Презентація "Не дай СНІДу шанс!"

Про матеріал
Одна з найстрашніших епідемій нашої сучасності була прозвана чумою 20-го століття – синдром набутого імунного дефіциту – СНІД. Не дивлячись на досягнення науки змушені констатувати, що боротьба з нею ще далеко не закінчена. Факти вперто свідчать, що навіть численні міжнародні та урядові програми по боротьбі з пандемією ВІЛ-інфекції та СНІДу не дозволяють нам ще залишити цю епідемію в минулому.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Нас знищать горілка, наркотики, СНІД – Війни непотрібне свавілля, Безславно зруйнує козацький наш рід Гірке оковитої зілля. Саджають на голку ще з школи дітей – Майбутнє всієї держави! Пов’язку байдужу зніміть ви з очей, Невже важливіші є справи? Кохаймося щиро! – Віщують до вас, – Вдягніть тільки шоломи й лати… Приємно, що все-таки дбають про нас І вчать як нам треба кохати. Поглянути можна в майбутні віки, До мрій доторкнутись думками, Та листям пожовклим злітають роки – Проблем стало більше з роками.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

ВІЛ – вірус імунодефіциту людини – ретровірус, який впливає на ДНК, а також на нервову систему. Ця інфекція вбиває клітини людської імунної системи. В результаті хвора особа страждає від усіх бактерій навколо, навіть найнезначніших. Людина може померти від звичайного пчиху. СНІД без ВІЛ існувати не може. А от ВІЛ без СНІДу – цілком. Фактично, СНІД є останньою фазою вірусуімунодефіциту людини, періодом, коли в організмі людини з’являються пухлини, туберкульоз та інші важко виліковні хвороби.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Лікарі визначають 4 стадії розвитку хвороби: Початкова: захворювання починається як звичайна застуда – симптоматика подібна. Триває від 2 тижнів до місяця. Лімфаденопатія: має схожі симптоми із першою стадією, хоча і більш виражені – з лихоманкою, втратою ваги, посиленою пітливістю. Цей період може продовжуватись тривалий час. Перед-СНІД: грибкові та бактеріальні ураження шкіри, тривала лихоманка (близько місяця), рецидивуючий (той, що часто повторюється) герпес та інші. Безпосередньо СНІД : інкубаційний період захворювання в середньому триває від півроку до року.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Основна причина смерті – не сам вірус, а суміжні захворювання та неналежне функціонування імунітету. Те, що СНІД може передаватись через побутові предмети – міф. Так само, як і повітряно-крапельний шлях ураження. Вірус мігрує від людини до людини виключно статевим шляхом і від переливання крові хворого у тіло здорового. Ще один варіант – від матері до дитини під час вагітності або вигодовування.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Без лікування людина з таким діагнозом може прожити від пів до півтора року. З лікуванням – близько 10, а іноді і 20 років. Деякі хворі доживали навіть до 80-ти років. У 2017 році, як повідомляє The Independent, вчені випробували нові ліки від ВІЛ – поєднання двох інноваційних вакцин, які стимулюють вироблення лейкоцитів, із препаратом від раку (ромідепсин), який тестувався останні 3 роки. І вже є певні результати: у 5 пацієнтів із 24-х інфекція просто зникла. Тож тепер вони розглядають можливість використання цієї вакцини у якості профілактичної міри, як щеплення, наприклад, від кору, кашлюку, поліомієліту тощо. Станом на зараз у медицині нараховують 52 різні види ліків, які допомагають полегшити життя ВІЛ-інфікованим, а у деяких випадках (щоправда поки що тільки під клінічним наглядом вчених) – навіть вилікувати повністю.

Номер слайду 13

видавити кров з рани, навіть якщо це боляче; обробити місце уколу 70% спиртом, йодом,перекисом водню; із голкою та шприцем звернутися до лікаря, протягом 48 годин.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Актор Чарлі Шин Співак Фредді Марк’юрі Балетмейстер Рудольф Нурієв Футболіс Джейкоб Лекхето Співачка та актриса Офра Хаза Репер Ерік Райт Исьменник Айзік Азімов Супермодель Джіа Каранджі Актор Рок Хадсон Співачка Надя Бенаісса Тенісист Артур Еш

Номер слайду 16

ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
29 грудня 2022
Переглядів
249
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку