Презентація "Навички спілкування"

Про матеріал
Презентація "Навички спілкування" розроблена за параграфом 21 підручника за 6 клас "Основи здоров'я", Рік: 2014 Автор: Бех, Воронцова, Пономаренко, Страшко, Нова програма 6 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навички спілкування

Номер слайду 2

Кожен з вас може опинитись у незнайомій компанії: перейти до нової школи, поїхати до літнього табору, прийти на день народження двоюрідного брата. Та не всім вдається почуватися невимушено в такій ситуації.

Номер слайду 3

Як подолати невпевненість. Почни з простого: потренуйся, наприклад, розпитувати про товар в магазині. Уяви себе актором, що грає роль упевненої і розкутої людини, для якої покупки – звична річ. Потренуйся спочатку перед дзеркалом, а потім з близькими дорослими чи друзями. Зроби це! Похвали себе і рухайся далі, щоразу ускладнюючи ситуації.

Номер слайду 4

Як спілкуватися в незнайомій компаніїОбери, з ким хочеш познайомитися. Привітай і познайомся «Привіт,я…. А ти?»Обміняйтеся інформацією: де живете, в яких школах навчаєтеся. Зроби комплімент: «У тебе класні черевики»Попроси про невеличку послугу (потримати книжку, вказати час, показати дорогу). Поговоріть про погоду, обміняйтеся враженнями про вечірку.

Номер слайду 5

Кінець розмови має бути невимушеним. Постарайся обрати для цього підходящий момент. Не переривай співрозмовника на півслові!Подай невербальний сигнал про те, що тобі треба йти: відведи погляд,нахилися до виходу. Скажи, що мусиш йти, запевни співрозмовника, що тобі було приємно спілкуватися з ним і ти сподіваєшся на наступну зустріч. Як завершити спілкування: Bye!

Номер слайду 6

Вчимося робити і приймати компліменти. Компліменти — простий, але потужний засіб, що допомагає встановлювати добрі стосунки з іншими людьми. Компліме́нт (фр. compliment) — це особлива форма похвали, вираз схвалення, поваги, визнання або захоплення.

Номер слайду 7

Вчимося робити і приймати компліменти. Як зробити комплімент. Запитай дозволу: «Дозволь тобі щось сказати»Висловся конкретно: «Де ти навчився так кататися на роликах?»Щиро вислови свої почуття «Так приємно з тобою спілкуватися»Посміхнись!Тобі личить, коли ти посміхаєшся. В тебе чарівна посмішка!

Номер слайду 8

Вчимося робити і приймати компліменти. Не менш важливим є уміння приймати компліменти. Не слід відмахуватись від них. Але не треба і вихвалятись: «Я і не таке ще вмію!»Якщо тебе хвалять, вислухай і тепло подякуй. Можеш зробити комплімент у відповідь: «Дякую! Ти теж добре катаєшся на роликах»Як мені необхідно реагувати на компліменти: Як я реагую на компліменти: Комплімент. Дякую!

Номер слайду 9

Єдина відома мені розкіш - це розкіш людського спілкування. ЕкзюперіДякую!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Domanetska Valentina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Лістрова Світлана Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Полищук Людмила Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 лютого 2022
Переглядів
5955
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку