Презентація "Казочка про Сонечко і Хмаринку"

Про матеріал
Мета заняття: ознайомити дітей ,що відносять до природи; закріпити вміння розпізнавати предмети живої та неживої природи; познайомити дітей із «Сонцем», як предметом неживої природи ;значення сонця в природі; ознайомити дітей з назвами частин доби (ранок, день, вечір, ніч);розвивати спостережливість, логічне мислення та увагу; виховувати любов до навколишнього світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Казочка про Сонечко і Хмаринку. Підготувала Вихователь Кириленко В. В. КЗДО (ЦРД )№88

Номер слайду 2

Мета заняття: ознайомити дітей ,що відносять до природи; закріпити вміння розпізнавати предмети живої та неживої природи; познайомити дітей із «Сонцем», як предметом неживої природи ;значення сонця в природі; ознайомити дітей з назвами частин доби (ранок,день, вечір, ніч);розвивати спостережливість, логічне мислення та увагу;виховувати любов до навколишнього світу.

Номер слайду 3

В далекій небесній країні Зореландії жили дві маленькі подружки Хмаринка і Сонечко. Вони не могли жити одна без одної, хоч насправді були дуже різними. Сонечко було теплим і лагідним, завжди посміхалось, а Хмаринка – холодною, мінливою і дуже часто плаксивою . Але все це не заважало їм дружити. Влітку вони разом виходили на небо, щоб весело провести час, насолодитися красою небесних просторів та подарувати свою гармонію землі.

Номер слайду 4

Хмаринка тішилася у ніжних сонячних промінчиках і коли Сонечко не з’являлось - дуже сумувала. В час, коли вона починала плакати, на землю йшов рясний дощик.

Номер слайду 5

Після дощику знов з’являлось веселе Сонечко.

Номер слайду 6

Минали дні за днями, закінчувалося тепле літечко. За ним прийшли прохолодні осінні дні. Хмаринка все частіше і частіше сумувала і плакала, поливаючи землю холодними дощами . За осінню прийшла зима. Сонечко майже зовсім не з’являлося на небі, воно втомилося за літо і хотіло відпочити. Хмаринці ставало все холодніше і самотніше, все частіше вона сумувала та плакала, але вже навіть сльозинки-краплинки не долітали до землі. В повітрі від холоду та морозу вони перетворювалися на красиві, ніжні сніжинки.

Номер слайду 7

Сонечко інколи з’являлося на небі, щоб помилуватися красою сніжинок, які виблискували на сонечку, перетворювалися на діаманти, танцюючи в казковому танку. Тихо і ніжно вони вкривали землю білим покривалом. В такі хвилини щасливими були і Хмаринка і Сонечко.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Додано
13 квітня
Переглядів
45
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку