Презентація "Наш веселий друг квадрат"

Про матеріал
Ознайомити дітей з геометричною фігурою – квадратом; вправляти в обстеженні фігури дотиково-руховим і зоровим способом; закріплювати вміння порівнювати предмети, використовуючи прийом накладання; розвивати довільну увагу, спостережливість; виховувати позитивне ставлення до занять.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Математика. Тема: «Наш веселий друг квадрат»Підготувала. Кириленко В. В. КЗДО(ЦРД)№88 КМР

Номер слайду 2

Програмовий зміст: Ознайомити дітей з геометричною фігурою – квадратом;вправляти в обстеженні фігури дотиково-руховим і зоровим способом; закріплювати вміння порівнювати предмети, використовуючи прийом накладання; розвивати довільну увагу, спостережливість; виховувати позитивне ставлення до занять.

Номер слайду 3

Сонечко на небі сяє –Яку форму воно має? (Круглу)Малята, а які ви ще знаєте предмети подібні до круга? (тарілка, ґудзик, годинник, колесо та ін.)

Номер слайду 4

А тепер давайте обведемо круг пальчиками. Вправно пальчик так біжить, Що не можна зупинить. Дітки, а тепер скажіть мені будь ласка, чи є у круга куточки?

Номер слайду 5

Круг так весело котивсяІ раптово зупинився. Бо зустрівся його брат. Має він ім’я Квадрат.

Номер слайду 6

Наш квадрат - фігура вправна,Кубик він, картина гарна. Печиво смачне квадратне. Без даху квадратна хата. Так, кути всього чотири,Сторони фігури рівні. Ви до мене підійдіть, З паличок квадрат зробіть .

Номер слайду 7

Дітки, а допоможіть мені порівняти ці два квадрати, який з них більший, а який менший? (порівнюємо використовуючи метод накладання)

Номер слайду 8

Тож спробуємо

Номер слайду 9

Гра «Хто заховався?»

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

pptx
Додано
13 квітня
Переглядів
16
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку