Презентація "Науково-пізнавальна вікторина "Най,най,най...Північна Америка"

Про матеріал
Науково – пізнавальна вікторина «Най, най, най…Північна Америка» - мультимедійна презентація природничого напрямку. Цікавий матеріал розвиватиме зорову і слухову пам'ять учнів, кругозір, ерудицію, сприятиме розумовій активності. Презентацію рекомендовано вчителям початкових класів для використання на уроках «Я досліджую світ», у позакласних заходах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найродючіші грунти у світі є на третьому за розміром материку

Номер слайду 2

Північна Америка

Номер слайду 3

Найбільший острів у світі

Номер слайду 4

Найбільший острів у світі - Гренландія

Номер слайду 5

Найбільша країна Північної Америки за площею

Номер слайду 6

Найбільша країна Північної Америки за площею- Канада

Номер слайду 7

Найбільша країна Північної Америки за чисельністю населення

Номер слайду 8

Найбільша країна Північної Америки за чисельністю насалення - СШАНаселення США – 315 000 000 чоловік ( 3 місце в світі). Столиця – місто Вашингтон.

Номер слайду 9

Найдовша і найбільша річка Північної Америки

Номер слайду 10

Найдовша і найбільша річка Північної Америки - МіссісіпіМіссісіпі – «батько вод» – одна з найбільших річок світу. Протяжність - 3734 км. Площа басейну -40% всієї площі США. Найбільші притоки – Міссурі та Огайо. Судноплавна. Найбільший порт – Новий Орлеан.

Номер слайду 11

Найбільший і найпотужніший водоспад у Північній Америці

Номер слайду 12

Найбільший і найпотужніший водоспад у Північній Америці - Ніагарський

Номер слайду 13

Найбільше прісноводне озеро у світі

Номер слайду 14

Найбільше прісноводне озеро у світі - Верхнє

Номер слайду 15

Найбільша система озер

Номер слайду 16

Найбільша система озер- великі Північноамериканські озера. Найбільша система озер Верхнє – площа 82,4 тис.км²; друге за площею в світі. Гурон – площа 59,6 тис.км²; Мічіган – площа 58,0 тис.км²; Ері – площа 25,7 тис.км²; Онтаріо – площа 19,5 тис.км ²

Номер слайду 17

Найбільша за простягненням гірська система на Землі

Номер слайду 18

Найбільша за простягненням гірська система на Землі - Кордильєри. Гори Кордильєри простягаються вздовж західних окраїн Північної і Південної Америки. Вони розташовані на території Канади,США,Венесуели,Колумбії, Еквадору, Перу, Аргентини і Чилі.

Номер слайду 19

Найвища точка Кордильєр

Номер слайду 20

Найвища точка Кордильєр – гора Мак-КінліЇї висота становить 6168 метрів. Вершина отримала ім’я Деналі від корінних індіанців атабаска. Воно означає «великий». В кінці XIX століття гору назвали в честь 25-го президента США Вільяма Мак-Кінлі. Політики зі штату Огайо, малої батьківщини Мак-Кінлі, виступили проти перейменування. 

Номер слайду 21

Наймогутніша тварина Північної Америки

Номер слайду 22

Наймогутніша тварина Північної Америки - бізон. Бізон – це тварина, яка зустрічається тільки в Північній Америці. Тварина висотою 2,5 м, а масою 1350 кг. Колись великі стада бізонів паслися в степах, але люди винищили їх заради мяса,а то й заради розавг. Тепер цих тварин оберігають.

Номер слайду 23

Найбільше і найтовще дерево на Землі

Номер слайду 24

Найбільше і найтовще дерево на Землі – секвойя – рослина, яка зустрічається тільки в Північній АмериціСеквойя (Sequoia) є воістину унікальним феноменом рослинного світу. Стовбур цього представника сімейства таксодієвих (Taxodiaceae) має 6 – 11 метрів у діаметрі і досягає 110 метрів у висоту. Ще цікавіший факт про тривалість життя дерева. У Родвуодському заповіднику збереглася секвоя, яку індіанці використовували як вишку для спостереження і розведення сигнальних багать. Вік її – 5000 років і не дивлячись на такий солідний вік, вона продовжує рости! У національному парку «Секвоя», розташованому на території США, під охороною перебувають ліси секвої — одного з найвищих і найтовщих дерев на Землі.

Номер слайду 25

Найбільший кактус у світі

Номер слайду 26

Найбільший кактус у світі - цереус Каліфорнійський велетень, який зростає на території штату Арізона, вважається офіційним символом цього регіону США. Середня висота цереуса становить від 12 до 15 метрів. Вага таких рослин зазвичай перевищує шість тонн. Іноді досягає десяти тонн і більше. Арізонський цереус офіційно визнаний самим гігантським кактусом в світі. Цей факт підтверджений внесеними рослини в Книгу рекордів Гіннеса. Активний розвиток у цереусов починається тільки після того, як він просидів в землі три десятиліття. До сімдесяти років цереус має циліндричну форму. А після подолання цього вікового порогу у рослини починається активний розвиток бічних гілок. До 70 років цього просто не відбувається. Крім того, що цереус вважається найбільшим кактусом в світі, він ще і входить в число найважчих рослин на Землі. За найскромнішими підрахунками, в одному середньому цереусі міститься від шести до десяти тонн води. Кактуси - це рослини, які здатні накопичувати вологу усередині себе. Вони легко переносять спеку і абсолютно спокійно ставляться до відсутності поливу. Деякі види птахів, гризунів, змії часто облаштовують в кактусах житла і живуть. Плоди цереуса не просто їстівні. Вони можуть похвалитися прекрасним набором вітамінів і мінералів. Квіти цереуса, які з'являються на ньому тільки після 50-річного ювілею, розпускаються виключно в нічний час доби. Діаметр кожного суцвіття становить близько ¼ метра.

Номер слайду 27

Список використаних джерелhttp://www.athens.kiev.ua/pamjatkahttps://naurok.com.ua/test/golovnehttps://xn----7sbnbacaxoeehuadkjsh3bhttps://www.google.com/searchhttps://www.tpg.ua/ru/country/https://svitppt.com.ua/geografiya/https://imgbin.com/png/gskhttps://feerie.com.ua/ua/country/usahttps://tsikaviy-svit.comhttps://naukozavr.info/geografiya/richka-missisipi/https://dovidka.biz.ua/missisipi-richka-pivnichnoyi-ameriki/https://navkolosvitu.net.ua/niagara-waterfall/https://uk.wikipedia.org/wiki/https://sites.google.com/site/gorisvitubyilljapodoba/kordilerihttp://ru.esosedi.org/US/AK/https://ru.wikipedia.org/wiki/https://pipsik.club/interesnye-fakty/samoe-vysokoehttps://www.familywithkids.com/ru/https://dekatop.com/archives/4797https://cvetomuza.ru/sad-i-ogorod/samyj

pptx
Додано
2 вересня 2021
Переглядів
1866
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку