Презентація "Навички, що сприяють збереженню здоров'я людини".

Про матеріал
Презентація розроблена для проведення уроку пізнаємо природу зі здобувачами освіти з порушеннями слуху 5 класу. В презентації представлені різні форми та методи роботи для розвитку критичного мислення здобувачів освіти з порушеннями слуху.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навички,що сприяють збереженню здоров’ялюдини. Практична робота. Моя тарілка здорового харчування. Н. ШУТКО

Номер слайду 2

Здоров’я - найбільший скарб, запорука успіху в усіх починаннях і щасливого життя.

Номер слайду 3

Асоціативний кущ «Здоров’я»

Номер слайду 4

Із запропонованого списку які, на вашу думку, основні ознаки здоров’я?Відсутність апетиту. Міцний сон. Порушення травлення. Чудовий апетит. Кволість. Втомлюваність. Безсоння. Нормальний зріст

Номер слайду 5

1. Що таке здоровий спосіб життя. Почувати себе здоровим - це не лише відчувати фізичну силу. Це й позитивні емоції, радість спілкування з друзями, близькими, з природою, насолода від подорожей; легкість навчання чогось нового, здатність здійснити задумане, досягнути мети.

Номер слайду 6

Завдання. Розкажи, які є корисні звички. А як ти дотримуєшся здорового способу життя?

Номер слайду 7

Це цікаво7 квітня відзначають Всесвітній день здоров’я.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Що таке тарілка здоров’я. Підліткові роки - час швидкого зростання. Тобі потрібні поживні речовини для росту кісток, розвитку тканин і органів, включно із мозком. Вони слугують «будівельним матеріалом» для твого організму і є джерелом енергії для його нормальної роботи. Щоб відчувати себе добре, потрібно щодня отримувати достатню кількість білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних елементів. Таке харчування називають збалансованим.

Номер слайду 10

Завдання. Смачно і корисно. Приготуй муляжі трьох страв: на сніданок, обід і вечерю. Тобі знадобиться: три паперові тарілки, аплікації або малюнки з продуктами харчування (або пластилін), фломастери, стікери, клей або клейка стрічка. Презентуй свої «страви» друзям у форматі Potluck party (вечірки, на яку кожен приносить свою страву). «Пригости» друзів і поясни, чому їжа, яку ти вживаєш, корисна.

Номер слайду 11

КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ• Зберегти і зміцнити здоров’я можна, дотримуючись правил здорового способу життя.• Складові здорового способу життя - це раціональне харчування, дотримання особистої гігієни, режиму дня і сну, рухова активність, загартування, підвищення рівня культури і знань.• Щоб організм нормально розвивався і функціонував, треба харчуватися збалансовано.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Домашнє завдання

pptx
Пов’язані теми
Природознавство, 5 клас, Презентації
Інкл
Додано
11 грудня 2023
Переглядів
717
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку