Презентація."Насильству Ні"

Про матеріал
Матеріал рекомендую використовувати на класній годині та громадянській освіті
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

І якби на те моя воля,Написала б я скрізь курсивами: —Так багато на світі горя,                Люди! Будьте взаємно красивими.(Ліна Костенко)

Номер слайду 4

Закон розрізняє чотири види  домашнього насильства фізичне;  психологічне;  економічне;  сексуальне. 

Номер слайду 5

Фізичне насильство в сім'ї це навмисне нанесення побоїв, тілесних ушкоджень одного члена сім'ї іншому, яке може призвести чи призвело до порушення нормального стану фізичного чи психічного здоров'я або навіть до смерті постраждалого, а також до приниження його честі та гідності.

Номер слайду 6

Отже, дитина потребує соціально- правового захисту. Жорстоке поводження з дітьми, нехтування їхніми інтересами не лише завдає непоправної шкоди їх фізичному здоров’ю, але й тягне за собою важкі психічні та соціальні наслідки. У  більшості дітей — жертв насильства — з’являються серйозні відхилення в психічному, фізичному розвитку, в  емоційній сфері.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Психічне насильство. Які сигнали не можна ігнорувати у відносинах?Ознаки психологічного насильства. Приниження і критика2. Контроль3. Навіювання почуття провини4. Ізоляція та відкидання5. Знецінення

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Економічне насилля це навмисні дії одного члена сім'ї щодо іншого, спрямовані на те, щоб позбавити постраждалого житла, їжі, одягу та іншого майна чи коштів, на які він має законне право. Такі дії можуть заподіяти шкоду фізичному чи психічному здоров'ю або навіть призвести до смерті постраждалого

Номер слайду 11

Сексуальне насильство в сім'ї це примушування до небажаних статевих стосунків у родині, а також сексуальні дії щодо неповнолітнього члена сім'ї.  Згода дитини на сексуальний контакт не дає підстави вважати її ненасильницьким, оскільки дитина не володіє свободою волі і не може передбачити всі негативні для себе наслідки. Іноді сексунасильство розглядають як різновид фізичного насильства.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ПАМЯТАЙТЕ! Ти маєш право відмовитися робити те, до чого тебе примушують силою або образливими, злими словами. Ми подібні, але всі різні. Твоя власність належить тільки тобі. Ти маєш право на допомогу. Кожна людина має право жити вільно, у безпеці, відчуваючи тепло і любов

Номер слайду 14

Сімейний кодекс стаття 150 ч.7«Забороняються  фізичні  покарання дітей  батьками  та  інші  види  покарань  які принижують людську гідність. Дитина може подати позов до суду, до громадських організацій, якщо виховання не належне».

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

pptx
Додано
3 грудня 2023
Переглядів
101
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку