний стан і просто отримуємо задоволення. А ще - наслідуємо, зображуємо, малюємо рухами різні образи. Багато сучасних і популярних сьогодні танців сягають корінням саме народного мистецтва. Такими є більшість бальних танців - вальс, самба, пасодобль, ча-ча-ча або степ (чечітка).

Номер слайду 3

Переглянь. Riverdance (ірландське шоу Майка Флетлі). Рафаель Кельн та Анна Льоренте. Болеро. Завдання і запитання. Які емоції втілено в цих танцях? Їх родовід іде від ірландського та іспанського мистецтва. Які образи створили танцівники й танцівниці? Які засоби виразовості графіки, живопису і скульптури застосували художники та художниці для передачі руху й характеру танців?Деметр Чипарус. Статуетки танцівників Сучасна хореографія «говорить» мовою класичного танцю (балету), сучасного танцю, хіп-хопу, брейк-дансу, народного танцю. Хореографія потрібна для постановки виступів у деяких видах спорту, наприклад, художній гімнастиці, фігурному катанні чи синхронному плаванні, створення флешмобів тощо.

Номер слайду 4

Переглянь. Kris Kross. Назад у майбутнє. Наталія Валевська «Мир над Україною». Завдання і запитання. Яку історію «розповіли» тобі учасники та учасниці танцювального колективу?Виконуй разом з учасниками флешмобу танцювальні рухи. Під музичний супровід створіть хореографічні імпровізації. Флешмоб до Дня вишиванки

Номер слайду 5

Словник. Флешмоб - спланована акція, часто мистецького спрямування, розрахована на масове виконання, яка несподівано для оточення проводиться в заздалегідь обумовленому місці. Завдання і запитання. Пригадай мультфільми чи кінофільми, де герої танцюють. Більше рухайся, підтримуй своє здоров’я. Організуйте у класі флешмоб на улюблену музичну композицію.

pptx
Додано
10 лютого 2023
Переглядів
1353
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку