Презентація ' Навчання письма '

Про матеріал
Презентація для виступу на педраді про проблеми , що виникають під час навчання письма у вчителя англійської мови.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчання письма

Номер слайду 2

Письмо – універсальний закріплювач інформації. Як і говоріння, письмо є експресивним продуктивним видом мовленнєвої комунікації.

Номер слайду 3

У навчанні письма дослідники виділяють три етапи: 1. оволодіння графікою/ орфографією із залученням матеріалу, опрацьованого усно; 2. засвоєння струк­турних моделей речень, властивих усній та письмовій формам спілкування, комбінування їх у мовленні; 3. оволодіння писемним мовленням як засобом спілкування. Для кожного з етапів характерні різні типи і види вправ.

Номер слайду 4

Техніка письма, крім каліграфічних, передбачає володіння орфографічними навичками. Під орфографічними навичками розуміють навички написання слів у відповідності до правил використання письмових знаків у кожному конкретному слові. Орфографічні системи іноземних мов, що вивчаються в середніх навчальних закладах, базуються на трьох основних принципах:1. фонетичному, коли буква повністю відповідає звуку, тобто опорою є вимова (наприклад, англ. : pen);2. морфологічному, коли написання визначається правилами граматики (морфо­логії) незалежно від фонетичних умов, наприклад, у споріднених словах чи формах (наприклад, англ. : nation — nationality ) ;3. традиційному (історичному), коли орфографічні форми є традиційно закріпленими і відображають зниклі норми вимови (наприклад, англ.: daughter);

Номер слайду 5

Серед труднощів навчання орфографії насамперед виділяються- буквосполучення, що передають один звук (наприклад, англ. : sh, th, ck.- одна буква може передавати різні фонеми, наприклад: в англійській, німецькій і французькій мовах буква s відповідає кільком звукам. Або навпаки - один звук зображується на письмі різними графемами (наприклад, англ. : ir, er, ur . - наявність так званих "німих" букв (наприклад, англ.: е у словах з відкритим складом — line, plate; у буквосполученнях: wh-, -ght: whom, eight). З метою попередження помилок та навчання учнів правопису згідно з орфографією іноземних мов слід використовувати спеціальні вправи, націлені на формування стійких орфографічних навичок

Номер слайду 6

Завдання до письмових вправ можуть бути сформульовані таким чином:1) Дайте відповіді на запитання.2) Поставте запитання до підкреслених слів/фраз.3) З'єднайте декілька (2 — 3) речень в одне.4) Перепишіть і доповніть речення.5) Виберіть правильну відповідь.6) Доповніть за зразком початок/кінець розповіді.7) Напишіть протилежне.8) Подивіться на дві метеорологічні картки і складіть метеобюлетені на вчорашній та завтрашній дні.9) Опишіть клімат вашої країни чи вашого району/області.10) Розпитайте вашого друга про його смаки, про те, як він/вона проводить вихідні дні.11) Заповніть анкету, відповідаючи «так» або «ні».12) Виправте твердження.13) Складіть діалог, об'єднавши розрізнені репліки.14) Дайте ваш коментар щодо картини, використовуючи прикметники у вищому та найвищому ступенях.15) Розкажіть про ваші останні канікули, вживаючи такі слова...16) Висловте вашу думку щодо..., вживаючи речення...17) Складіть звіт про ...18) Напишіть, що ви бачите з вашого вікна.19) Складіть текст оголошення.20) Складіть ваше меню на завтра.21) Складіть листа за планом.22) Опишіть місто.23) Напишіть, хто ви (відрекомендуйтесь).

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Недооцінка ж ролі письма , писемного мовлення у навчанні іноземних мов негативно впливає на весь навчальний процес. Відомо, що у 90% людей зоровий канал сприйняття інформації в декілька раз сильніший в порівнянні зі слуховим. Це дає підстави для припущення, що обсяг і міцність засвоєного матеріалу, сприйнятого через зоровий канал зв'язку, будуть значно вищими. Недостатня увага до письма, письмових вправ у навчанні іноземних мов, виконання яких пов'язане з функціонуванням більшого, в порівнянні з усним мовленням, числа аналізаторів, веде до збіднення навчального процесу, до Й швидшого забування, до втрати умінь та навичок, здобутих значними зусиллями.

Номер слайду 13

pptx
Додано
16 січня 2020
Переглядів
2302
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку