Презентація "Навчання техніці ударів по м'ячу у футболі "

Про матеріал
Футбо́л (англ. football от foot «ступня» + ball «мяч») — командный вид спорта, в котором целью является забить мяч в ворота соперника ногами или другими частями тела (кроме рук) большее количество раз, чем команда соперника. В настоящее время самый популярный и массовый вид спорта в мире[1][2][3].
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчання техніці ударів по м'ячу у футболі ..

Номер слайду 2

Техніка - це сукупність спеціальних прийомів, використовуваних в грі в різних поєднаннях для досягнення поставленої мети. Технічні прийоми - це засоби ведення гри. Швидкість і надійність, простота і ефективність - ось сучасні вимоги до техніки футболу. За характером ігрової діяльності в техніці футболу виділяються два великих розділи: техніка польового гравця і воротаря. Вони в свою чергу поділяються на підрозділи: техніка пересувань і техніка володіння м'ячем. Усередині цих підрозділів виділяються групи окремих технічних прийомів, які виконуються різними способами. Загальні характеристики та поняття техніки гри в футбол

Номер слайду 3

Техніка пересування Біг. Біг є основним засобом пересування. У футболі використовуються такі прийоми бігу: звичайний, спиною вперед, скрестного кроком, приставним кроком.2) Стрибки. Стрибки використовуються при виконанні деяких прийомів зупинок і поворотів футболістів. Вони входять складовою частиною в техніку окремих способів ударів, зупинок м'яча та деяких хитрощів. Всім стрибків властиві фази відштовхування, польоту і приземлення. Розрізняють два способи виконання стрибків: поштовхом однієї і двома ногами.3) Зупинки. Зупинки є ефективним засобом зміни напрямку рухів. Застосовуються два прийоми зупинки: стрибком і випадом.4) Повороти. За допомогою поворотів футболісти з мінімальною втратою швидкості змінюють напрямок бігу. Після повороту на місці зазвичай йдуть стартові дії. Використовують наступні повороти: переступанням, стрибком, поворотом на опорній нозі. Техніка пересування є загальним підрозділом для польового гравця і воротаря. Вона включає в себе наступну групу прийомів: біг, стрибки, зупинки, повороти.

Номер слайду 4

Техніка володіння м'ячем польового гравця. Техніка володіння м'ячем включає наступну групу прийомів: удари, зупинки, ведення, обманні рухи (фінти), відбір м'яча і специфічний прийом, що виконується руками, - вкидання м'яча з-за бокової лінії.

Номер слайду 5

Удари по м'ячу 1. Удари по м'ячу ногою виконують наступними основними способами: внутрішньою стороною стопи, внутрішньою, середньою і зовнішньою частинами підйому, носком, п'ятою, коліном. Удари виконують по нерухомому м'ячу, а також по м'ячам, що котиться і летить в різних напрямках, з місця, в русі, в стрибку, з поворотом, в падінні. Незважаючи на все різноманіття ударів по м'ячу ногою, можна виділити фази рухів, які є загальними для багатьох способів: попередня, підготовча, робоча і завершальна. 2) Удар по м'ячу головою використовується в процесі гри як при завершальних ударах, так і для передач м'яча партнеру. Техніка ударів по м'ячу головою включає підготовчу, робочу і завершальну фази. Найбільш часто в грі використовуються удари по м'ячу головою серединою лоба і його бічною частиною. Удари по м'ячу - основний засіб ведення гри. Виконують їх ногою і головою різними способами, що мають свої різновиди.

Номер слайду 6

Зупинки м'яча1 Зупинка м'яча - ногою використовується найбільш часто. Існують різні способи зупинок: внутрішньою стороною стопи, підошвою, підйомом і стегном.2) Зупинка м'яча грудьми - заснована на принципах амортизації і поступається руху.3) Зупинка м'яча головою -використовується в грі рідше, так як вона більш важка у виконанні і менш надійна. Зупинки служать засобом прийому і оволодіння м'ячем. Мета зупинки - погасити швидкість котиться або летить м'яча для здійснення подальших доцільних дій. Зупинки виконуються ногою, тулубом і головою.

Номер слайду 7

Ведення м'яча 1) Ведення м'яча ногою - основний прийом ведення, який являє собою поєднання бігу і ударів по м'ячу ногою різними способами. Розрізняють декілька способів ведення м'яча ногою, найбільш часто використовуваних в грі. Їх відмінність полягає тільки в способі нанесення ударів (зовнішньої чи внутрішньої частиною підйому, серединою підйому, внутрішньою стороною стопи, носком, стегном)2) При веденні м'яча головою - гравець переміщається в різних напрямках, утримуючи м'яч в повітрі. Удари по м'ячу виконуються в основному серединою чола. За допомогою ведення здійснюються всілякі переміщення гравців на полі. При цьому м'яч знаходиться під їх постійним контролем. При веденні використовується біг і виконуються в різній послідовності і різному ритмі удари по м'ячу ногою і головою.

Номер слайду 8

Фінти До них належить група прийомів техніки футболу, виконуваних в безпосередньому єдиноборстві з противником, з метою подолання його опору і створення вигідних умов для подальшого ведення гри. Техніка футболу включає наступні основні прийоми обманних рухів: «відходом», «ударом», «зупинкою». Є різні способи виконання цих фінтів та їх різновиди.

Номер слайду 9

Забирання м'яча1) Відбір м'яча ногою -може проводитися в випаді або в підкаті. При відборі в випаді застосовують «удар» і «зупинку». Відбір м'яча в підкаті дозволяє опанувати м'ячем, що знаходиться на відстані більше 2 м від гравця.2) Відбір поштовхом плеча - повинен виконуватися відповідно до правил гри. Гравця, який володіє м'ячем, дозволяється штовхати на ігровому відстані плечем і тільки в плече. Здійснюється головним чином в момент прийому м'яча суперником або під час ведення, коли він кілька відпускає м'яч від себе. У цей момент атакуючий гравець робить ривок до м'яча і ударом ногою, зупинкою або поштовхом плеча виконує відбір.

Номер слайду 10

Вкидання м'яча Єдиний прийом, який виконують польові гравці руками - вкидання м'яча; його відносять до технічно не складних дій. Структура рухів при вкиданні практично повністю визначається правилами футболу. Незважаючи на простоту виконання, даний прийом є значущим, оскільки він використовується для введення м'яча в гру після його втрати противником.

Номер слайду 11

Техніка володіння м'ячем воротаря Техніка гри воротаря істотно відрізняється від техніки гри польового гравця. Це пов'язано з тим, що воротарю, згідно з правилами, дозволено грати руками в межах штрафного майданчика. У техніку воротаря входять ловля, відбивання, переклади і кидки м'яча. Також в процесі гри воротар користується необхідним арсеналом техніки польового гравця. 1 ) Ловіння м'яча - це основний засіб техніки гри воротаря. Здійснюється переважно двома руками. Залежно від напрямку, траєкторії і швидкості м'яча ловля виконується знизу, зверху або збоку. М'ячі, які летять на значній відстані від воротаря, ловлять в падінні. 2)Відбивання м'яча. Якщо неможливо використовувати ловлю м'яча (протидія суперника, сильного удару, «важкий» м'яч і т.д.), застосовується його відбивання. Відбивання м'яча виконується як двома, так і однією рукою.3) Переклад м'яча - напрямок воротарем летить у ворота м'яча через верхню перекладину.4) Кидки м'яча - дозволяють воротареві більш точно направити м'яч партнеру, в порівнянні з ударом ногою, на значну відстань (35-40 м). Дані технічні дії проводяться зазвичай однією і рідше двома руками. Кидок м'яча однією рукою виконується зверху, збоку і знизу.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Іванюта Тетяна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 квітня 2020
Переглядів
12657
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку