Презентація “Науково-дослідна робота учня”

Про матеріал
До основної мети проектної роботи з фізики відносяться: розвиток самостійності учнів; розвиток дослідницьких і комунікаційних умінь та навичок групової роботи; формування в учнів уміння опрацьовувати інформацію та умінь і навичок проведення досліджень, а також формування уміння презентувати свою роботу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

 Комунальний заклад "Луцька загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів № 12 Луцької міської ради Волинської області"“Науково-дослідна робота учня”Мета: створення умов для саморозвиткута розкриття інтелектуально-творчого потенціалу особистості дитини шляхом вдосконалення її дослідницьких здібностей. Очікувані результати:розвиток пізнавальної активності школярів,уміння мислити та робити самостійні висновки,працювати з різними джерелами інформації

Номер слайду 2

Метод проектів був відомий ще у 20-і роки ХХ століття. На основі концепції прагматизмуамериканського педагога Дж. Дьюї його послідовник Вільям Кілпатрік розробив „проектну систему навчання” або метод проектів. Учні включались безпосередньо в практичну діяльність, через яку вони мали опановувати теоретичні знання, необхідні для вирішення конкретних завдань. Відповідно до цього в новій навчальній програмі 7 класу поряд із традиційними видами діяльності з'явилися навчальні проекти.

Номер слайду 3

До основної мети проектної роботи з фізики відносяться: розвиток самостійності учнів; розвиток дослідницьких і комунікаційних умінь та навичок групової роботи; формування в учнів уміння опрацьовувати інформацію та умінь і навичок проведення досліджень, а також формування уміння презентувати свою роботу.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

7 клас. Навчальний проект №1 Орієнтовні теми: Видатні науковці-фізики. Фізика в побуті, техніці, виробництві. Спостереження фізичних явищ довкілля. Дифузія в побуті.

Номер слайду 6

Навчальний проект №2 Визначення середньої швидкості нерівномірного руху. Порівняння швидкостей рухів тварин, техніки тощо. Обертальний рух в природі – основа відліку часу. Коливальні процеси в техніці та живій природі.

Номер слайду 7

Навчальний проект №3 Розвиток судно- та повітроплавання. Дослід Торрічеллі. Спостереження за зміною атмосферного тиску. Насоси

Номер слайду 8

Навчальний проект №4 Становлення і розвиток знань про фізичні основи машин і механізмів. Прості механізми у побутових пристроях. Біомеханіка людини. Використання енергії природних джерел

Номер слайду 9

Етапи проектної діяльностіІ етапІІ етапІІІ етапІV етап(пошук способів і методів вирішення)(план)прогнозування результатів і наслідківпошук інформації(поетапна оцінка)продукт дослідження презентаціяпостановка проблеми. V етап

Номер слайду 10

Результати проектної діяльності як творчої співпраці вчителя й учнів

Номер слайду 11

Взаємовідносини «учитель – учень» у проектній діяльності- Учень визначає мету діяльності – учитель допомагає йому в цьому;- Учень відкриває нові знання – учитель рекомендує джерела знань;- Учень експериментує – учитель розкриває можливі форми і методи експерименту, допомагає організувати пізнавально-трудову діяльність;- Учень обирає – учитель сприяє прогнозуванню результату вибору;- Учень активний – учитель створює умови для розвитку активності;- Учень – суб’єкт навчання, учитель – партнер;- Учень відповідає за результати своєї діяльності – учитель допомагає оцінити отримані результати і виявити способи вдосконалення діяльності.

Номер слайду 12

Висновки. Отже, науково-дослідна, зокрема проектна діяльність учнів основної школи передбачає активне керування пізнавальною діяльністю учнів і формує їх творчі здібності. Можна із впевненістю стверджувати, що без цього напрямку у навчально-виховному процесі з фізики, його не можна вважати сучасним і таким, що забезпечує якісну підготовку з фізики учнів основної школи. І головне – саме науково-дослідна робота є потужним поштовхом до мотивації вивчення фізики, оскільки спрямовує учнів на науковий пошук.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 11 клас, Позакласні заходи
Інкл
До підручника
Фізика (академічний рівень, профільний рівень) 11 клас (Бар’яхтар В.Г., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О., Кірюхін М.М.)
Додано
5 травня 2020
Переглядів
1415
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку