Презентація "Найвідоміші закохані"

Про матеріал
Презентацію можна використати на уроці до вивчення твору В.Шекспіра "Ромео і Джульєтта" чи під час проведення "Тижня зарубіжної літератури" .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НАЙВІДОМІШІЗАКОХАНІ

Номер слайду 2

А ви вірите в справжню любов? А може, в любов з першого погляду? А в любов вічну? В умовах сучасних реалій ці питання звучать досить риторично. А між тим, любов - найсвітліше і сильне почуття. І зараз ми розповімо вам найвідоміші історії кохання, які вам це доведуть.

Номер слайду 3

РОМЕО І ДЖУЛЬЄТТА   Найпопулярніша пара в усьому світі, що стала синонімом слова «любов». «Ромео і Джульєтта», трагедія, що вийшла з-під пера Вільяма Шекспіра, про двох підлітків з ворогуючих сімей, які полюбили один одного. Заради свого почуття вони вирішили пожертвувати власними життями, щоб помирити, нарешті, ворогуючі сім'ї.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

КЛЕОПАТРА І МАРК АНТОНІЙ Марк Антоній і Клеопатра полюбили один одного з першого погляду. Так як вони були досить впливовими персонами, то Єгипет від їхнього роману тільки вигравав, а ось римляни навпаки, побоювалися зростаючого впливу єгиптян. Не дивлячись ні на що, Клеопатра і Марк Антоній вступили в шлюб. Одного разу, борючись проти римлян, Марку повідомили про хибну смерть Клеопатри. Не знайшовши в собі сил жити далі, він наклав на себе руки. Дізнавшись про смерть коханого, вчинила самогубство і Клеопатра.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Трістан і Ізольда  Історія нещасливого кохання Трістана та Ізольди також сталася за часів правління короля Артура. Ізольда, дочка короля Ірландії, заручилася з королем Марком Корнуольським. Трістан, племінник короля Марка, повинен був супроводжувати Ізольду в Корнуолл. Однак, молоді люди закохуються один в одного. Але, не дивлячись на це, королівське весілля все ж відбулося, хоча інтрига з Трістаном триває і після. Зрештою обманутий король дізнається про любовні стосунки своєї дружини, але прощає її, заславши Трістана з Корнуолла. Трістан зустрів Ізольду, дуже схожу на його кохану. Він одружився на ній, хоча шлюб не можна було назвати щасливим. Одного разу він сильно захворів, і послав за своєю коханою, в надії на зцілення. Він домовився з капітаном судна про те, що якщо Ізольда приїде, то він підніме білі вітрила, якщо немає - то чорні. Однак, дружина Трістана обдурила його, сказавши, що вітрила судна чорні. Трістан помер від горя, не дочекавшись своєї коханої, а незабаром померла від розриву серця і вона .

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Паріс і Олена Олена Троянська - одна з найкрасивіших жінок світової літератури. Вона вийшла заміж за царя Спарти, Менелая. Однак, її викрав Паріс, син короля Трої Пріама, і відвіз в Трою. Заради звільнення Олени в Трою попрямувало величезне військо, на чолі з братом Менелая. Троя була зруйнована, а красуня Олена повернулася в Спарту, до свого щасливого сімейного життя з Менелаєм.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Орфей і Евридіка Любовна історія Орфея і Евридіки - давньогрецький міф про відчайдушну і сміливу ​​любов людини до німфи. Вони жили в любові та злагоді, до тих пір, поки Евридіку не став переслідувати Аристей, грецький бог землі і сільського господарства. Рятуючись від його переслідування, Евридіка потрапила в зміїне кубло, де була смертельно вжалена. Знавіснілий від горя Орфей співав сумні пісні, які розжалобили і богів, і німф. Вони порадили йому спуститися в царство мертвих, де його музика розжалобила Аїда і Персефону. Вони погодилися повернути Евридіку на землю, але висунули умову - Орфей не повинен обертатися і дивитися на неї. Але він не зміг виконати цю умову, і вона знову зникла, вже назавжди.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Наполеон і Жозефіна. Наполеон одружився на Жозефіні з розрахунку, коли йому було 26 років. Вона була старша за нього і набагато багатша. Однак, через деякий час подружжя полюбили один одного, хоч і дозволяли собі зради. Вони перебували разом завдяки взаємній пошані, а розлучилися через безплідність Жозефіни.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Одіссей і  Пенелопа. Жертовність в стосунках доступна далеко не всім. Після розлуки і до нового возз'єднання пройшло 20 довгих років. Незабаром після весілля Одіссей пішов на війну. Не дивлячись на втрату  надії на повернення чоловіка, Пенелопа рівно 108 разів відмовила своїм нареченим, так само як і Одіссей пручався чарам чаклунки, яка обіцяла йому вічну молодість. Через 20 років Одіссей повернувся до дружини і сина і сім'я, нарешті, возз'єдналася.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

 Марія і П'єр Кюрі Молода вчена Марі Склодовська проводила незліченні години в бібліотеці, де і познайомилася з П'єром Кюрі, директором однієї з лабораторій, в якій вона працювала. П'єр довго доглядав за нею, і робив неодноразові спроби пропозицій руки і серця. У 1895 році вони зіграли весілля, а в 1898 році спільними зусиллями відкрили радій і полоній. У 1903 році вони отримали Нобелівську премію, а ще через рік П'єр помер. Марі вирішила продовжувати їх спільну справу, в 1911 році вона отримала ще одну Нобелівську премію з хімії. Померла Марі в 1934 році від лейкемії.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Королева Вікторія і принц Альберт. Вікторія була життєрадісною і веселою дівчиною. Зійшовши на престол в 1837 році, через три роки вона вийшла заміж за принца Альберта. У подружжя було 9 дітей, вони гаряче любили один одного. Після смерті Альберта в 1861 році, Вікторія не з'являлася на публіці три роки. Її самота викликала критику і подив. Поступово вона повернулася до суспільного життя, хоча так і не зняла жалоби за чоловіком, аж до своєї смерті в 1901 році. Її правління було найдовшим в англійській історії, під час якого Британія стала світовою державою, над якою "ніколи не заходить сонце".

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Анжеліка і Жоффрей

Номер слайду 22

Ассоль і Грей 

Номер слайду 23

Попелюшка і   Принц 

Номер слайду 24

Айвенго і Ровена 

Номер слайду 25

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !

pptx
До підручника
Зарубіжна література (підручник для ЗНЗ з поглибленим вивченням філології) 8 клас (Богосвятська А.-М. І., Ковальова Л.Л.)
Додано
8 грудня 2022
Переглядів
430
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку