Презентація "Науково-пізнавальна вікторина "Най,най,най...Антарктида

Про матеріал
Науково – пізнавальна вікторина «Най, най, най…Антарктида» - мультимедійниа презентація природничого напрямку. Цікавий матеріал розвиватиме зорову і слухову пам'ять учнів, кругозір, ерудицію, сприятиме розумовій активності. Презентацію рекомендовано вчителям початкових класів для використання на уроках «Я досліджую світ», у позакласних заходах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найпівденніший і найхолодніший материк

Номер слайду 2

Найпівденніший і найхолодніший материк - Антарктида

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Найсухіше місце на Землі

Номер слайду 6

Найсухіше місце на Землі – Сухі долини в АнтарктидіМи звикли думати, що сухо обов'язково там, де спекотно, але тут, навпаки, дуже холодно. Сухі долини Мак-Мердо розташовується на найхолоднішому материку нашої планети, в Антарктиді. Вітри, що досягають швидкості 320 км/год, найсильніші на Землі, висушують тут всю вологу, тому Сухі долини ось вже протягом восьми мільйонів років вільні від льоду і снігу. Як з'ясували дослідники, найпосушливіше місце на нашій планеті це не Сахара, і не Атакама. Адже в Атакамі дощ випадає раз на десятиліття, а в загадкових долинах Мак-Мердо його не було вже 2 мільйони років!

Номер слайду 7

Найпоширеніший птах в Антарктиді

Номер слайду 8

Найпоширеніші птахи в Антарктиді - пінгвіни Аделі та Імператорські

Номер слайду 9

Пінгвіни прекрасно себе почувають в морській воді, адже вони створені для життя в цій стихії. Повітряний простір для них недоступний. Приблизно 75% свого життя вони проводять в океані, а час, що залишився, живуть на суші. Вибираються пінгвіни з води для відкладання яєць і в очікуванні потомства. Пташенята у пінгвінів народжуються абсолютно голими, пір’я виростають у них протягом декількох тижнів. А на особливе, водонепроникне пір’я, пташеняті доводиться чекати близько року. Весь цей час малюк знаходиться з батьками разом, хоч ростом він може бути вже з дорослу особину. Тільки таке пір’я і шар підшкірного жиру допомагають пінгвінам стійко витримати такі складні погодні умови. У пінгвінів в сімейних парах панує «матріархат». Самка залишає яйце дбайливому татові, а сама відправляється в море, щоб добути їжу партнеру і пташенятам. У пінгвіна-батька в стравоході виробляється так зване молоко, яким він і годує дитинчат.

Номер слайду 10

Аделі досить легко відрізнити від інших чорно-білих пінгвінів. Їх розміри трохи менше: зростання становить до 70 сантиметрів, вага – 6 кілограм. Але головна риса Аделі-це білі кола навколо очей і маленький витончений дзьоб. Пінгвіни цього виду знаходять собі пару на все життя. З року в рік пари знаходять один одного у своїх старих місцях гніздування, лагодять гнізда. Самка відкладає 2 яйця з різницею в 5 днів. У майбутньому ставлення батьків до двох нащадків різниться в залежності від їх старшинства: більший пташеня першим починає досліджувати світ навколо і йти в море за рибою, тоді як молодший залишається вдома.

Номер слайду 11

Найширша і найглибша протока

Номер слайду 12

 Найширша і найглибша - протока Дрейка - 1120 км, глибина - 5249 м. 

Номер слайду 13

Список використаних джерелhttps://zik.ua/news/https://www.capital.ua/ruhttps://www.google.com/searchhttps://www.poznavayka.org/ukhttps://www.slideshare.net/https://pres.in.uahttps://sites.google.com/sitehttps://bestmaps.ru/placehttps://uk.wikipediahttp://sevengeo.blogspot.com

pptx
Додано
2 вересня 2021
Переглядів
864
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку