Відеоурок "Чим важливі звукові явища у природі й житті людини"

Про матеріал
На уроці ви дізнаєтесь, що таке звукові явища, як і коли виникають звуки. Побачите цікаву інформацію про інфразвуки і ультразвуки та ще багато цікавенького. Як завжди проведемо захоплююче дослідження. Давайте навчатися разом. За підручником Т. Коршевнюк, О. Ярошенко "Пізнаємо природу", 5 клас НУШ (2022).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пізнаємо природу5 клас. Чим важливі звукові явищау природі й житті людини. Урок 26rrrrr

Номер слайду 2

Розглянь колаж. На перший погляд, на ньому зображені дуже різні природні й рукотворні тіла. Однак у них є щось спільне. Що спільного бачиш ти?

Номер слайду 3

На колажі зображено, що тіла чи окремі частини тіл рухаються (колива-ються). Коливання струни гітари змушують рухатися частинки повітря поблизу себе. Вони надають рух іншим частинкам повітря, а ті — наступ-ним. Так виникає звук.

Номер слайду 4

Звукові явища поширені в природі. Але не всі звуки людина може чути. Вухо більшості людей чує звуки, створені тілами, що коливаються від 20 до 20 000 разів за секунду.20 – 20 000

Номер слайду 5

Коливання понад 20 000 разів за секунду — це вже ультразвук, а менше 20 раз за секунду — інфразвук. Такі звуки існують, але ми їх не чуємо. УльтразвукІнфразвук> 20 000< 20

Номер слайду 6

Зате їх добре чують кажани, кити, дельфіни, собаки, коти. Вони їх використовують для спілкування та орієнтації в просторі.

Номер слайду 7

Повну презентацію дивіться у відеоуроці

pptx
Додано
14 грудня 2023
Переглядів
194
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку